Sunnuntai, 26. maaliskuu 2017
Manu, Manne

Valkosuklaa-piparkakkumousse

25.12.201611:43

Tänä jouluna ei ole tullut tehtyä kovinkaan montaa jouluruokaa. Oltiin aattona syömässä vanhempieni luona, ja päätettiin että kotona tehdään vain kinkku. Aatonaattona meillä kävi illallisvieraita, ja vaikka muu ruoka ei erityisen jouluista ollutkaan, tein jälkiruuaksi aika mainion valkosuklaa-piparkakkumoussen, joka maistuu kyllä muulloinkin kuin joulun aikaan.

Valkosuklaa-piparkakkumousse

2 dl kermaa
250 g Mascarpone-juustoa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
n. 100 g valkosuklaata
Piparkakkuja

Laita kerman sekaan kanelia ja vaniljasokeria. Vatkaa kermaa siten, että se ei ole vielä kunnollista vaahtoa. Lisää joukkoon Mascarpone ja vatkaa seoksesta tasainen vaahto. Sulata valkosuklaa ja sekoita se lusikalla vaahdon joukkoon. Asettele osa vaahdosta tarjoiluastiaan, laita päälle piparkakkumuruja ja lisää murujen päälle vielä kerros vaahtoa. Koristele valkosuklaalla ja pipareilla. Näillä mittasuhteilla moussesta ei tule kovin makea. Jos haluat makeamman lopputuloksen niin lisää suklaan määrä tai sokeria.

Lisää uusi kommentti

Tuoreimmat uutiset

24.03. 10:26

Blogisti

Kirjoittaja nauttii saaristolaiselämästä ja kokkaamisesta Saimaan rannalla. Alkukesällä herkutellaan oman kasvimaan antimilla ja syksyllä kerätään talteen Saimaan järviluonnon herkkuja. Talvella reissataan ja haetaan vaikutteita muun maailman keittiöistä. Saimaalaisen keittiön lisäksi ehdottomat suosikit ovat kaukaasialainen ja italialainen keittiö.

Blogistin muut kirjoitukset

30.01. 22:12
30.01. 19:05
16.01. 15:02
16.01. 15:00
10.01. 20:28
29.12. 22:56

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä