Sunnuntai, 23. heinäkuu 2017
Olga, Oili

Jukurit aloittaa Liigan kahdella kotiottelulla

07.06.201710:30
10
  • LIIGA: Jukurit-Kärpät

    Jääkiekon Liiga-kausi starttaa reilun kolmen kuukauden kuluttua. Kuva: Jaakko Avikainen

Jääkiekon Liiga-kausi starttaa reilun kolmen kuukauden kuluttua. Liigan tiistaina julkaiseman avausviikonlopun pelit mitellään perjantaina ja lauantaina 8.–9. syyskuuta. 
Perjantain avauskierros käynnistyy poikkeuksellisesti jo kello 17. Savon paikallisottelulla Jukurien ja KalPan välillä Mikkelissä. Myös viime kaudella joukkueet kohtasivat jo avausviikonloppuna.  Tuolloin Jukurit löi lopulta hopeaan voittaneen KalPan maalein 4–2 toisella kierroksella Mikkelissä.
Tampereen herruudesta pelataan 279. kerran, kun Ilves isännöi mestarijoukkue Tapparaa. Jyväskylässä HIFK tavoittelee revanssia kevään pronssipelille JYPiä vastaan ja Lappeenrannassa kausi alkaa Kaakon derbyllä SaiPan ja KooKoon ottaessa yhteen.
Lauantaina pelataan myös täysi seitsemän ottelun kierros. Jukurit pelaa toistamiseen kotonaan, kun vastaan asettuu Pelicans.
HIFK ja JYP, KooKoo ja SaiPa sekä Kärpät ja HPK kohtaavat toistamiseen pelipaikkakunnan vaihtuessa perjantaista..
Sport avaa kotipeliensä sarjan Lukkoa vastaan ja Ässät pelaa kauden avauspelinsä Isomäessä Ilvestä vastaan.
Illan päättää TPS:n ja Tapparan kohtaaminen.
Tarkemman runkosarjan otteluohjelman Liiga julkaisee myöhemmin tällä viikolla.

Runkosarjan otteluohjelman pelipäivät painottuvat aiempien vuosien tapaan viikonloppuihin. Kaikkiaan 58 prosenttia otteluista pelataan perjantaina tai lauantaina. Viikkopelien pääpelipäivä on tiistai, jolloin pelataan 104 ottelua (23 %). Keskiviikko (8%) ja torstai (10 %) täydentävät kalenterin. Sunnuntaille on runkosarjaohjelmassa merkitty vain yksi ottelu. Maanantaisin ei runkosarjassa pelata lainkaan.
— Tulevalla kaudella pelataan ennätyksellisen paljon otteluita perjantaina ja lauantaina. Viikonlopun otteluista on katsomokäyttäytymisen osalta tullut hyvää palautetta. Haluamme tukea tätä suuntausta ja siksi pelejä on sijoitettu entistä enemmän perjantaille ja lauantaille, Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä kertoo Liigan nettisivuilla.
Kauden erikoisuuksiin kuuluvat tuplapelit KooKoon ja Sportin välillä. Joukkueet kohtaavat lokakuussa peräkkäisinä iltoina Kouvolassa ja helmikuussa kahdesti peräkkäin Vaasassa. Joulukuussa HIFK ja Kärpät ottavat yhteen ulkoilmaottelussa Helsingin Kaisaniemessä, minne nousee 18 000—19 000 henkeä vetävä tilapäiskatsomo.
Joulutauolle joukkueet vetäytyvät tiistaina 19.12. ja pelit jatkuvat jälleen tapaninpäivänä 26.12.

Vuoden 2018 puolella kaukaloon palataan keskiviikkona 3. tammikuuta.
Olympialaiset Etelä-Korean Pyeongchangissa alkavat Leijonien osalta 14.2. Liigassa pelataan täysi kierros vielä lauantaina 17.2., jonka jälkeen käynnistyy olympiatauko. Peleihin palataan tiistaina 27. helmikuuta.
Runkosarjan päätöskierros on ohjelmassa lauantaina 10. maaliskuuta ja playoffs-pelit käynnistyvät  kolme päivää myöhemmin.
Neljännesfinaalit kahdeksan parhaan kesken alkavat tiistaina 20. maaliskuuta. 
Finaalisarja Suomen mestaruudesta pelataan huhtikuun 17.–28. päivä.

Avausviikonlopun ohjelma
Perjantai 8.9.: Jukurit–KalPa, HPK–Kärpät, Ilves–Tappara, JYP–HIFK, Lukko–TPS, SaiPa–KooKoo, Pelicans–Sport.
Lauantai 9.9.: HIFK–JYP, KooKoo–SaiPa, Kärpät–HPK, Jukurit–Pelicans, Sport–Lukko, Ässät–Ilves, TPS–Tappara.
 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä kausikortillinen (kirjautumaton)
Närkästyneelle: Niinpä. Ja ilmoittivatkin erikoisesta alkamisajasta aivan viime tipassa. Onneksi oma työpaikka on sellainen että kolme kuukautta riittää juuri ja juuri, että saan järjesteltyä sen verran vapaata että ehdin tuohon peliin. Noin oikeasti, eiköhän tuolle erikoiselle alkamisajalle ole joku syy, ja todennäköisesti ihan hyvä. Oli miten oli, lippu tuohon peliin on jo hankittu. Entä itse?

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Eiköhän siitä ekasta pelistä lähdetä laskemaan taas näitä loppuunmyytyjä pelejä kauden aikana. Oma lippu koko kaudeksi on jo lunastettu, joten aivan varmasti ainakin yksi katsoja on paikanpäällä. Mutta se ottelun ajankohta kummastuttaa. Miksi peliä ei ole laitettu alkamaan klo 04.30, kerkiäisivät kapakeistakin tulevat katsomaan peliä. Lauantain peli saisi alkaa sitten klo 08.00, niin yövuorolaisetkin saisivat nähdä pelin ennen nukkumaan käymistä. Jotta saataisiin entistä enemmän ääntä halliin, tai ympäristöön, niin valittajille ja kitisijöille pitää järjestää bussikuljetus Hänskin ja Urskin kulmilta jäähallin takametsiin mölyämään. saisivat paremmin äänensä kuulumaan.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Huima liigan avausviikonloppu on taas tulossa. Vaikka monella tuntuu olevan ylipääsemättömiä vaikeuksia järjestää kolmen kuukauden päähän työaikojaan niin, että myös klo 17 alkavaan perjantaipeliin voisi päästä, niin kyllähän nämä molemmat pelit ovat loppuunmyytyjä. Isoin kysymys lienee se, että miten äkkiä kaikki liput on menneet. Vahva suositus siihen kausikortin hankintaan. Sen saa muuten nyt osamaksullakin, niin ei riipaise niin paljon kerralla.. On se vaan niiiiiin herkkua, kun Mikkelissä pelataan liigakiekkoa. Mikkeli tarvitsee Jukureita ja Jukurit tarvitsee Mikkeliä. Niin se vaan menee.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

20.07. 10:48

Luetuimmat - jääkiekko

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut - jääkiekko