Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Lukijalta: Huono esimies ajaa masennukseen

19.03.201708:00
39

Työ- ja elinkeinoministeriön 2016 tekemän tutkimuksen mukaan yli puolet suomalaisista työntekijöistä kokee, että työpaikalla on kiusaamista. Tutkimukset myös osoittavat, ettei työmäärä aja ihmisiä masennukseen, vaan huono johtajuus.
Yleisin Kelan korvaama sairaspoissaolon syy on mielenterveydelliset ongelmat, joita Kela korvaa vuodessa 3,5 miljoonan päivän verran. Noin miljoona suomalaista käyttää Kelan korvaamia psyykenlääkkeitä. 48 prosenttia työkyvyttömyyseläkkeistä myönnetään mielenterveydellisin perustein.
Huonoon johtajuuteen on monia syitä, jotka heikentävät yrityksen tulosta. Monesti työntekijöillä olisi kokemuksen tuomat oikeat ratkaisut työtehtäviin liittyviin ongelmiin, mutta huono esimies kuuntelee vain sellaista henkilöä, jolla on itseään korkeampi koulutus tai asema. 
Iso ongelma ovat esimiehet, jolla ei ole käytännön kokemusta alaistensa työtehtävistä, mutta kova tarve muuttaa toimivia työtapoja ja jättää oma sekava sormenjälkensä työyhteisöön.
Osa esimiehistä johtaa pelon ilmapiirillä, uhkaa irtisanomisella, töiden vähentämisellä tai varoituksilla. Paikallinen sopiminen pelon ilmapiirissä on käskemistä, ilman aitoa neuvottelua.
Isojen yritysten esimiehet unohtavat, että ilman esimiehiä toiminta jatkuu normaalisti useiden kuukausien ajan, mutta ilman perustyöntekijöitä toiminta loppuu heti. Huono esimies ei ymmärrä, ettei kunnioitusta voi määrätä. Se pitää ansaita. Työnantajienkin tulisi huomioida, etteivät koulutodistukset tai aikaisemmat työtehtävät tee hyvää esimiestä, eikä kaikista ole esimiehiksi.
Hyvä esimies kuuntelee ja kohtelee kaikkia työntekijöitä tasa-arvoisesti, kysyy työntekijän mielipidettä työtehtäviin liittyvissä asioissa. Hyvä esimies pitää sanansa, noudattaa säännöksiä, ei syytä virheestään muita tai aliarvioi työntekijää hänen taustojensa johdosta.

Jarno Strengell
JHL-edustajiston ehdokas, kuntavaaliehdokas (sd.)
Mikkeli

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mitkä kohdat olivat omia mielipiteitä ja mitkä tulivat ministeriön tutkimuksesta? Voitko vastata niin helpottaisi paljon tällaisen tavallisen äänestäjän työtä ehdokasta etsiessä. Miten tämä aihe liittyy kuntavaaleihin? Onko Mikkelin organisaatiossa ongelmia johtamisen kanssa? Jos on niin miten se vaikuttaa tavallisen kuntalaisen elämään? Ystävällisin terveisin Maire

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Hmmm...varmasti joidenkin kohdalla pitää paikkaansakin, mutta usein on niinkin, että kun työntekijä ei tule toimeen oikein kenenkään kanssa, aletaan syyttää esimiestä. Esimiehen tehtävä ei suinkaan ole miellyttää alaisiaan, vaan johtaa työtä työnantajan eduksi. Usein kiistaa aiheuttavat palkkaus ja muut henkilöstöedut, ja auta armias, jos esimies ei suostu niitä järjestämään työntekijän mielen mukaisiksi, niin kyllä saat kuulla, miten kelvoton olet. Sitten onkin helppoa vetää esiin työpaikkakiusaamis- ja masennuskortit. Näin kuntavaalien alla on helppo kalastella marttyyrityöntekijöiden ääniä tällaisilla kirjoituksilla, onneksi fiksut ihmiset osaavat ajatella asioita realistisemmin.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Hmmm...varmasti joidenkin: "Usein kiistaa aiheuttavat palkkaus ja muut henkilöstöedut". Tuolla kirjoituksellasi todistat juuri sen, ettet tiedä tuosta asiasta yhtään mitään. Narsistiset "johtohenkilöt" ovat kaiken pahan alku.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Jos esimies omaa narsistisen luonteen. Siinä menee monta vuotta ennenkuin työntekijä sen tajuaa. Hänhän on niin karismaattinen ja mukava ulospäin, mutta jos uskallat kyseenalaistaa tai kommentoida hänen sanomisiaan, siitä alkaa kyykytys ja vihanpito. Narsistinen esimies sairastuttaa koko työyhteisön ilmapiirin. Ei siinä työntekijän peiliin katsominen auta.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mitäpä jos työntekijä on narsisti? Miten se vaikuttaa työilmapiiriin? Ilmapiiriä ei paranna puheet selän takana, muiden työntekijöiden vetäminen mukaan omiin harhoihin jne. Jos esimies on narsisti ja tästä on myös näyttöä, auttaa asiasta puhuminen esimiehen esimiehelle tai luottamusmiehelle. Jos esimiehen narsismi on vain työntekijän omassa päässä, siihen ei varmaan auta mikään. Usein valitetaan, että esimies luo huonon työilmapiirin, mutta eiköhän se ole niin, että jokainen meistä luo sitä työilmapiiriä, hyvää tai huonoa, ihan omalla käytöksellään?

Lähettänyt käyttäjä Partalansaari (kirjautumaton)
No jo menee huonosti töissä käyvillä. Eihän työpaikalla olla esimiestä varten. Siellä nykyisinkin tehdään työtä ja siinä sivussa tulee ansaittua se elämiseen tarvittava palkka. Toiseksi, se tavallinen työkaveri osa olla monesti todella v-mäinen tyyppi. Juoruaa, ilkeilee ja puhuu muunneltua totuutta. Jos noin negatiiviseen vaalipropagandaan joku lankeaa niin turha valittaa sitten lopputuksesta.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut