Torstai, 27. heinäkuu 2017
Heidi

Pelicans nousi voittoon päätöserässä — vierasvoitto ei tunnelmaa latistanut

Päivitetty: 13.03.201721:00
14
  • Kiekkoyleisö saapui paikalle hienosti Jukurien kauden viimeiseenkin SM-liigaotteluun. Kuva: Mari Koukkula

Jääkiekon SM-liigan runkosarjan viimeisessä ottelussa Mikkelissä kohtasivat Jukurit ja Lahden Pelicans. Ottelu päättyi Lahden Pelicansin vierasvoittoon maalein 2—3 (0—0, 1—0, 1—3). Voitto nosti Pelicansin kuuden parhaan joukkoon ja suoraan puolivälieriin.

Tapahtuman alku sujui juhlavissa tunnelmissa, kun pelaamisen lopettava Jukurien kasvatti Marko Kauppinen palkittiin 1001 liigaottelua kestäneestä urastaan. Kauppinen sai kotiyleisöltä pitkät ja raikuvat aplodit.

Peli alkoi vauhdilla. Jukurit loi muutaman ensi vaihdon aikana painetta lahtelaispäätyyn, mutta ei onnistunut luomaan paikkoja. Pelicans pääsi kertaalleen hätyyttelemään läheltä Mika Norjan vartioimaa Jukurien maalia, mutta kokenut vahti torjui yritykset.

Jukurit pääsi kokeilemaan ylivoimaa, mutta Juha Leimun rangaistuksen aikana ei avausosumaa nähty. Vierailija pääsi jäähyn jälkeen paremmin peliin mukaan ja sai muutaman vaarallisen tilanteen. Morten Poulsen, Kimi Koivisto ja Joonas Alanne kuitenkin joutuivat toteamaan Norjan olevan etevämpi. Erä jäi lopulta maalittomaksi. Pelicans-vahti Janne Juvonen torjui viidesti ja Norja kymmenesti.

Toisen erän aloitti Jukurit terävämmin ja loi muutaman vetopaikan, mutta Juvonen torjui tilanteet. Roni Rukajärvi joutui turvautumaan sääntöjenvastaisiin keinoihin Janne Ritamäkeä pysäyttäessään. Jäähyn aikana Jukurit ei kuitenkaan saanut mainittavampia tilaisuuksia iskeä maali.

Ajassa 26.20 kotiyleisö räjähti huutoon. Miika Roine pelasi kiekon kulmasta Janne Ritamäelle, jonka laukauksen Juvonen torjui. Paluukiekko lipui suoraan Turo Asplundille, jolla oli helppo työ lakaista kiekko reppuun. Teemu Suhosella oli pian maalin jälkeen hyvä vetopaikka, mutta laukaus meni niukasti ohi.

Jukurien Nestori Lähde oli lähellä päästä irtokiekkoon, mutta Juvosen nopea reaktio pelasti. Pelicans käynnisti samalla hyökkäyksen, joka päättyi Jukurien Valtteri Hietasen rangaistukseen. Mika Norja joutui pari kertaa töihin, mutta maalinedustan Jukurit piti varmasti puhtaana.

Jukuritkin pääsi paikkaan Miika Koiviston loistavan suorituksen jälkeen. Siniviivalle syötön saanut puolustaja pelasi hyökkääjän ulos harhautuksella ja antoi rystyllä loistosyötön Antti Jaatiselle, jonka navakka laukaus pysähtyi Juvosen hienoon torjuntaan.

Pasi Puistolan maila osui Zach Budishin kasvoihin jäähyn arvoisesti. Jukurit haki hanakasti toista osumaa, mutta Pelicans selvitti jäähyn. Juvosen torjuntataitoja testasi Henrik Koivisto, jonka luja lämäri jäi lahtelaisvahdin patjoihin. Vieraillekin siunaantui vielä tuhannen taalan paikka, kun Antti Jaatinen kaatoi läpiajoon karanneen pelikaanin rankkarin arvoisesti. Antti Erkinjuntin laukauksen poimi kuitenkin hanskallaan Norja. Vauhdikas erä jäi lopulta maalittomaksi, kun Juvonen torjui vielä Ritamäen ohjauksen. Juvonen torjui toisessa erässä kaikkiaan 11 kertaa ja Norja seitsemän.

Pelicans tuli päätöserään vahvasti. Aleksi Rekonen laukoi vaarallisesti, mutta Norja torjui. Kiekko jäi Norjan patjoihin, mistä Roope Elimäki kävi ronkkimassa sen maaliin. Tuomari oli kuitenkin ehtinyt viheltää pelin poikki. Painostus pysyi kuitenkin Jukurien alueella, mikä johti lopulta rangaistukseen. Miika Roineen kaksiminuuttisen aikana syntyi tasoitus, kun lahtelaisten ylivoima sahasi Jukurien neliön rikki. Kahden poikittaissyötön jälkeen Juhani Tyrväinen siirsi kiekon puolen metrin päästä sisään ajassa 44.28. Osuma hyväksyttiin varsin pitkään kestäneen videotarkastuksen jälkeen.

Erää hallinneet lahtelaiset pääsivät lähelle toista maalia, kun Vili Sopasen yllättävä rannelaukaus puolustajan jaloista kopsahti maalin yläputkeen. Jukurit loi vaarallisen ruuhkan maalinedustalle, mutta lahtelaispuolustus selvitti täpärästi tilanteen. Pelicansin Arttu Heikkinen ajoi maalille, mutta Norja hoiti tilanteen.

Sopanen oli uudelleen pahanteossa, mutta yritys maalinedustalta meni ohi. Hetkeä myöhemmin hallissa olivat äänessä lahtelaisfanit, kun Tyrväinen laukoi illan toisen osumansa ajassa 54.38. Juha Leimu iski lahtelaiset kahden maalin karkumatkalle, kun Jukurit ei saanut purettua kiekkoa alueeltaan.

Kotiyleisön raivokkaasti kannustama Jukurit tuli vielä maalin päähän Zach Budishin osumalla. Tappio ei näyttänyt mainittavasti latistavan 3910-päisen yleisön tunnelmaa, sillä kiekkouransa Marko Kauppisen tavoin päättänyt Olli Sipiläinen pääsi aikalisän aikana heittämään kunniakierroksen yleisön edessä.

Jukurien liigakauden viimeiseksi tilastomerkinnäksi kirjattiin Miika Koiviston kaksiminuuttinen. Päätöserässä maalivahdit torjuivat kuudesti kumpainenkin.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Jorma Kalevi (kirjautumaton)
Kuka mahtaa olla seuraava "Jukurilegenda"? Siinäpä taitaa muutama tovi vierähtää... Toivottavasti hän kuitenkin pelaa Jukureissa enemmän kuin 2 kautta ja on niin sanottua raskasta sarjaa eli mielellään NHL-otteluita jokunen sata.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Nolo lopetus kaudelle.. tappio! Mitäs Mikkelissä nyt seurataan.. jalista vai jotakii muuta? Nyt kun ei oo jääkiekko kausi käynnissä niin toivotetaan muut lajit lehden sivuille.. tervetuloa jalis jne.. Syksyllä taas kirjoitellaan lisää jukuri juttuja.. nyt ollaan hiljaa 6 kk.. kiitos T. Ei heimolainen

Lähettänyt käyttäjä Zuschauer (kirjautumaton)
Siis runkosarjan lopputulos on vaatimaton 11, eikä se kullaksi värjäydy tosiasioita kieltämällä. Joukkueessa kuitenkin pelasi suurin osa pelaajia, joilla jo oli Liigakokemusta muista seuroista jo yllinkyllin. Maalintekijä joukkueesta puuttui ja se tiedettiin jo kesällä. Zack oli loistava haku, mutta ei mikään "ihmeheppu". Koivisto oli hyvä, mutta karkaa Kärppiin. Muut voitte jokainen itse pistää tuomiolle odotuksiinsa nähden. Esim. Asplund on yksi tälläinen. Luulen, että jonkunlainen halliyhteisöllisyys minkä fanit tekivät ja joka yhdisti sitten pappoja ja nuorisoa ujostelemattomaan kannustukseen oli SE pointti tässä Jukurien kaudessa. Oli mukavaa seurata yhdessä ja hurrata omilleen pitkin kautta. Pleijariunelma eli viimekierroksille asti. Ihan jees! Mennäänkö hallille kun on kiva fiilis, vai seuraamaan peliä?

Lähettänyt käyttäjä Päällikkö (kirjautumaton)
Nyt on palkatuilla pitkä kesäloma ja vaalivankkurit odottavat vetäjäänsä. Toimituskin pääsee lomalle pakollisista jukurijutuista. Fanit meuhkaavat vielä kesäkuussa, että oli mahtava kausi. Heinäkuussa alkaa sitten kirjoittelu kuinka jukurit satsaavat tulevaan kauteen.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Luetuimmat - jääkiekko

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut - jääkiekko