Keskiviikko, 16. elokuu 2017
Aulis

Jukurit pistejahdissa naapurimaakunnassa — SaiPa on vienyt molemmat keskinäiset pelit

Päivitetty: 11.01.201712:30
6
  • SaiPa - Jukurit

    SaiPa oli marraskuun kohtaamisessa Kisapuistossa maalin verran Jukureita edellä. Kuva: Turo Ulvinen

Mikkelin Jukurien liigataival jatkuu tänään Lappeenrannan Kisapuistossa. Isäntä SaiPa on joukkue, jota Jukurit ei ole vielä tällä kaudella voittanut – edelliset kohtaamiset ovat päättyneet niukkiin lappeenrantalaisjuhliin. Mikkelissä SaiPa ryösti pisteet maalein 3—1 ja marraskuisena lauantaina sai Kisapuiston kotiyleisö todistaa tiukkaa 3—2-voittoa.

SaiPa on ollut viime kausina jopa SM-liigan mitalikandidaatti, mutta tämä talvi on sujunut Etelä-Karjalassa odotettua vaatimattomammin. Jukureita vastaan SaiPa lähtee sijalta 14. ja on vain maalieron turvin edellä sarjajumbo Rauman Lukkoa. Pudotuspelitaistelu on tiivistynyt talven mittaan, mutta SaiPalla on tänä iltana jo lähes pakkovoiton paikka, mikäli sputnikit haluavat jatkaa kauttaan runkosarjan jälkeen. Jukurit on runkosarjan kymmenentenä, mutta pudotuspelipaikassa Jukureita pitää kiinni vain maaliero.

Odotuksia vaisumpi kausi on näkynyt myös katsomossa, sillä SaiPan yleisökeskiarvo 3135 on liigan toiseksi huonoin. Viime vuonna SaiPan kotiotteluita seurasi keskimäärin yli 3800 katsojaa. Mikkelistä Lappeenrantaan matkaa lähes täysi fanibussi.

Jukurit taas on ajautunut viiden ottelun tappioputkeen. TPS:ää vastaan tulleen rankkaritappion myötä tilille on rapsahtanut yksi sarjapiste. Syyskaudella Jukurit hävisi myös viisi peliä peräkkäin, mutta pystyi tuolloin tappiokierteen katkaisemaan.

Jukurien ongelma on ollut tehottomuus. Joukkue ei ole maaleilla juhlinut. Maanantain kotiottelussaan Jukurit esiintyi hyvin, mutta sarjakärki Tappara oli liian vahva. Peliesitys kuitenkin antoi merkkejä paremmasta ja uusituin ketjuin pelannut Jukurit hyökkäsi pirteämmin kuin muutamassa aiemmassa ottelussa.

Maalinteko on ollut murheena myös Lappeenrannassa. Lisäksi SaiPa on ollut SM-liigan toiseksi heikoin kotijoukkue vain viidellä voitetulla kotipelillä. Kymmenen viime pelin kuntopuntarin perusteella Jukurit on sarjan heikkovireisin joukkue, eikä SaiPakaan sijoitu tilastoissa paljon paremmin.

Jukurit joutuu otteluun ilman Antti Jaatista, joka puuttuu kokoonpanosta. Ykköspakkiparissa paikan ottaa Valtteri Hietanen ja puolustajakuusikkoon nousee Henri Auvinen. Hyökkäysketjuissa merkittävin muutos on tapahtunut kakkosketjussa, missä paikan Henrik Koiviston ja Teemu Tallbergin viereltä ottaa nyt Jesper Piitulainen. SaiPa joutuu otteluun ilman hyökkääjä Joni Nikkoa ja puolustaja Brett Carsonia, jonka kausi on ohi. Sputnikien tärkeä kapteeni Ville Koho palasi sen sijaan kokoonpanoon vuodenvaihteen jälkeen.

Kokoonpanot illan otteluun:

Jukurit

#9 Miika Roine - #12 Turo Asplund - #18 Zach Budish

       #52 Valtteri Hietanen - #55 Miika Koivisto

#38 Teemu Tallberg - #82 Henrik Koivisto - #54 Jesper Piitulainen

              #7 Samuli Piipponen - #10 Marko Kauppinen

#25 Joonas Kalliola - #14 Topi Nättinen - #33 Janne Ritamäki

            #2 Henri Auvinen - #3 Keni Karalahti

#19 Nestori Lähde - #16 Teemu Henritius - #39 Olli Sipiläinen

7. puolustaja #5 Ville Hyvärinen

#30 Sami Rajaniemi (#1 Mika Norja)

SaiPa

#10 Curtis Hamilton - #71 Matti Järvinen - #19 Brock Trotter

         #44 Jere Sneck - #88 Per Savilahti-Nagander

#12 Kim Strömberg - #60 Tero Koskiranta - #78 Mikael Kuronen

         #77 William Mäkinen - #55 Lasse Lappalainen

#21 Valtteri Virkkunen - #8 Ville Koho - #72 Elmeri Kaksonen

           #49 Simon Backman - #56 Lauri Taipalus

#80 Ville Vainikainen - #63 Eetu Koski - #68 Saku Salminen

13. hyökkääjä: #11 Tomi Leivo

#35 Frans Tuohimaa (#27 Jussi Markkanen)

Juttua päivitetty klo 12.25: lisätty SaiPan kokoonpano.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Tsemppiä Saipa (kirjautumaton)
Käyttäjälle 15:31 käyttäjä Armas Aallontie. Olen Mikkeliläinen veronmaksaja ruosteisen p.reiän kulmilta. Miten se voi olla niin vaikeaa ymmärtää ettei me kaikki Mikkeliläiset kannateta jukureita? Jos olet työelämässä niin teeppäs vaikka siellä pienimutoista galluppia niin saatat yllättyä tuloksesta. Ajatteleppa esim. jos kaikki paikalliset olis rivit kunnossa hurmiossa kannustavia heimolaisia niin ei pitäs olla vaikeuksia täyttää halli illasta toiseen. Nyt on vaan niin että kun vielä pari kertaa tulee pataan niin ennen kautta ennustamani 2800 katsojaa alkaa olla tiukassa. Siinä alkaa taas vapaalippuja mennä jakoon ettei halli jää aivan tyhjäksi. Peli muuten näyttää menevän hyvin SaiPa - Jukurit 32.38 1-0

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tsemppaajalle: mukava on seurata kommentointiasi, omistautunutta uutisen vahtaamista ja ensimmäiseksi kommentoijaksi ehtimistä sekä puhumattakaan aiheuttamastasi hämmennyksestä mikkeliläisten keskuudessa! Itsekin olen Savonlinnasta, tosin kannatan SaPKon lisäksi myös Jukureita. Tarjoan mielelläni sinulle oluen Sillansuussa, tai vaikka kesemmällä limpparin/jätskin Lipalla.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Luetuimmat - jääkiekko

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut - jääkiekko