Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Konserni

Perinteitä ja tulevaisuuden haasteita

Länsi-Savo Oy tytäryhtiöineen muodostaa viestintäkonsernin, jonka toiminnassa yhdistyvät pitkät perinteet ja mielenkiintoiset tulevaisuuden haasteet. Emoyhtiö on perustettu vuonna 1888 ja seuraavana vuonna alkoi yhtiön kustantaman lehden säännöllinen ilmestyminen.

Viestintä muodostaa edelleenkin toimintamme kulmakiven. Toiminta-alueeksemme on 1.1.2015 laajentunut koko Kaakkois-Suomi.

Viestintämaailma on voimakkaassa murroksessa. Keskeinen kysymys on, miten digitaalisesta viestinnästä saadaan synnytettyä kunnollista liiketoimintaa. Unohtaa ei pidä kuitenkaan printtimedian kehittämistä, sillä sanomalehdistöllä on vahva asema vielä pitkään.

Paikalliselle ja alueelliselle viestinnälle on tarve tulevaisuudessakin. Uudet monikanavaiset ratkaisut antavat kuluttajalle mahdollisuuden valita henkilökohtaisesti sopivat viestintämuodot.

Jukka Tikka
hallituksen puheenjohtaja
 

Konserni

Länsi-Savo-konsernin vuoden 2015 liikevaihto oli 72,5 milj. euroa. Konserniyhtiöiden palveluksessa on n. 1080 henkilöä, joista osa-aikaisia lehdenjakajia n. 490.

Viestintäliiketoiminta

Kaakon Viestintä Oy julkaisee Länsi-Savoa Mikkelissä, Savonlinnassa ilmestyvää Itä-Savoa, Lappeenrannassa ilmestyvää Etelä-Saimaata, Kouvolassa ilmestyvää Kouvolan Sanomia, Kotkassa ilmestyvää Kymen Sanomia, Imatralla ilmestyvää Uutisvuoksea sekä sekä kaupunkilehtiä LS Keskiviikko, ES Keskiviikko, KS Keskiviikko ja Vartti sekä matkailuaiheista Savot-lehteä. Lisäksi yhtiöllä on sähköistä liiketoimintaa.

ESV-Paikallismediat Oy julkaisee konsernin paikallislehtiä. Punkaharjulla kerran viikossa ilmestyvän Puruvesi-lehden levikkialueeseen kuuluvat myös Enonkoski, Kerimäki, Kesälahti ja Savonranta. Levikki on 6 393. Kerran viikossa ilmestyvät myös Kangasniemen Kunnallislehti (levikki 4 322), Juvan Lehti (4 126), Joutseno-lehti (3 048), Luumäen Lehti (3 602), Kaakonkulma (4 624) ja Keskilaakso (4 967).

Mäntyharjulla ja Pertunmaalla ilmestyvä Pitäjänuutiset ja Savitaipaleella ilmestyvä Länsi-Saimaan Sanomat (5 395) ovat kaksipäiväisiä.

Kirjapainotoiminta

Viestinnän rinnalle on emoyhtiöön kehittynyt varsin mittavaa kirjapainotoimintaa. St Michel Print Oy on erikoistunut ohkopaperipainantaan tärkeimpänä tuotealueenaan mm. uskonnollinen kirjallisuus ja lakialan teokset. Erikoistuminen melko kapealle tuotealueelle on merkinnyt myös suuntautumista vientimarkkinoille. Tällä hetkellä kirjapainon tuotannosta n. 80 % menee vientiin.

Kiinteistötoiminta

Länsi-Savo Oy on yksi vuoden 2009 lopulla avatun Kauppakeskus Akselin omistajista. Yhtiöllä on omistuksessaan vuokrattavaa myymälätilaa n. 5 000 m².

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut