Näkymä ikkunoista Saimaalle on tämän talon ylpeydenaihe

Talon takapihalla olevalta terassilta rinnetontti taipuu alas kohti Saimaata. Anu Silvennoinen ja Pekka Toivola ihastuivat tonttiin heti sen nähtyään.

Anu Silvennoinen ja Pekka Toivola ihastuivat ensi silmäyksellä tonttiinsa Mikkelin asuntomessualueella. Nyt rinteen reunalla kohoaa kaksikerroksinen puutalo Kotikallio, johon sisään tullessa avautuu henkeä salpaava näkymä Saimaalle. Taloprojektissa oli omat haasteensa, mutta Suur-Savon Osuuspankin palveluihin pariskunta on erittäin tyytyväinen.

Anu Silvennoinen ja Pekka Toivola olivat etsineet Mikkelin seudulta rantatonttia useamman vuoden ajan. Vaikka he etsivät ahkerasti, ei sopivaa löytynyt. Kunnes tärppäsi.

– Tämä tontti tuntui heti omalta. Tämä on asuntomessualueen jyrkin tontti, jossa on oma ranta. Saimaalla voimme liikkua ja kalastaa kaikkina vuodenaikoina, pariskunta myhäilee uutuuttaan hohtavassa ja tuoksuvassa kaksikerroksisessa puutalossa.

Ei ihme, että tontti miellytti. Kun tontille on nyt noussut talo, sen isot ikkunat avaavat kauniin näkymän Saimaalle, joka liplattaa parikymmentä metriä talon lattiatason alapuolella. Juuri näkymä järvelle on ohjannut talon suunnittelua. Saimaa avautuu olohuoneen, ruokailutilan, saunan, oleskelutilan ja pariskunnan makuuhuoneen ikkunoista.

Talon toisen kerroksen ikkunoista avautuu hieno näköala Saimaalle.

– Tämän talon ylpeydenaihe on ehdottomasti tuo näkymä, joka avautuu heti sisään tullessa, Silvennoinen ja Toivola hehkuttavat.

Vaikka pariskunta on nyt tyytyväinen lopputulokseen, matkan varrella rakennusprojektissa oli omat hankaluutensa.

– Teimme kaupat talovalmistajan kanssa muuttovalmiista talosta. Tässä ongelmaksi tuli, että emme saaneet riittävästi omia toiveitamme läpi. Lopulta päädyimme sisustamaan talon itse, ja tämän talon sisustussuunnittelija on ollut Anu, Pekka Toivola kehaisee.

Talossa on paljon kauniita yksityiskohtia, esimerkiksi tämä näyttävä hana.

OSUUSPANKKI PITÄÄ LUPAUKSENSA

Rakennusprojektin tärkeä osa on rahoitus. Anu Silvennoinen ja Pekka Toivola kilpailuttivat pankit ennen rakennusprojektin alkamista. Voittajaksi selvisi Suur-Savon Osuuspankki.

– Heidän tarjouksensa oli paras. Pankki on selvästi panostanut palveluun. Me hoidamme asioita paljon verkon kautta, mutta pankilta on ollut oivallinen veto pidentää sen aukioloaikoja. Näin päivätöitä tekevät ihmiset pääsevät asioimaan pankissa työpäivän jälkeen, Pekka kertoo.

– Olemme olleet erittäin tyytyväisiä pankin palveluun. Minkä pankki on luvannut, se on myös pitänyt, Anu kehaisee.

VIIHTYMISTÄ VARTEN

Pekka Toivola matkustaa paljon työnsä puolesta. Myös Anu Silvennoinen on tottunut matkustamaan. Hänen työpaikkansa on Savitaipaleella. Työmatkaa kertyy päivittäin yhteensä 120 kilometriä. Uusi koti onkin rakennettu pariskunnalle paikaksi, jossa on hyvä olla.

– Olemme täällä 340 päivää vuodessa kahdestaan. Tämän talon koko ja muut ratkaisut on tehty meidän tarpeitamme varten, Anu kertoo.

– Minun oma harrastetilani on tuo autotallirakennus. Siellä on uusia ja vanhoja moottoripyöriä. Lisäksi laitan sinne rummut, joiden pariin palasin pari vuotta sitten, Pekka muistuttaa.

Talon takapihalla on komea terassi, jonka reunan jälkeen tontti putoaa jyrkästi kohti Saimaata.

– Tuonne rantaan teemme laiturin ja terassin. Tuosta edustalta nousee kuulemma Saimaasta kuhaa, joten pitää sinne savustuspaikkakin tehdä.

Ruokaillessakin voi ihastella ikkunan takana avautuvaa luontoa.

Seuraa OP Suur-Savoa Facebookissa:
www.facebook.com/OP.suursavo

SUUR-SAVON OSUUSPANKKI

Suur-Savon Osuuspankista saat kattavat pankki-, vakuutus-, laki- ja kiinteistönvälityspalvelut. Voit keskustella pankki- ja vakuutusasioista ajanvarauksella maanantaista torstaihin kello 8–20, perjantaisin kello 9–16.15. Neuvottelut voit hoitaa mukavasti puhelin- tai verkkoneuvotteluna vaikka kotisohvalta. Varaa aika osoitteessa op.fi tai puh. 010 255 2601.

OP on mukana Mikkelin Asuntomessuilla 14.7.–13.8.2017.
Saat tietoa asumisen asioista – voit tavata myös pankkirobotin!
Tervetuloa osastolle numero 16.