Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

E-nuorten turnaus huipentui trilleriin — Pietarin SKA:lla juhlan paikka

Päivitetty: 16.04.201720:30
8
  • SKA Pietarin joukkue pääsi kiertämään kaukaloa voittopokaalin kanssa. Kapteeni Aleksandr Fediaev antoi palkinnon Arseni Ilinin nostettavaksi. Kuva: Ville Niskanen

Kaukana Ural-joen rannalla päättyi KHL-kauden ratkaiseva finaaliottelu pietarilaisjuhliin, kun SKA Pietari löi Metallurg Magnitogorskin ja pääsi nostamaan Gagarin-cupin voittopokaalia kohti Metallurg-areenan kattoa. Mikkelissä SKA Pietarin E-juniorijoukkue toisti esikuviensa tempun ja vei kansainvälisen turnauksen AAA-tason voiton.

Kovatasoisen lopputurnauksen finaali oli jännittävä. SKA siirtyi nopeasti kahden osuman johtoon, mutta finaalivastustaja HIFK nousi tasoihin. Tarvittiin rangaistuslaukauskilpailu, jossa pietarilaiset olivat taitavampia ja ottelu päättyi loppulukuihin 3—2. Turnauksen pronssimitalit otti Espoon Bluesin voittanut slovakialainen Hamikovo Bratislava.

HIFK:n mainion viikonlopun täydensi AA-turnauksen voitto. Loppuottelusta tuli Stadin paikallisvääntö, jossa punanutut olivat Jokereita etevämpiä maalein 6—1.

Jukurien AAA-tason joukkue oli kotiturnauksessaan hienosti seitsemäs. Turnaus päättyi 3—2-voittoon Sparta Prahasta, jota pidetään Euroopan yhtenä kovimmista juniorijoukkueista. Jukurien maalareina kunnostautuivat Matti Butkovskiy ja kahdesti Joona Saarelaisen syötöistä onnistunut Lauri Sinivuori.

Turnauksen järjestelyt saivat kiitosta. Hamikovo Bratislavan valmennusjohtoon kuuluva Jozef Budaj, NHL-maalivahti Peter Budaj’n veli, arvosti turnauksen tuomaa kansainvälistä kokemusta.

— Kansainvälisten turnausten myötä joukkueet pääsevät näkemään eri jääkiekkokulttuureja. Olen kiertänyt paljon maailmaa, ja Mikkelissä on hienot järjestelyt, SaPKossakin muutama vuosi sitten piipahtanut Budaj sanoi.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä AA (kirjautumaton)
Mihin unohtui maininta Jukurit Yellow AA joukkueen pronssista? Ai, niin sehän oli niin kovin vähäpätöistä tämän kärkiporukan rinnalla.

Lähettänyt käyttäjä kirjautumaton (kirjautumaton)
Näin se on 7 sija AAA sarjan jukureille, mutta kun ei sitten mainittu AA pronssi joukkueesta mitään. Olisi siitä odottanut mainittavan.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kiitos linkistä nimimerkille Turnaustietoa, kun en itse edes googlella löytänyt. Eli AAA Jukurit oli sijalla 7/10. AA Jukurit 3/6, jossa tosin oli Jukureilta 2 joukkuetta. Ehkä itse ennemin arvostaisin tuota AA-joukkueen tulosta, kuin lehden hehkuttamaa "erinomaista" 7/10 sijaa.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Luetuimmat - jääkiekko

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut - jääkiekko