Keskiviikko, 16. elokuu 2017
Aulis

Verkkoajeluu

04.01.201713:28
2

Lumisihen kuusihen ympäröimässä pienessä mökissä syttyy valo ja kotvasen kuluttuu alakaa kuuluu starttimoottorin hiljaksee noppeutuva pyörinä ja auto tärähtää tulile.

Toivo on hankkina viime vuona evullisen Horison Talpotin. Kaikki pelittää, ainoostaan kytkimeen pittää välilä lisätä nestettä ja muutennii se on pakkasila jäykkä enne ku moottor antaa lämpöö. Auto ei maksana ku kolomesattoo, mutta nyt piti sama raha laittoo seurantalaitteesee ja sen asennuksee.  Sillähä ois suana jo kelevollisen moottorsahan. Tosin bensoohan se sekkii viep, mitenkä vaikeesti lie verotettava.

Toivo on lähössä verkkoloile ja ajeloo rantaan kahen kilometrin piähä kahesti viikkoo. Tuas on matikkasoppa mielen piälä ja johan niitä viimeks  kaks pölökkyy tul. Kirkolta on käyty voita ja suoloo hankkimassa, oma kasvattama potatti säilyy hyvänä vanhassa kaivossa. Sielä ne roikkuu potatit entisissä mualsankkoloissa narun varassa likelä vein pintoo.  Eivätkä palennu tahi nahistu.

Kirkola Toivo käyp kerran viikossa toimittamassa assiisa. Matkoo kertyy kakskymmentä kilometrii. Yskänliäkekaupassa pistäytyy ja ruokakaupassa. Käyp huastelemassa ukkohen kansa huoltamola ja pyssyy mualimasta tuas ajantasala . Enne kottiisa lähtöö on vielä käytävä sivukirjastola verkkopankissa maksamassa verkkolaskuloita ku sivukylälä ei verkkoyhteyvvet toimi.

Hyvilä mielin maksaa Toivo sennii liikenneverkkoyhtiön lähettämän tienkäyttömaksun. Tietäähä hää, jotta joka sentti siitä kohistuu sen tien kunnossapittoo, jota ajeloo.

Ai  nii, olkoha sitä mustoo pippurii.

Kommentit

Lisää uusi kommentti

Tuoreimmat uutiset

Blogisti

Savolaine toisinaauattelija, joka muistaa lapsuuvvestaan sen ku isä opetti ajamaa takaperi pyörälä ja sen ku rantapolula kivvee törmätessää tipahti pyöräntangole. Ossoo vielläi ajjoo takaperin ja toisinaa elämä on luiskauttana uuvvestaa tangole.

Blogistin muut kirjoitukset

08.08. 22:59
27.02. 17:02
04.01. 13:28
28.10. 20:38
09.10. 17:05
13.08. 21:56
30.07. 16:24
06.07. 10:24

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut