Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Kurkiuatra

08.08.201722:59

 Lomala voip vaikka makkoilla, Tai sitte voip juosta ympär mehtiä marjohen ja sienihen perässä. Voip nukkuu pitkään ja männä uamupalale lounasravintollaa ja kahella millonka lomasa pitäneet käyp vilekuilemmaa kellojasa. Tilanteesee ei liity minkäällaista vahingonilloo, vua pelekkee nautintoo omasta vappauvvesta. Heinäkuussa vaikka ol töissä piäs hyvin osalliseks kaupunnin vilskeestä, mutta nyt voip lasketella löysilä rattaila.

Suattaa hyvinnii olla jotta meinoon jottai. Ohan niitä jottai luvattuja mänöjä, mutta kohtuuvvela. Hyviä talakoita ja urheilujuttuja. Ihan ku ois eläkkeelä.

Jonotus on maksuton

27.02.201717:02
21

Jos menee ruuhka-aikaan kauppaan, saa jonottaa. Jonossa tuskaillaan, että kaikki kassat ei ole auki juuri tämän tunnin kestävän ruuhkahuipun aikaan. Tuolla hyllyjen välissä on henkilökuntaa täyttämässä hyllyjä, miksi eivät ole kassalla. Tuska on sama, kävi minkä ketjun kaupassa hyvänsä. On kiire katsomaan töllötintä.

Ei vielä sammuteta valoja

05.02.201716:30
21

Valonpilekahuksia on jo näkyvissä. Piotekniikan touhuujat on jo ilemassu kiinnostuksesa Savonlinnan seutuu kohtaan. Totteutuvessaa ne luop monellaista toimeliaisuutta paikkakunnale, mutta pelekästää niihen tulemissee ei pie jättäytyy. Monellaista muutakii tarvitaa.

Verkkoajeluu

04.01.201713:28
2

Lumisihen kuusihen ympäröimässä pienessä mökissä syttyy valo ja kotvasen kuluttuu alakaa kuuluu starttimoottorin hiljaksee noppeutuva pyörinä ja auto tärähtää tulile.

Toivo on hankkina viime vuona evullisen Horison Talpotin. Kaikki pelittää, ainoostaan kytkimeen pittää välilä lisätä nestettä ja muutennii se on pakkasila jäykkä enne ku moottor antaa lämpöö. Auto ei maksana ku kolomesattoo, mutta nyt piti sama raha laittoo seurantalaitteesee ja sen asennuksee.  Sillähä ois suana jo kelevollisen moottorsahan. Tosin bensoohan se sekkii viep, mitenkä vaikeesti lie verotettava.

Kolome raitoo

28.10.201620:38
1

Ensimmäiset sohjolumet väritti tiet valakoseks.  Mustat raijat tiessä kerto missä ol ajeltu.

Luulis jotta tiessä ois neljä mustoo raitoo ku  eistakasi ajeltas kahela kaistala.

Mutta eihä sielä tielä ookkaa ku kolome raitoo. Keskiviivan kohala  on yks yhteine raita, jota kaikki uskollisesti ajeloo. Se on ihan sama, onko eissä mäinnyppylä, jonka taakse ei niä.

Romantiikkoo

09.10.201617:05

 

Mualasin ulokoetteistä ja laitoin ikkunalauvvale kynttilän palamaa, jotta hävviis pahemmat käryt, eivätkä tunkis sisäle. No eukko töistä tullessaa sano, jotta ollaampa sitä nyt romanttisia.

Mujetta

13.08.201621:56
3

Muikku on hyvvee. Savukaloista parrain ja mitenkä se voissa paistettu muikku voippii maistuu nii hyvältä. Mitenkä hyvvee on muikkukukko, ku siitä leikkoo siivuja, sivelöö voita piäle ja purasoo. Kaikki mualiman muistot lapsuuvvesta asti tuolla purasula tuntuu ja tiijjät olevas. Ei oo makaroonilaatikola tuommosta vaikutusta.

Loma lopuillaa

30.07.201616:24

Vaikka sitä mitenkä vielä koittaa olla lomala, ni altajunta tajjuu lekottelemisen piättyvän kohta ja unila valamistaa immeistä palloomaa arkeen.

Lomala jossai Itä-Suomessa

15.07.201618:03
3

 

Oon lomala. Ei oo passii ja hammasharjoo laitettu matkalaukkuun. Mihinkä sitä lähtis kesäkaupunnista sillon ku sielä tapahtuu. Jos halluu ulokomuan kieltä harjotella, ni se onnistuu Savonlinnan torila. On sielä nii monen muan kulokijoo liikkeelä. Toinen toistaa korreempoo mekkoo liehuu ja niihen leikkauksia ja linjoja voip arvioijja. Kesän muoti näkkyy torila.

Runon ja suven päivä

06.07.201610:24

Tännää vietetää Eino Leinon päivee, joka on nimetty myössii runon ja suven päiväks. Suvesta miula itelläin ei oo kokemuksia  eikä näköhavvaintoja, vaikka ne tiälä päinnii ovat jolokotelleet koiria syömässä ja immeisiä pelottelemassa, mutta runosta on sitäkii enemmä. On tullu joskus usseempikkii riimi rustattuu ja immeisiin harmiks niitä er tapahtumissa lausuttuu.

