Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

”Hajulla ollaan oltu, mutta vainu ei riitä” — Pisteet lähtivät Tampereelle

09.01.201721:50
17
  • jukurit - tappara, mylläkkä jukurimaalilla

    Tappara hallitsi peliä toisessa erässä. Kuva: Vesa Vuorela

Jukurien hyökkääjä Miika Roine iski 1—1-tasoituksen ottelun toisessa erässä. Maali ei kuitenkaan riittänyt kääntämään peliä voitoksi, vaan Tappara lähti pisteet mukanaan Tampereelle lukemien 2—4 jälkeen. Roineen edellisestä maalista oli ehättänyt kulua jo kuukausi.

— Olihan tuossa pieni tauko maalien välillä. Välillä uppoaa, välillä ei, Roine tuumi.

Viidennestä peräkkäisestä tappiosta huolimatta Roine näki Jukurien pelanneen hyvin.

— Pyrimme aina katsomaan tuloksen taakse. Kärkijoukkue on kovin mahdollinen mittari ja peli oli pienestä kiinni. Laitettiin Tappara ahtaalle.

Jukurien valmennusjohto rukkasi hyökkäysketjuja Tappara-otteluun. Roine ja Turo Asplund pelasivat Zach Budishin kanssa. Roineen mielestä ketjun peli kulki pirteästi.

— Vaihdokset tuovat aina erilaisuutta. Sovittuja asioita on vähemmän, joten peli tulee enemmän selkäytimestä.

Jukurien päävalmentaja Risto Dufva muistutti koko kauden lähtöasetelmista.

— Isossa kuvassa se, että olemme playoff-taistelussa ja pelaamme hallitsevaa mestaria vastaan niin, että taistelemme voitosta, on hyvä asia.

— Tässä tilanteessa se, ettemme pystyneet voittamaan, on toinen tarina, ja se ei ole hyvä, jatkoi Dufva.

Kotijoukkueen parhaat hetket olivat Dufvan mukaan pelin loppuvaiheissa. Tapparan kolmanteen maaliin saakka Dufva piti Jukurien hyökkäyspeliä nihkeänä.

— Maali vapautti meidän energioita. Saimme siinä parhaan vaihteen päälle. Tämä seuraa viime aikojen tuloksia. Hajulla ollaan oltu, mutta vainu ei riitä, Dufva totesi.

Tappara-luotsi Jussi Tapolalle ensimmäinen voitto Jukureista maistui. Sarjakärki oikaisi kurssiaan heikosti sujuneen Ilves-ottelun jälkeen.

— Jukureita vastaan on oltava kärsivällinen. Paketti on pidettävä kunnossa ja jokaisen pelaajan on voitettava kaksinkamppailut. Johtoasemassa pelaamista meidän on parannettava, mutta hyvän maalivahtipelin ja alivoiman ansiosta kestimme.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ensimmäinen erä oli ihan hyvää kiekkoa molemmilta. Toisessa Tappara oli kyllä niin kuskin paikalla että olisi paremmalla viimeistelyllä voinut tehdä todella rumat numerot taululle. Kolmannessa erässä Tappara oli kokonaisuudessaan aavistuksen parempi. Tapola oli siinä oikeassa että Tapparan pelaajat olivat vahvoja kaksinkamppailuissa, ja vieraskoreana jätti sanomatta että avauspelissä olivat valovuoden edellä kotijoukkuetta. No mutta, onhan se rahalla rakennettu joukkue, joten täytyy se vähän näkyäkkin. Seuraavat kaksi peliä taas ovat samoilla viivoilla Jukureiden kanssa, ja niistä olisi suotavaa kairata kuusi pistettä. Nyt ykköskenttä muistutti ykköskenttää aika vahvasti, joten ketjumuutokset toimivat ihan hyvin. Tästä Piitulaisesta tulee mieleen, että tarvitsisiko hän hiukan huilia, tai peliaikaa alemmasta sarjasta. Ei oikein isutnut tähänkään kenttään, vaan lähinnä sotki kentän peliä. Olisiko vaihto Leskiseen ajankohtainen?

Lähettänyt käyttäjä Jessus (kirjautumaton)
Ei herranjestas sentään. Jatkoajalla puhutaan sarjapelistä jo että hyvähän tässä oli kokeilla jne. Ei tämä suljettu sarja ole ilo kenellekään kun joukkue ui syvissä vesissä ja edes putoamispeikon pelossa ei hommata vahvistusta / tehdä mitään muutakaan. No, onneksi sopulit tulevat katsomaan vierasjoukkueita liigahuumassa, ainakin toistaiseksi. No, tarina jatkuu ja tappioputkesta huolimatta kaikki ovat tyytyväisiä. Mitenhän muilla kulttuurin aloilla kävisi - jos vaikka Teatteri alisuorittaisi näin pahasti - tulisiko yleisö katsomaan "yritystä ja heittäytymistä".

Lähettänyt käyttäjä Mikkelin tarina? (kirjautumaton)
Tarina jatkuu... on ollu havaittavissa jo marinaa!! Miksi tänään ei ollu halli täys kun sarjakärki saapui mikkeliin? Oliko markkinointi ulalla vai joko Mikkelissä tasottuu katsojat 3 tonnin paikkeille? Eka kertalaiset liigassa saa vaan pelailla ja yrittää tehdä maaleja..ja tarina senkun jatkuu. Joko Risto alkaa hommaa niitä maalintekijöitä? Aika vähii on käynnyt onnistujat.. Tappara fani otti ilon irti B3 katsomossa.. hienoa heittäytymistä katsomossa peliin.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Jokohan nyt riittäisi Dufvalta tarinasta turinointi ja siirryttäisiin tositoimiin? eli hankkimaan niitä hyökkäyspään vahvistuksia, vai joko on reilussa puolessa kaudessa käytetty jukureiden ja toivakan rahat niin loppuun, ettei ole uusiin pelaajiiin varaa? Jos ei Dufvasta ole muuhun kuin isosta kuvasta ja tarinasta horinointiin, niin mies vaihtoon....

Lähettänyt käyttäjä No huhhuh
No tarviiko sinne hallille ja Jukureita tukemaan tulla enää yleisön ja fanienkaan, koska seurajohto ja valmennus on jo luovuttanut tämänkauden osalta, niin yhtälailla kai yleisökin voi heittää pyyhkeen kehään. Tässä on nimittäin luovuttamisen maku ja haju ilmassa, kaikki pelit hävitään, mutta joukkuetta ei toki voi vahvistaa, ettei suojatyöpaikka pelaajat putoa vilttiin ja tule pahamieli.

Lähettänyt käyttäjä Katsoja yläriviltä (kirjautumaton)
Mitä te valitatte? Ensimmäinen kausi ja hyvin on mennyt odotuksiin nähden. Miksi valmentaja vaihtoon? Dufva on oikea mies rakentamaan Mikkeliin kiekkojoukkuetta. Vahvistuksia ja vahvistuksia, pitääkö heti ensimmäisellä kaudella iskeä rahat tiskiin ja hakemalla hakea joitakin loppukauden vahvistuksia, joita ei ole sitten ensi kaudella vara pitää. Mielummin rakentaa rauhassa joukkueen, joka tulevaisuudessa tulee menestymään. Tästä hyvänä esimerkkinä SaiPa, joka tosin tällä kaudella pelannut alle odotusten. Itse ainakin käyn peleissä vaikkei voittoa tule. Peli on ollut viihdyttävää, vaikkei se ikävä kyllä näy pisteissä. Ja te kaikki gloryhunterit, haistakaa pahaa aromia...

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Luetuimmat - jääkiekko

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut - jääkiekko