Lauantai, 29. heinäkuu 2017
Olavi, Olli

Lukijalta: Toriparkki pilasi torin

06.06.201709:00
66

Moderni torimme grilliravintoloineen, Mannerheimin patsaineen ja loistavine kukkaistutuksineen on Suomen kauneimpia toreja. Tori on aina ollut elämän rakas helmi kaupungin sydämessä.
Mitä on tapahtunut Mikkelin torielämässä nyt? Elämme kuudetta vuotta kohti torielämän loppua. Rippeet ovat vielä jäljellä. Torimyyjät ovat hävinneet sekä torin uskolliset asiakkaat.

Monet torimyyjät ovat ottaneet yhteyttä vastuuhenkilöön Jouni Riihelään. Minä olen kolme kertaa ollut virallisessa audienssissa, sovittuna aikana puku päällä. Tehnyt ehdotukset asian korjaamiseksi entiseen kulta-ajan torielämään. Tuloksena aina virkamiehen myhäilyä. Viimeiseksi sanoin pahan sanan: voi p...kele. Ei siitä apua, kaduttaa. Menin pois pahalla mielellä.
Mistä tämä kaaos johtuu? Torille saatiin ihmeellinen Toriparkki. Ennen autopaikat löytyivät torilta, eikä mistään hankalasti ajettavasta luolasta, jonka kautta on mahdotonta kantaa ovien ja monien rappujen kautta alas raskaita toriostoksia auton takakonttiin. Eikä kukaan tule toriostoksille kaukaa Mannerheimintieltä.

Virkamiestasolta on annettu ymmärtää, että torilta voi kauppiaalta raskaat ostokset hakea suoraan kojulta. Pitäisi harkita monta kertaa ennen kuin tällaisia lupauksia jaellaan. Torilla on lapsia, invapyörällä olevia sairaita ja vanhuksia. Tällaiset ajelut ei kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan.
Joku ratkaisu pitäisi löytää, meidän rakas torimme ei voi olla näin alennetussa tilassa. Tuskin tässä tarvitaan jotain erikoista älykkyyttä. Se on yksinkertainen järjestelykysymys.

Että kaikki toimisi niin kuin ennen merkataan torille 46 autopaikkaa toripaviljongin eteen sekä sen viereen, torille taksiaseman kohdalle. Muutama paikka lisäksi kirjaston puoleisen viheralueen eteen. Kiekolla voi pysäköidä tunniksi. Torille mahtuvat niin parkit, kuin autot loistavasti.
Hyvä toriparkki on tarpeellinen suurissa toritapahtumissa, jolloin torilla olevia parkkipaikkoja ei voida käyttää.
Toivon mukaan auttajat ovat lähellä. Elämä jatkuu.

Antti Sajaniemi
taiteilija, julkisivulautakunnan jäsen 15 vuoden ajan
Mikkeli

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Minä olen kantanut ostokseni automaattisesti avautuvien ovien ja hissien tai liukuportaiden kautta. Ei kannata tehdä elämäänsä tarkoituksella vaikeaksi. Niin nopeasti unohtuu, että torilla ollut parkkipaikka oli yleensä täynnä eikä sinne mahtunut kuin kourallinen autoja. Nykyiseen toriparkkiin mahtuu moninkertainen määrä eikä tällainen huonojalkainen joudu kävelemään pitkää matkaa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ei ole tarvinnut perunoita portaissa kantaa...Muikku-rakennuksessa on hissi jolla pääsee parkkikerroksiin kätevästi. Ja auto on siellä kesähelteelläkin viileässä. Hyvä ja toimiva systeemi. Aivan samalla lailla käytän toria nyt kuin ennenkin.

Lähettänyt käyttäjä pjärvi (kirjautumaton)
Jos toriparkkiin ajaminen pelottaa niin kannattaa siirtyä taxikyytiin. Vaikeampiakin paikkoja liikenteessä kohtaa kuin tänä pysäköintipaikka. Toiseksi, kun käy torilla useammin kuin kerran kuussa niin kantamuksetkin ovat kevyempiä. Ei kannata ostaa koko säkkiä perunaa kerralla. Kolmas havainto, torihinnat sen verran yli markettien hinnoista ettei ne ihan kaikkia houkuta ostoksille. Sekin seikka on huomioita jos tuntuu että väkeä pyörii niukasti kojuilla.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Maailma muuttuu, kaikki eivät näköjään muutu sen mukana. Itse olen nyt vasta alkanut käyttämään torin palveluja koska autolla on helppo tulla parkkiin ja käydä samalla muuallakin. Hissit toimii, siinä ei tarvitse huonojalkaisenkaan paljoa kävellä. Onneksi näitä entisaikojen haikailijoita ei ole tuon enempää, koska muutoin Mikkeli ei olisi kehittynyt yhtään...olisi kuin Savonlinna on edelleenkin.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tori on menettänyt lopullisesti vetovoimansa tällä toimintatavalla ja käytöllä. Ei auta mediassa uhoaminen Suomen parhaana torina. Pitäisi edetä jatkossa aivan uusilla kuvioilla.

Lähettänyt käyttäjä bin 666 (kirjautumaton)
Kyllä torilla pitää olla maksuttomia maanpäälys parkkeja nopeaan asiointiin vaikka 15 minuuttia kiekolla. Ei perunakiloa viitsi torilta nykyisin hakea ajamalla ensin Mannerheimintielle ja sieltä luolaan ja vielä maksaa perunakilon hinta pysäköinnistä. Mutta kaikestahan on tehty nykyään liiketoimintaa kuten pysäköinnistä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mikkelin tori on pilattu jo pintakivetyksenkin suhteen. Todella ammattitaidottomasti tehty kiveys. Tilkitty koska kivet niin harvassa. On todella säästetty väärässä paikassa. Kivilaatu todella surkeaa ja epätasaista. Todella varovasti käveltävä ettei kompastu kiven reunoihin. Suorastaan turvallisuusriski kivien korkeuseroista johtuen. Olis kiva tietää kuka on pinnoituksen hyväksynyt. On se ihme porukkaa kaupungin viranhaltijat kun eivät kuuntele heidän palkkansa maksajia. Voisivat sen torinpäälys parkinkin laittaa eikä hyväveli systeemillä pönkittää toriparkkiyhtiötä. Kansalaisena vaadin että torin päälle tehdään parkkialue.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut