Kiinteä välityspalkkio koitui myyjien onneksi – tuhansien eurojen säästö

Nora-Lotta ja Antti Nuora saivat asunnon myytyä ripeästi. Yhteistyö Valiokiinteistöjen kiinteistönvälittäjän Teemu Pääkkösen (vas.) kanssa sujui hienosti.

Helsinkiläinen Antti Nuora etsi syksyllä kiinteistönvälittäjää avuksi Mikkelissä sijaitsevan kerrostaloasunnon myyntiin. Nuoran 90-vuotias isoäiti oli nukkunut pois keväällä. Kun isoäidiltä perityn asunnon myynti tuli ajankohtaiseksi, Nuora istui tietokoneen ääreen ja kirjoitti hakukoneeseen sanat “kiinteät välityshinnat Mikkeli”.

– Tunsin kiinteän hinnoittelun periaatteen ja olin sitä mieltä, että kyseessä on selkeä palvelu asunnon myyjälle, Nuora kertoo.

Tavallisesti välityspalveluiden hintavertailu on vaikeaa, sillä hintatietoja on vaikea löytää. Kiinteä välityspalkkio on kiinteistönvälitysalalla uudempi tapa hinnoitella välittäjän saama korvaus. Se on sovittu summa, joka määräytyy esimerkiksi asunnon huoneluvun ja myyntihinnan mukaan.

– On hyvä, että asiakas tietää heti kättelyssä, mitä kiinteistönvälittäjän palvelu maksaa eikä ylimääräisiä yllätyskuluja tule, Nuora sanoo.

Yhteistyö sujui vaivatta

Mikkelissä ainoa kiinteitä välityspalkkioita tarjoava yritys on paikallinen Valiokiinteistöt. Antti Nuora löysi Valiokiinteistöt nettihaun perusteella ja vakuuttui, koska Valiokiinteistöjen välityspalveluiden kiinteät hinnat olivat helposti nähtävillä. Myös kiinteistönvälittäjä Teemu Pääkkösen kanssa löytyi heti yhteinen sävel. Puolitoista kuukautta sen jälkeen kun Nuora ja Pääkkönen olivat tavanneet, asunto oli myyty. Varsinaiseen myyntiin kului vain kaksi viikkoa ja asunto meni kaupaksi halutulla hinnalla. Antti Nuora ja hänen siskonsa Nora-Lotta Nuora ovat tyytyväisiä vaivattomaan yhteistyöhön Valiokiinteistöjen kanssa.

– Kaikki asiat hoituivat todella hyvin. Asuntomyyjän ammattitaito ja palveluasenne miellyttivät.

Yhteydenpito oli sujuvaa, ja Teemu vastasi puheluihin myös iltaisin, Antti Nuora kertoo.

Kiinteä välityshinta sisälsi kaikki asunnon myyntiin liittyvät palvelut, jopa ammattivalokuvaajan myynti-ilmoitukseen ottamat laadukkaat valokuvat.

– Prosenttiperusteiset kiinteistönvälityspalkkiot ovat asunnon myyjälle usein kohtuuttoman korkeita. Kiinteän välityspalkkion ansiosta säästimme useita tuhansia euroja, sisarukset arvioivat.

Teemu Pääkkönen muistuttaa, että kiinteä välityspalkkio todella tarkoittaa yhtä etukäteen sovittua hintaa ilman piilokuluja. Hintaan kuuluu kaikki, mitä asunnon myynti vaatii.

– Meillä jokainen asiakas on yhtä arvokas, ja siksi avoin hinnoittelu välityspalveluista on reilua ja luotettavaa. Jokainen myyntiin tuleva asunto saa parhaan näkyvyyden verkossa ja lehdessä, sekä kaikki kohteemme kuvataan ammattitaidolla. Vaikka välityspalkkioissa voi säästää tuhansia, kodistaan voi silti saada parhaan mahdollisen hinnan.

Asunto löysi sopivat ostajat

Antti ja Nora-Lotta Nuora katselevat haikeana ympärilleen entisessä mummolassaan. Sisarukset ovat helpottuneita, että isoäidin pitkäaikainen kaupunkikoti sai nopeasti sopivat asukkaat. Nora-Lotta Nuora uskoo, että myyntiprosessi meni kuten isoäiti toivoi.

– Mummi sanoi loppuaikoina: Pitäkää asunnostani hyvää huolta. Hän olisi varmasti nyt tyytyväinen.


Linnankatu 5, Mikkeli
Y-tunnus: 06251548
Anssi Kaipainen LKV
puh. 050 598 0860
Teemu Pääkkönen LKV
puh. 044 033 8348