Lauantai, 29. heinäkuu 2017
Olavi, Olli

Jukurit HC Oy:lle voitollinen tilinpäätös

19.06.201721:34
16
  • Jukurien ensimmäinen Liiga-kausi ei mennyt yhtään hullummin. Liigan mediaoikeuskorvausten osalta myynti nousi uudelle tasolle, mutta Liigan myötä myös kustannukset kasvoivat. Kuva: Vesa Vuorela

Jukurit HC Oy:n ensimmäinen Liiga-kausi oli voitollinen. Konsernin 4,2 miljoonan euron liikevaihto tuotti 160 000 euron liikevoiton. Tulosta rasitti ensimmäiselle Liiga-kaudelle kohdistuneet toiminnan investoinnit, joita ei tarvitse toisella Liiga-kaudella uusia samassa mittakaavassa. 

Toiminta kasvoi merkittävästi edellisistä vuosista, jolloin seura toimi Mestiksessä. Yritysmyynnin, lipunmyynnin ja Liigan mediaoikeuskorvausten osalta myynti nousi uudelle tasolle, mutta Liigan myötä myös kustannukset kasvoivat.

Jukurit HC Oy taseen loppusumma oli 1 610 000 euroa. Tilikauden päättymisen jälkeen omaan pääomaan on tullut vahvistusta päättyneen osakeannin myötä. 

Uutta osakepääomaa kertyi yhteensä 800 000 euroa, joista pääosa kertyi heti tilinpäätöksen jälkeen. Yhtiön hallitukseen valittiin Jukka Toivakka, Jyrki Larvanto, Jukka Ahokas, Reijo Björkman, Kai Simola sekä uutena jäsenenä Heikki Viitikko.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä kekkonen (kirjautumaton)
kirjoittajalle Missä mikkelill... Mitähän Jukureiden olisi pitänyt sinulle tai Mikkeliläisille antaa enemmän? Rahaa? Ruokaa? halpoja vuokra-asuntoja? Kysessä on kuitenkin edelleen aivan tuiki tavallinen pk-yritys, ei mikään hyväntekeväisyys järjestö. Pelkästään positiivinen mielikuva jonka joukkue on jättänyt viimeisen vuoden aikana on jotain sellaista jota Mikkeli ei ole saanut vuosiin..eikä kyllä taida tulla saamaankaan. Ainankin näin näkyy ja kuuluu kun asiaa tarkastelee pääkaupungista käsin.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Jääkiekko on jännä bisnes. Eka vuotena on loppujen lopuksi helppoa uutuuden viehätyksellä saada positiivinen lopputulos korkeimmalla tasolla maassa. Tämä seuraava kausi on jo aikapaljon haasteellisempi. Vaikka toiminnan investoinnit luonnollisesti laskevat, niin laskusuhdanteeseen helposti liittyvät monet tulopuolen muuttujatkin. Tuleva kausi mittaa operatiivisen johdon kyvyt tuottaa positiivista tulosta jatkumona, ja se ei varmasti tule olemaan helppoa. Ja tähän ei tule kovastikkaan vaikuttamaan itse ytimessä oleva tapahtuma, eli jääkiekko ottelu, ja siinä menestyminen. Jääkiekkoseuroissa on tavallaan kaksi erillistä tekijää, bisnes ja urheilu, ne ovat kaukana toisistaan, mutta samalla lähellä toisiaan.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Luetuimmat - jääkiekko

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut - jääkiekko