Hyvä hyttyskesä

12.06.201613:03

Alakukesä on männy vähilä itikoila. Kuivoo ja lämmintä ol toukokuu. Tää on suattanu vaikuttoo hyttysmiäriin, ne kun eivät oo innokkaita auringon ottajia. Nyt tässä muutaman satteisen ja pilevisen päivän jälestä on nähty joku inisijä kosteimmissa pöhheiköissä. Eiköhän vielä nähä usseempikkii jos jaksetaa valavoo iltauutisten jäläkeen.

Tekoäly

27.04.201613:44
3

Tekoälyn käyttöö lisätään sikäli ku muuta älynkäyttöö vähennettää. Tekoäly on tietokonneen toiminto joka lasketaa älykkääks tai suorittaa immeismäistä ajattelluu.

Käytössä on jo semmosia sovelluksia jotka kykenöövät tuottamaa ja tunnistammaa puhetta. Sen yhistämine ropottitekniikkaan mahollistaa sen jotta kohta voip jokkaine hommata ihellee vähäruokasen juttukaverin. Vielä on hakusessa jotta se sohvala makkoova ropotinnuhjake ällyis viijjä sen roskapussin ja hakkee saunapuita.

Piäsiistä

26.03.201621:57

Tappaa inspiraation uutisten seuroomine. Terrorii, pakolaisia ja yt-neuvotteluja. Kaikenmualiman polliittiset jännitykset heittää varjoo immeisen piäle. Pystynkö loikkoomaa sillä tavala, jotta kustannukset pienenis?

Suosi suomalaista

21.02.201615:00
6

Löysin siivotessa vanhan pakinan vuuvvelta 1999, jota ei oo Itukassa esitelty. mutta näkkyy vielläi pitävän paikkoosa, jotenka sen nyt tässäi julokasen.

 

Ihtenäisyyspäivä

04.12.201518:27
13

 

Sunnuntaina vietetää ihtenäisyyspäivee. Usseimmile se meinoo sohvala istumista kahellen linnanjuhlia ja ihmetellen, jotta jopa on tuokii eukko ihmeellisen mekon hankkinu, mitenkä tuommosela tanssimine onnistuu. Monet kahtoo parraatia ja tuntematonta sotilasta.

Lomasuunnitelmia

03.07.201516:45

Loma on alakamassa. Joku kysel jotta meinootko lähtee mihin reissuun, mutta eihän sitä tarvihe etäs kottoosa lähtee, ku assuu yhessä kauneimmista kesäkaupunkiloista ja kaikkia talaven aikana kahottuja töllöttimen ohjelmavormaattiloita voip totteuttoo kotseuvvula lommaillessaasa.

Vualennuste

11.04.201521:55
4

Iltalehti julokas jonkullaisten assiintuntijoihen ennusteen läpimänijöistä evuskuntavualiloissa, joten pitänöö miunnii tehä jonkullaine ennuste.Mie en kuitenkaa sano nimiä, jotta kellekkää ei tuu paha miel.

Vappaata kauppoo

11.02.201519:11
5

USAn ja Eeuun välisestä vappaakauppasopimuksesta ollaan montoo mieltä. Viennin tautta siinä suattas olla monellaista ettuu, Kaiken mualiman hilavitkuttimia ei tarviis eriksee amerikassa testata, mutta tuola ruokapuolela on pelottavia asioita. Mitä kaikkee ne sieltä syöttäävät.

Siästöö

12.12.201421:14
3

Kovasti ehitää siästöjä joka paikasta. Ihellein merkittävät siästöt on tullu huoneihen lämpötilan laskemisesta. Yhen asteen laskemine näkkyy jo kummasti sähkönkulutusmittarissa mualämmölä lämmittäissäkkii. Makkuuhuoneessa voip patteri olla huomattavasti pienemmälä. Viileemmässä makkoo paremmin.

Mikäpä merkitys ois jos kaikki kaupuntihen ja valtion kiinteistöt evuskuntoo myöten laskis lämpötilojaasa vaikka kaks astetta. Evuskuntoo ei haittois rajumpikkii lämmönpuotus, ku niilä on ne torkkupeitot.

Arkipäivän puttous

01.11.201415:05

Onko hauskuus hävinny immeisten elämästä niin paljo, jotta niihen pittää kassaantuu töllöttimen iäreen kahtomaa puttous-ohjelmoo huomataksee, jotta ei tuo kyllä pahemmin naurata. Kiirekö se ressoo nii, jotta ei arkena jouva nauramaa.

Sivut

Blogisti

Savolaine toisinaauattelija, joka muistaa lapsuuvvestaan sen ku isä opetti ajamaa takaperi pyörälä ja sen ku rantapolula kivvee törmätessää tipahti pyöräntangole. Ossoo vielläi ajjoo takaperin ja toisinaa elämä on luiskauttana uuvvestaa tangole.

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut