Keskiviikko, 16. elokuu 2017
Aulis

Jääpallolegendan muistolahjoituksista kertyi merkittävä potti — kampparijunnuille teroituskone ja varusteita

27.12.201618:32
2
  • Luistinten teroituskone pääsee Kamppareissa kovaan käyttöön. Kuva: Kampparit.

Syyskuussa menehtyneen mikkeliläisen jääpallovaikuttajan Kari Liikasen kuolinilmoituksessa pyydettiin kukkalähetysten sijaan tukemaan Mikkelin Kampparien junioritoimintaa. Lahjoituksia kertyi lopulta huomattava summa, noin 3500 euroa.

Lahjoituksilla on seuralle hankittu muun muassa Liikasen Zaida-lempinimeä kantava luistinten teroituskone.

— On vaikea kuvitella tätä teroituskonetta sopivampaa muistomerkkiä Zaidalle. Se toimii käytännössä ja liikkuu siellä, missä jääpalloa pelataan. Se pitää ääntä ja iskee kipinää, niin kuin isämmekin, Kari Liikasen poika Veli Liikanen kirjoitti Facebookissa.

Konetta käyttävät kampparijunnut niin koti- kuin ulkomaan pelimatkoillaan. Lisäksi lahjoitusvaroilla hankitaan maalivahdin varusteita. Pitkän uran jääpallossa pelaajana ja seuratoimijana tehneen Kari Liikasen pelipaikka oli maalivahti.

Kommentit

Käyttäjän Olli Jorva kuva
Lähettänyt käyttäjä Olli Jorva
Zaida - nimi tulee arabian sanasta ziyda, joka tarkoittaa kasvaa. Voiko enää paremmin legendaarisen maalivahdin muistoa kunnioittaa, kun hankkimalla junnuille maalivahdinvarusteita tai teroituskoneen. Teroituskone kulkee mukana junnujen pelimatkoilla ja hankitut varusteet kieppuvat maalinedustalla torjuen palloja. Näin kasvavat uudet Zaidat esikuvaansa kunnioittaen.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut