Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Pääkirjoitus: Valtuutettujen on keskityttävä asiaan

20.04.201707:00
6

Kuntavaaleissa valitut, kuntien ja kaupunkien uudet valtuustot aloittavat neljän vuoden pestinsä kesäkuun alussa. Parhaillaan ovat kunnissa alkamassa väännöt luottamuspaikkojen jakamisista.
Äänestäjä ja kuntalainen toivoo ja odottaa nyt, että prosessi etenee sopuisasti ja kohtuullisesti. Uusille valtuustoille on ehdottomasti saatava kitkaton startti, jotta työ pääsisi alkamaan hyvässä yhteisymmärryksessä. Kuntapäättäjillä on jatkossakin paljon vastuita ja paimennettavaa, vaikka sote-uudistus muuttaakin toimenkuvaa vuonna 2019. Sitä eivät saa sotkea päättäjien keskinäiset erimielisyydet tai ristiriidat.
Eteläsavolaista kuntapäättämistä on tällä valtuustokaudella leimannut monessa kunnassa keskinäinen kyräily ja torailu. Se on hidastanut ja vaikeuttanut prosesseja ja monessa tapauksessa käytännössä halvaannuttanut päätöksenteon tärkeissäkin asioissa. Taustalla on ollut usein poliittisia linjaerimielisyyksiä mutta aivan yhtä usein peliin on tullut myös henkilösuhteisiin ja toimintatapoihin liittyviä ristiriitoja, joita ei syystä tai toisesta ole haluttu tai osattu ratkaista.
Tällaiseen ei maakunnassa ole enää varaa. Meillä pitäisi pyrkiä toimintatapaan, jossa asioista saa olla eri mieltä, mutta keskustelun jälkeen on kyettävä saamaan aikaan päätöksiä. Näiden päätösten kanssa on myös elettävä ja mentävä eteenpäin. Uuden valtuustokauden on oltava uuden alku tässäkin merkityksessä.
Äänensä kuntavaaleissa antaneilla kansalaisilla on oikeus vaatia edusmiehiltään ja -naisiltaan vastuullista toimintaa valtuustossa. Siihen kuuluu myös pyrkimys aitoon yhteistyöhön kunnan ja kuntalaisten eduksi.
 
Anssi Mehtälä

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Antakaa näiden vanhojen asioiden jo olla. Uusi valtuusto aloittaa kesäkuun alussa ja toivottavasti uusi kausi, uudet kujeet. Pitäisikö yrittää positiivisen kautta? Eikä vatkata näitä samoja juttuja vuodesta toiseen, lehdessäkin.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Valitettavasti kokemukset valtuutettujen toimivasta yhteistyöstä osoittavat kiistattomasti, että liian monen valtuutetun yhteistyökyky on vaatimaton. Toivottavasti jokainen valtuustoon valittu lukee pääkirjoituksen ja menee kysymään vessan peililtä kenestä mahtaa olla kiinni, jos yhteistyö tökkii kuin suksi juhannuksena.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Eihän se toiminta miksikään muutu. Samat henkilöt siellä"torailee",kuin tähänkin asti. Valtuustoon olisi pitänyt saada uusia innokkaita valtuutettuja, niin toimintatapoihinkin olisi luultavasti tullut parannus. Ei nämä vanhat "jäärät" vaaleilla miksikään muutu. Ei tarvitse, kun katsoo valtuutettu Nykäsen kommentin tulevasta yhteistyöstä , niin alkaa pikkuhiljaa huvittamaan.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut