Lauantai, 29. heinäkuu 2017
Olavi, Olli

Ketomaa otti komennon

22.02.201321:00
  • Jari Ketomaa johtaa kahden erikoiskokeen jälkeen Vaakuna-rallia.

  • SM-ralli Ketomaa

    Jari Ketomaa johtaa kahden erikoiskokeen jälkeen Vaakuna-rallia.

Mikkelin Urheiluautoilijoiden Jari Ketomaa aloitti räväkämmin Mikkelissä ajettavan rallin SM-sarjan toisen osakilpailun. Viidettä yleiskilpailun voittoa kotikisastaan hakeva Ketomaa johtaa rallia 4,7 sekunnin erolla ennen Juha Saloa perjantain kahden lyhyen erikoiskokeen jälkeen.
Kolmantena yötauolle saapui Joni Nikko. Hän on jäänyt Ketomaasta 7,4 sekuntia.
Ketomaa nousi ykköspaikalle Mikkelin raviradalla kurvatun toisen yleisöerikoiskokeen jälkeen. 15-kilometrisellä avaus-ek:lla Ylätjoella hän oli kolmas jäätyään hurjan pohja-ajan ajaneelle Ari Vihavaiselle 12,5 sekuntia.
Johtopaikasta huolimatta Ketomaa ei ollut tyytyväinen avaukseensa. Hän ehti testata Jukka Hiltuselta vapautunutta Skoda Fabiaa vain parisenkymmentä kilometriä torstaina Kangasniemellä, eivätkä säädöt ja luotto autoon olleet kohdallaan.
– Ajo on ollut vielä lipsuttelua. Pitoa ei ole. Perä lähtee irti kun oikein runttaa menemään, kertoi Ketomaa yötauolla kasarmin kampuksella.
– Ja valotkin vilkkuivat kuin diskossa ensimmäisen ek:n lähdössä. Hävisin jo siinä, eikä avauspätkä muutoinkaan mennyt oikein hyvin.
– Autoa on pakko saada paremmaksi ja rauhallisemmaksi tai tätä vauhtia Vihavainen ajaa kiinni ja ohi.
– Uskon, että keksimme vielä jotain. Pakkokin on keksiä. Teemme jotain muutoksia autoon, kertoi Ketomaa.
Illan sankari ja epäonnensoturi oli Vihavainen.  Heinolan Urheiluautoilijoiden mies pisti muille jauhot suuhun kellottamalla avaus-ek:lla nopeimman ajan.
– Kisa lähti todellakin hyvin käyntiin. En olisi uskonut, että noin hyvä aika tulee, kertoi Mitsubishi Evo 9:n Tunturirallin jälkeen yli 10 vuotta vanhaan WRC-Mitsubishiin vaihtanut mäntyharjulainen.
Päätöserikoiskokeella raviradalla asetelmat muuttuivat kuitenkin täysin. Vihavainen sammutti kahdesti autonsa, ajoi penkkaan ja hävisi pohjille peräti 27,9 sekuntia 2,21 kilometrillä. Sen myötä hän putosi tuloksissa neljänneksi 15,4 sekunnin päähän Ketomaasta.
Vihavaisen tapaan kärkikuljettajiin ennakkoon lukeutuneella Jussi Tiippanalla riitti tapahtumia. Hänen kisansa ei tälläkään kertaa käynnistynyt ongelmitta. Mikkelin UA:ta edustava Tiippana hävisi kärjelle ensimmäisellä erikoiskokeella liki 50 sekuntia. Raviradalla hän oli neljänneksi nopein, mutta eroa kärkeen on jo 42,8 sekuntia. Yleiskilpailussa Tiippanan sijoitus on kymmenes.
Ralli jatkuu tänään lauantaina, jolloin ajetaan neljä erikoiskoetta. Maaliin Mikkelin torille kilpailijoita odotetaan ennen kello 17.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut