Lauantai, 27. toukokuu 2017
Ritva

Yrttikuorrutetut karitsankyljykset

16.12.201617:58
1

Heinolan Heilin lihatiskistä löytyi niin upeita karitsan kyljysrivejä, ettei niitä voinut vastustaa mitenkään. Yllättävän harvoin lihatiskeistä löytyy kyljysrivejä. Tällä kertaa päätin testata kuinka rapea yrttikuorrutus toimii karitsan kanssa. 

Yrttikuorrutus

1 – 2 dl juustolla maustettuja tortillachipseja
1 ruukku persiljaa
1 ruukku korianteria
0,5 dl parmesania
3 valkosipulinkynttä

Laita kaikki ainekset korkeaan astiaan ja sekoita sauvasekoittimella. 

Leikkaa kyljysrivi siten, että yksittäinen kyljys jää riviin kiinni vain pohjasta. Mausta rivi suolalla ja pippurilla. Paista kyljysriviin hyvä pinta. Ota liha pannulta ja sivele se Dijon-sinapilla. Painele lopuksi yrttikuorrute lihan pintaan. Laita liha uuniin 200 asteeseen 10 – 15 minuutiksi riippuen siitä minkälaisen kypsyyden haluat. Minä paistoin vain kymmenisen minuuttia, sillä hyvä karitsan liha on parhaimmillaan reilusti roseena. Mutta toki nämä ovat makuasioita. 

Kommentit

Lisää uusi kommentti

Tuoreimmat uutiset

Blogisti

Kirjoittaja nauttii saaristolaiselämästä ja kokkaamisesta Saimaan rannalla. Alkukesällä herkutellaan oman kasvimaan antimilla ja syksyllä kerätään talteen Saimaan järviluonnon herkkuja. Talvella reissataan ja haetaan vaikutteita muun maailman keittiöistä. Saimaalaisen keittiön lisäksi ehdottomat suosikit ovat kaukaasialainen ja italialainen keittiö.

Blogistin muut kirjoitukset

30.01. 22:12
30.01. 19:05
16.01. 15:02
16.01. 15:00
10.01. 20:28
29.12. 22:56

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä