Keskiviikko, 29. maaliskuu 2017
Jouni, Joni, Joonas

Kevyesti uuteen vuoteen

07.01.201714:52
3

Uusi vuosi, uudet kevyemmät elämäntavat. Tämä lienee aika monen suomalaisen agenda tällä hetkellä. Ja vähän samoilla ajatuksilla täälläkin. Herkuttelusta ei ole toki tarkoitus luopua, vaan tehdä ruokaa hieman kevyemmin. Eilen kasasin alkupalaksi lautasellisen herkkuja, joista tulikin varsin mainio kokonaisuus.

Alkupala kahdelle hengelle

2 kananmunaa
Pussi isoja katkarapuja
3 valkosipulinkynttä
n. 100 g kylmäsavulohta
Mangoa
Kapriksia
Salaatinlehtiä

Sulata katkaravut huoneenlämmössä. Keitä kananmunat haluamaasi kypsyyteen. Valuta sulaneet katkaravut ja käytä ne nopeasti pannulla. Laita murskatut valkosipulinkynnet sekaan. Leikkaa kylmäsavulohi ja mango kuutioksi.

Asettele alkusalaatti lautaselle siten, että laita salaatinlehdet alimmaisiksi ja niiden päälle puolitettu kananmuna. Kasaa kananmunien päälle loput ainekset haluamassasi järjestyksessä. Hyvää ja kevyttä.     

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Köyhä kokki (kirjautumaton)
Ruoka-aineiden hinta valmiissa annoksessa ei ole ratkaisevaa, vaan ratkaisevaa kustannuksien kannalta on viitsimys tehdä itse ruokaa . Esim. edellä olevan aamupalan hinta on raaka-aineiden osalta vähittäismyyntihinnoilla n. 3,90 euroa eli 1,95€/annos. Vertaa sitä einesruokien hintaan tai kuppilahintoihin. Mielestäni kaikkein kalleinta syömistä on tonnikala, nuudeli, sipsi- kahvio-grilli, kanttiinien sämpylä piirakka, yms. halpa nopea ruoka. Lihis grillillä maksaa vähintään saman kuin kotona laitettu naudan ulkofilepihvi lisukkeilla ja jälkiruuan kanssa. Kirjolohi on vähintään kaksi kertaa halvempaa kaupassa kuin tonnikala purkissa. Köyhä niinkuin rikaskin voi syödä hyvää ja maittavaa edullisemmin valmistalla ruokansa itse hyvistä raaka-aineista.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Köyhä kokki: Sinulla ei taida olla oikeaa käsitystä hinnoista. Käypä katsomassa paljonko pussi katkarapuja maksaa! Olen tietoinen hinnoista, koska teen kaikki ruuat itse. En käy ravintoloissa syömässä enkä kahviloissa enkä myöskään snagarilla lihiksiä ostamassa. Aamiaiseksi riittää täysjyväruisleipä juustolla ja kahvi ja jogurtti. Hyvää ruokahalua kaikille ;)!

Lisää uusi kommentti

Tuoreimmat uutiset

Blogisti

Kirjoittaja nauttii saaristolaiselämästä ja kokkaamisesta Saimaan rannalla. Alkukesällä herkutellaan oman kasvimaan antimilla ja syksyllä kerätään talteen Saimaan järviluonnon herkkuja. Talvella reissataan ja haetaan vaikutteita muun maailman keittiöistä. Saimaalaisen keittiön lisäksi ehdottomat suosikit ovat kaukaasialainen ja italialainen keittiö.

Blogistin muut kirjoitukset

30.01. 22:12
30.01. 19:05
16.01. 15:02
16.01. 15:00
10.01. 20:28
29.12. 22:56

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä