Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Ammatillinen osaaminen – työntekijän työkalulaatikko

16.12.201608:24

Opiskelen Mikkelin ammattikorkeakoulussa sosiaali- ja terveysalan johtamista ja kehittämistä. Opinnäytetyöni teen omaan organisaatiooni, ja se käsittelee henkilöstön osaamisen kartoittamista henkilöstöjohtamisen tueksi viidessä tehostetun palveluasumisen yksikössä. Osaamisen kartoittaminen on merkityksellistä niin työnantajan kuin työntekijän taholta suunniteltaessa osaamisen kehittämistä.

Suomessa kehitetään matalan kynnyksen palveluita

13.12.201608:37

Halusin ottaa opinnäytetyöni aiheen eli mielenterveys- ja päihdepalvelujen matalan kynnyksen palveluiden perustamisen esille tässä blogissa sen takia esille, että mielenterveyspalveluista ja niiden riittävyydestä ja varsinkin hoitoon pääsystä on ollut paljon keskustelua. Matalan kynnyksen palvelulla pyritään nimenomaan helpottamaan nopeaa hoitoon pääsyä sekä hoitoon ohjausta.

Kuka pääsee perille, jos kuskilla ja kartturilla on eri määränpää?

12.12.201612:13

Työskentelen kuntoutuskeskuksessa fysioterapeuttina ja opiskelen työn ohessa ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Teen opinnäytetyöni asiakkaan tavoitteiden määrittelystä ja sen apuna käytettävistä työkaluista. Työssäni huomaan, miten asiakas saavuttaa parhaat tulokset, kun toimimme ikään kuin parina: asiakas on kuski ja minä kartturi. Asiakkaalla on päämäärä, jota kohti hän pyrkii, ja minun tehtäväni on selvittää, miten sinne pääsee.  Minulla on siis oltava tiedossa hänen päämääränsä eli tavoitteensa, jotta etenemme yhdessä samaan suuntaan.

Työhyvinvointi ei ole sattuman kauppaa

12.12.201605:00

Suomalainen Vincit on valittu Euroopan parhaaksi työpaikaksi vuonna 2016 Great Place to Work Insituten tutkimuksessa. Vincit on myös valittu Suomen parhaaksi työpaikaksi vuosina 2014–2016. Vincitin periaatteena on yksinkertaisesti se, että maanantaina töihin tuleminen ei saa vituttaa. Vincitin menestymisen salaisuutena ovat tyytyväiset asiakkaat ja tyytyväiset työntekijät. Vincitissä on alusta alkaen panostettu työhyvinvointiin sekä avoimeen ja tasa-arvoiseen työilmapiiriin. Mitä taikatemppuja Vincitissä tehdään, että työntekijät kokevat kokonaisvaltaista työhyvinvointia?

Jalkaterapeuttiopiskelijana Savonlinnassa

11.12.201605:00
1

Hei! Olen Henna ja opiskelen ensimmäistä lukuvuotta jalkaterapeuttikoulutusta monimuoto-opiskeluna.

Oli todella huippua, että jalkaterapeuttikoulutus tuli monimuotona Savonlinnaan, muuten olisi saattanut jäädä hakematta.  Siispä lyhykäisyydessään, laitoin hakemuksen keväällä jalkaterapeuttikoulutukseen ja tuli tieto, että ensin on esivalintakoe ja sen jälkeen tuli kutsu varsinaisiin pääsykokeisiin. Ja jo pääsykokeen jälkeen tuntui, että tää on mun juttu.:) ja niinpä heinäkuussa tuli ilmoitus, että pääsin kouluun, heti ekalla yrittämällä. Huippuu.

Suomen Jalkojenhoitaja- ja Jalkaterapeuttiliiton Opintopäivät Helsingissä 9.11.2016

10.12.201605:00

Lähdimme viettämään Suomen Jalkojenhoitaja- ja Jalkaterapeuttiliiton (SJJL ry) järjestämiä opintopäiviä Helsinkiin. Taitoimme matkat Savonlinnasta Helsinkiin Onnibussilla. Tehy kustansi meille meidän matkat ja koulu korvasi osan meidän yöpymisestä Cumulus Hotelli Kalliossa. Olimme sopineet yhteistä illanviettoa Metropolian jalkaterapeuttiopiskelijoiden kanssa. Oli todella mukava nähdä heitä ja tutustua heihin. Puhuimme myös, että olisi mukava järjestää uusi tapaaminen heidän kanssaan, vaikka täällä Savonlinnassa.

Muonamatka Kasarmiinaan

09.12.201605:00

Tervetuloa kriitikkotrion ruokablogiin! Pääset kanssamme makuretkelle Mikkelin ammattikorkeakoulun Kasarmin kampuksen ravintoloihin. Matkan tarkoitus on perehdyttää sinut mahdollisuuksiin tyydyttää nälkä lounasaikaan. Taitamme matkan opiskelijan makunystyröin ja keveällä kukkarolla.

Lounasravintola Kasarmiina – Kotoisat tunnelmat

Muonamatka Dexiin

08.12.201605:00

Tervetuloa kriitikkotrion ruokablogiin! Pääset kanssamme makuretkelle Mikkelin ammattikorkeakoulun Kasarmin kampuksen ravintoloihin. Matkan tarkoitus on perehdyttää sinut mahdollisuuksiin tyydyttää nälkä lounasaikaan. Taitamme matkan opiskelijan makunystyröin ja keveällä kukkarolla.

Ravintola Dexi – Noudettavat taideteokset

Muonamatka Talliin

07.12.201605:00

Tervetuloa kriitikkotrion ruokablogiin! Pääset kanssamme makuretkelle Mikkelin ammattikorkeakoulun Kasarmin kampuksen ravintoloihin. Matkan tarkoitus on perehdyttää sinut mahdollisuuksiin tyydyttää nälkä lounasaikaan. Taitamme matkan opiskelijan makunystyröin ja keveällä kukkarolla.

Ravintola Talli – runsaiden salaattipöytien valtakunta

Restonomiopiskelijoiden toimeksianto

06.12.201605:00

Kävimme Outdoors ESA –esiselvityshankkeen toimeksiannosta tutustumassa ratsastus- ja vaellustalli Aurinkolaukkaan. Meidän oli määrä tutkailla matkailun tuotepaketointiin liittyvää tarinallistamista ja sen käyttöä kyseisessä kohteessa.

Meitä on kuusi toisen vuoden restonomiopiskelijaa ja kaikilta löytyy aiempaa kokemusta hevosista ja ratsastuksesta. Edelliskerroista ratsailla alkoi osalla olla jo useampi vuosi takana, joten olimme hyvin innostuneita nousemaan takaisin satulaan – ja vieläpä islanninhevosilla! Osasimme odottaa mitä tulevan pitää kokemuksen perusteella.

Hotel Design

05.12.201605:00

Olimme osana Hotel Design – tapahtumaa, joka sisältyi Majoituspalveluiden kurssiin. Tehtävänämme oli luoda oma majoituspalvelu ja esitellä sitä myöhemmin Hotel Design – messuilla. Suunnittelimme oman hostellin, joka sijaitsi Säpin saarella Porin edustalla. Ideanamme oli rento saaristolaisteemainen hostelli, jossa käytettäisiin hyväksi kierrättämistä sekä talonpoikaiskalusteita. Nimeksi majoituksellemme päätimme Mufflon Majan, mikä juontaa juurensa saarella asuvista mufflon-lampaista. Lampaat olivatkin yksi hostellimme vetonauloista.

Kuinka olen tässä nyt?

03.12.201605:00

Mietin pitkään lapsena ja nuorena, mitä haluaisin tehdä isona. Aluksi olin sitä mieltä, että haluan ryhtyä parturi-kampaajaksi, mutta äkkiä huomasin etten ollut kovin kätevä käsistäni. Pikkuhiljaa elämässä tapahtuvien asioiden jälkeen huomasin, että haaveilin työstä, jossa voin auttaa muita. Lapsena muistan, kuinka hienoa oli lähteä käymään sairaalassa, jonkun tutun luona ja nähdä ne sairaanhoitajat valkoisissa työasuissaan ja kuinka he tekivät työtään. Yläasteiässä muistan sanoneeni, että haluan sairaanhoitajaksi. Silloin suuri unelmani oli, että työskentelisin lastenosastolla.

Sauvat mäkeen, frisbeet tilalle

02.12.201605:00

Suomalaisilla on tapana tarttua hullun lailla tietyin aikavälein vaihtuvaan urheiluun. 2000-luvun taitteessa tuulipukukansa otti mukaansa iltakävelylle sauvat, ja tämä buumi jatkui miltei kymmenen vuotta. Sauvakävelyn suosio on kuitenkin laskenut viimeisien vuosien aikana, eikä siitä pelkästään ole enää parantamaan tätä sydän- ja verisuonitautien kyllästämää korpikansaa. Jos sauvakävely kuulosti ensi kuulemalla typerältä, niin kuulostaa sen korvaajakin: frisbeegolf.

Ammattina äiti ja opiskelu

01.12.201605:00

Välillä opiskelun ja äitinä olemisen yhdistäminen puolitoista vuotiaalle on kuin ongelmatehtävän ratkaisua – hidasta, vaikeaa sekä työlästä.

Opiskelen monimuotona sairaanhoitajaksi ammattikorkeakoulussa ensimmäistä vuotta ja samanaikaisesti hoidan lasta kotona, kaikkina muina kuin koulupäivinä.

Sen lisäksi että lapsi tuo paljon ilon ja onnistumisen tunteita, se antaa arjelle myös paljon erilaisia haasteita. Ruokaa ei laiteta vaan itselle, tv, puhelin ja tietokone jää taka-alalle. Kuten myös kaikki omat harrastukset ja etenkin oma-aika on kortilla.

Vanhusten ryhmäkotiasuminen luo vanhuksille turvaa ja yhdessäoloa

30.11.201605:00
5

Opiskelen Mikkelin ammattikorkeakoulussa sosiaali- ja terveysalan johtamista ja kehittämistä. Opinnäytetyöni teen työpaikalleni uuteen vanhusten ryhmäkotiin. Työni tarkoitus on luoda ryhmäkotiin kodinomainen ympäristö, joka tukee yhteisöllisyyden muodostumista. Yhteisöllisyyden luomiseen ja kehittämiseen otin mukaan vanhukset, omaiset ja työntekijät. Pidin jokaiselle ryhmälle teemahaastattelutilaisuuden, jossa kysyin jokaisen ajatuksia aiheesta ja siitä, mitä hyviä puolia ryhmäkotiasumisessa mahdollisesti on.

Pitkänmatkan monimuoto-opiskelija

29.11.201605:00

Lähes sadan kilometrin koulumatkat sekä pitkät koulupäivät tuo aikataulutushaasteita opiskeluun. Opiskelen ammattikorkeakoulussa sairaanhoitajaksi monimuotototeutuksella. Meidän opiskelupäivät koulussa on jaettu viikossa kahteen päivään. Keskiviikko- ja torstaipäivät vietämme kiltisti koulunpenkillä. Kuulostaa helpolle, eikö?

Nuoruuden haavetta toteuttamassa

28.11.201605:00

Nyt toteutan nuoruuden haavetta. Hoitoala ja lääketiede ovat aina kiinnostaneet, mutta nuorena ajauduin aivan muulle alalle, kun opiskelupaikkaa ei heti avautunut hoitoalalta. Monimuoto-opiskelu sopii erinomaisesti aikuiselle ammatinvaihtajalle. Itsenäinen työskentely, mahdollisuus vaikuttaa omien opintojen edistymiseen ja verkko-opinnot tekevät opiskelun mahdolliseksi useimmiten ajasta ja paikasta riippumatta. Opintoihin toki kuuluu myös lähijaksoja.

Kuka on syyllinen?

27.11.201605:00
1

Lehdet ovat tulvillaan negatiivista palautetta hoitoalan ammattilaisista ja hoitajat puolustautuvat. Potilaat valittavat epäasiallisesta kohtelusta, töykeydestä, hoitovirheistä, kaltoinkohtelusta, välinpitämättömyydestä ja pahoinpitelyistä.

Ollakko vaiko eikö olla?

26.11.201605:00

Voi hulluuus tätä kaikkea. Kuka on keksinyt kellon? Millä perusteella siitä on tehty vain 24 tuntinen? Voisiko sitä jotenkin muuttaa edes 48 tuntiseksi? Tai viikkoja pidemmäksi? Äääh, on useita työtehtäviä, on koulupäiviä ja hirmuisesti koulutehtäviä, on useampia harrastuksia ja on perhekin tai ainakin vielä eilen oli. Näin yli kymmenen tunnin unien jälkeen vapaapäivään herätessä ei oikein tiedä mitä tässä on ja mitä pitäisikään tehdä.

Sivut

Blogisti

Kirjoittajat opiskelevat tai opettavat Mikkelin ammattikorkeakoulussa. He välittävät paikallisten ja muualta muuttaneiden nuorten kokemuksia opiskelusta, opiskelupaikkakunnasta ja nuorten elämästä yleensäkin.

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut