Keskiviikko, 16. elokuu 2017
Aulis

Kokoomuksen Pesonen: Sipilällä on hallituskumppanin luottamus

Päivitetty: 11.01.201715:45
15
  • Kokoomuksen puoluesihteeri Janne Pesonen katsoo, että pääministerin esteellisyyskeskustelu on ”paljon melua tyhjästä”.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ympärille noussut uusin esteellisyyskohu ei ole hävittänyt hallituskumppani kokoomuksen luottamusta hallituksen pääministeriä kohtaan.
Kokoomuksen puoluesihteeri Janne Pesonen sanoo, että kokoomus ei ole mitenkään huolissaan uutisista, joiden mukaan Sipilä olisi edistänyt vienninedistämismatkallaan lastensa osittain omistaman yrityksen liiketoimia.
Pesonen luonnehtii tilannetta lähinnä niin, että Sipilän ympärille ”on taas noussut paljon kohua tyhjästä”.
Pesosen mukaan asetelma näyttää Sipilää kohtaan ajojahdilta, jota ennen muuta media on harrastanut.
— Sipilällä ja keskustalla on hallituskumppanina edelleen kokoomuksen luottamus, sanoo Pesonen.

Pesonen tosin arvelee, että Sipilä olisi voinut jo ensimmäisessä Terrafameen liittyvässä tapauksessa hoitaa viestinnän paremmin.
— Sipilä on liike-elämästä politiikkaan tullut toisen kauden kansanedustaja, joten otteissa voi tässä mielessä olla kokemattomuutta.
— Yhteiskunnan tulee olla avoin, mutta kuitenkaan tällä tavalla ei tulisi toimia.

Pesonen sanoo olevansa enemmän huolissaan siitä, että tällaiset tapaukset nakertavat luottamusta poliittista toimintaa ja poliitikkoja kohtaan.
Hänen mukaansa kyse on demokratian toiminnasta ja siitä miten kansalaiset luottavat poliittisiin päättäjiin.
— Jos tämä demokraattinen toiminta putoaa alta pois, mihin sitten joudutaan tässä yhteiskunnassa, pohtii Pesonen.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Uljas Arkko (kirjautumaton)
tonkivat "sensaatiotunkiota" ja rahastavat olemattomilla uutisilla. Vaalien alla tehdään kärpäsestäkin härkänen ja kansa uskoo kaiken siunaillen sen enempää miettimättä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Reilun vuorokauden ajan eri mediatalot uutisoivat isoin otsikoin jokaisen pienenkin huhun tai epäilyksen Sipilän ns. Chempolis-lobbauksesta. Myöhään eilen HS kertoi että esisopimus oli tehty jo pari vuotta aiemmin ja itse sopimus oli allekirjoitettu juuri ennen Intian matkaa. Yllättäen tätä tietoa ei juurikaan isoimmista(äänekkäimmistä) medioista löydy. Eli huhut ja pelkät epäilykset uutisoidaan isosti ja jos totuus onkin toinen, se sitten uutisoidaan takasivulla jos sielläkään. Iso osa kansalaisista muodostaa käsityksensä valitettavasti otsikoiden perusteella tutustumatta uutisiin tarkemmin. Tästäkin jutusta jää monille tunne, että Sipilä toimi puolueellisesti kun ainoastaan epäilykset nostettiin isosti esille. Vaikka kaupallinen media toimiikin bisnes edellä, tämä herättää aina kysymyksen median motiiveista ja vastuusta.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Onhan sääntö-suomella rehellinen pääministeri, joka polkee kansan henkihieveriin leikkauksilla, sitten lasten ja sukulaisten suosiminen. Joutais tuollinen pääministeri erota heti, joka väärydellä ja rosvoamalla saa suomen perikatoon..... en ihmettele yhtään jos kansakin harrastaa välillä välistä vetoa, se on oikein tällaiselle maalle.

Lähettänyt käyttäjä voi voi.. (kirjautumaton)
...Pesonen on huolissaan että luottamus poliitikkoihin rapautuu. Viimein oikea johtopäätös. Voisiko arv. kansanedustaja miettiä syytä ihan peiliin katsomalla. Mitä tulee Sipilän tukemiseen niin entisin pankkitermein on "Tuppurainen Tappuraisen takuumiehenä"

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Juuri niin, nyt puhuu ja vakuuttelee kaikenlaista sitten taas yksi ”Kaverille kanssa” -tyyppi. Juuri näitä tyyppejä, jotka eivät ajattele minkäänlaista yhteiskunnan etua, eikä siis kansalaisten etua, eikä siis sitä asiaa, miksi järjestyneet yhteiskunnat yleensäkin ovat olemassa, vaan puhtaasti sitä, että ”Kyllä kaveria pitää auttaa, ja kun kaveria on autettu, niin myös itse saa aikanaan jotakin tältä kaverilta.” Lieroa, vain omaa etua tavoittelevaa, porukkaa on näköjään tämä maa täynnä. Ja sitten hoetaan jotakin, suoranaista hoosiannaa, ”Suomi nousuun!”, mikä näille ei todellakaan tarkoita mitään ”Suomi nousuun”, vaan ”Veronmaksajien rahat omaan ja kavereiden lompakkoon!”

Käyttäjän Moraalijeesus kuva
Lähettänyt käyttäjä Moraalijeesus
YLE kirjoittaa: Pääministeri on Suomessa liki täydellisen vallan ytimessä, jonka taloudellista ulottuvuutta on nyt vielä höystetty. Ei siis ihme, että kun näin pienessä maassa virkaan astuu hyvin verkostoitunut, pitkän linjan yrittäjä ja sijoittaja, on ansoja joka puolella. http://yle.fi/uutiset/3-9397555

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ai tämä reilun sadan miljoonan kauppa olisi pitänyt jättää tekemättä ja antaa sekin Saksalaisille.Syystä,että Sipilän lapset omistavat firmasta muutaman %,kaikesta sitä kehitellään pääministerille hankaluuksia.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Jos pääministeri joutuu tuollaisiin tilanteisiin, niin ehkä se kertoo siitä, että vaihto yritysjohtajan roolista pääministerin rooliin ei ole oikein onnistunut. Voisi kuitenkin kuvitella, että noita jääviysasioita voi ottaa selville, jos ei oikein tiedä niistä. Pitäähän niistä pikkuvirkamiestenkin olla selvillä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Soinikin tuossa YLE:llä toteaa ettei tahallisuudesta ole näyttöä ja toteaa samalla ettei ala tuomariksi,,,erikoista. Kokoomus peesaa tottakai mutta jättävät lausunnoissaan takaportin jos jotain nyt kuitenkin.. Tosiasiassa puoluetoimistoissa valmistaudutaan siihen että hallituksen kaatuminen on täysin mahdollista. Jokainen puolue miettii entä jos. Keskusta pohtii onko tappiot siedettävät seuraavaa hallitusta ajatellen. PS:set pelkääkin jo ihan tosissaan, seuraavaan hallitukseen ei ole nimittäin asiaa. Kokoomus miettii voisiko demareiden kanssa tulla toimeen...Demarit miettivät ketä muita Rinteeen lisäksi, siis ministereiksi. Mitä sitten Sipilään tulee niin vähintääkin uskottavuuden haarniskassa on lommo jota saa oikoa pitkään. Se onko väärinkäytöksiä tapahtunut ei ole tiedossani, olen ssen tiedon varassa mitä julkisuudessa esille tullut.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut