Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Pääkirjoitus: Onnistuneet Asuntomessut

13.08.201708:30
12

Asuntomessut Mikkelin Kirkonvarkaudessa päättyvät tänään sunnuntaina. Vuosia valmisteltu ja odotettu tapahtuma on vetänyt väkeä hyvin, ja myös sisällöllisesti messut ovat onnistuneet.
Järjestävä osuuskunta, Mikkelin kaupunki, rakennuttajat, erilaiset rakentajat ja muut näytteilleasettajat sekä lukuisat muut tahot ovat tehneet suuren työn messujen onnistumiseksi. Siitä on syytä antaa heille kiitokset.
Saimaan rannan mäntykankaalle noussut messualue on kerännyt kehuja etenkin luontonsa ja avaruutensa puolesta. Myös messutaloja ja vaikkapa komeita terasseja on moni vieras ihastellut. Messuihin kuuluu tietty luksus ja näyttävyys, mutta wau-kohteiden lisäksi Kirkonvarkaudessa on esitelty ihan tavallistakin asumista enemmän kuin monilla aikaisemmilla Asuntomessuilla.
Kaupungin ja seutukunnan kannalta messut olivat piristysruiske kesän matkailusesonkiin. Samalla se oli mahdollisuus esitellä omia parhaita puolia lähinnä Etelä-Suomesta ja Uudeltamaalta tuleville messuvieraille. Messujen aluevaikutusta on vaikea eurolleen mitata, mutta sekä suorat että imagolliset vaikutukset jäävät varmasti tuntuvasti plussalle.
Kun messut ovat ohi, Kirkonvarkaus muuttuu tavalliseksi asuinalueeksi. Aika näyttää, millaiseksi se lopulta kehittyy ja miten tienoo onnistuu houkuttelemaan asukkaita ja rakentajia. Ensimmäisten uusien kotien rakentaminen alueelle on alkamassa jo pian.
Luonnonläheisyys, järviluonto ja mahdollisuus laadukkaaseen asumiseen ovat Mikkelin seudun vahvuuksia. Pitää toivoa, että messujen myötä opimme hyödyntämään näitä vahvuuksia entistä paremmin.

Timo Laitakari
timo.laitakari@lansi-savo.fi

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä henrikki (kirjautumaton)
Kyllä asuntomessut ovat päätoimittajan hyväksyvät hyminät ansainneet. Ottaen huomioon jo vuosia supistuneen väkimäärän ja ontuvat vetovoimatekijät, kävijämääräkin oli kohtuullinen. Mutta parasta kaikessa oli tulevaisuuden kannalta Mikkelin seudulle tärkein osatekijä, Etelä-Savon maineen palautus. Täällä osataan, uskalletaan ja sastsataan tulevaisuuteen olipa maan hallitus minkälainen hyvänsä ja kolhivatpa konjunktuurit maakuntaa kuinka paljon tahansa.

Lähettänyt käyttäjä Mitataanko? (kirjautumaton)
Tutkitaanko myös kuinka paljon lisää kateutta ja synkkää mieltä perinteisille mikkeliläisille valittajille asuntomessuista aiheutuu? Heikommin veroja maksavat ja kaikkea vastustavat valittajat nyt kun pääsivät vähän kuin varkain kurkkimaan kuinka mukavasti hyvät veronmaksajat ja ahkerat ihmiset oikeasti asuvat. Kateellisen pää ei ehkä kestä tätä tietoa ja valituslupaprosessikin on suljettu. Mikä siis avuksi?

Lähettänyt käyttäjä Kaksi kertaa me... (kirjautumaton)
Loistava kommentti, klo 9:58! Kerrankin nuukat, kateelliset ja valittamiseen taipuvat maakuntamme asukkaat pääsivät pienillä matkakuluilla katsastamaan, kuinka asutaan 2020-luvulla tai millaisia asunnot voivat nykyisin olla.

Lähettänyt käyttäjä Vastaus nim. Mi... (kirjautumaton)
Näin se on, kun tuloerot kasvaa, niin myös eriarvoisuus kasvaa. Turhat tutkimukset (mitä peräänkuulutat) vie vain veromarkkoja sen tutkijan pussiin. Kateellisten määrä lisääntyy siis vuosi vuodelta. Suomi100 ja hyvin menee?

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Arkkitehtien suunnittelemia taloja - just joo, jo 1970-luvulla tehtiin noita tasakattosia kuutiota kattoikkunoineen. Oliko toimiva ratkaisu ? Jos 2020 - luvulla tehdään samanlaisia virheitä, niin peiliiin katsomisen paikka. Ei todellakaan kannattaisi tuollaisilla taloilla elvistellä!

Lähettänyt käyttäjä Ollaan ahkeria (kirjautumaton)
Vain yrittämällä ja kovalla ponnistelulla saa jotain aikaiseksi. Valittaminen, laiskottelu ja toisen kadehtiminen ei vie Suomea eteenpäin. Itselläni palkka on pieni, mutta säästämällä ja kaiken turhan karsimalla, pärjään hyvin. Kun ei tupakoi, eikä juopottele, vuodessa säästyy sievoinen summa. Joskus rakennan talon säästämilläni roposilla.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mikkeliä täytyy onnitella hyvin onnistuneista messuista. Kyllä täällä on hyvä tekemisen meininki ja hyvä osaamisen taso. Markkinointikin onnistui hyvin. Voi vaan onnitella kaikkia projektiin osallistuneita!

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Oli upeat messut. Onneksi Mikkeli lähti mukaan ja sai messut. Saatiin uusi upea asuinaluekin, loput tontit ja alueella vielä myynnissä olevat kohteet varmasti menevät kaupaksi. Mikkelin väkiluku muuten ei ole ollut vuosia supistuva eikä etenkään tässä Mikkelin keskustassa ja keskustaa ympäröivillä asuinalueilla, päinvastoin. Supistuva väkiluku on noissa kymmenen viime vuoden aikana Mikkeliin liitettyjen ympäristön pikkukuntien supistumista koska niissä asuu pääasiassa vanhenevaa väestöä.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut