Torstai, 27. heinäkuu 2017
Heidi

Kommentti: Rataongelmiin ei ole Mikkelissä enää varaa

17.07.201712:18
13
  • Ville Niskanen

Mikkelin ravirata välttyi täydeltä katastrofilta, kun erinomaista työtä tehnyt henkilökunta paikkasi radan kilpailukuntoon. Paljon sellaista ehti jo tapahtua, mitä ei olisi kaivattu.
Viikonloppu sujui hyvin. Ravikansa nautti auringosta ja tunnelma sopivasti kohoamassa, kunnes katse kiinnittyi radan takasuoran alkuun: mitä tuolla tapahtuu?
Tapaus toi ikävästi mieleen kolme vuotta sitten keskeytyneet viikon pääravit. Lisäksi lähtö jäi pois suorasta tv-lähetyksestä.
Oli luojan lykky, että itse päätähdet järjestivät hienon näytelmän. Pihtiputaalla varttuneen Midnight Hourin voitto kansainvälisessä suurlähdössä oli mitä hienointa urheilutarinaa.
Se jätti kaikille hyvän mielen.

Viikonloppu ehti todistaa sen, että Mikkelin rata on edelleen huippunopea. Huippukuntoinen se ei enää kuitenkaan ole.
Rataremonttia kannattaisi kiirehtiä entisestään. Suunnittelurahaa sille jo on, mutta nyt on aika myös toiminnalle. Pahimmassa tapauksessa nykyinen rata on kuin tikittävä aikapommi, josta paljastuu uusia paikkausta vaativia kohtia.
St Michel on Mikkelille tärkeä matkailutapahtuma ja raviurheilulle tärkeä näyteikkuna, sillä suurkilpailut vetävät yleisöä myös ravipiirien ulkopuolelta.
Mikkeli ja St Michel ovat edelleen arvostettuja. Arvostus voi kuitenkin romahtaa nopeasti, mikäli uusia takaiskuja tulee. Nyt selvittiin säikähdyksellä, mutta yhteenkään vastaavanlaiseen ei ole enää varaa.

Ville Niskanen
@lansi-savo.fi

 

Kirjoitus on julkaistu alunperin Länsi-Savon printtilehdessä 17.7.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Rallimiehet myö... (kirjautumaton)
Minkä takia tuonne on laskettu ralliautot talvella rata kuluu niden alla. Pitäisi edes saada isohko korvaus siitä. Nyt tuo korvsus on käytännössä hyvä veli ja kättäpäälle

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mikkelin on ehdottomasti panostettava radan kuntoon ja raveihin. Paras käyntikortti kaupungista on nopea rata ja sen vuoksi hyvä maine. Mitään muuta ei ole mahdollista kaupunkiin pysyvästi keksiä, millä noita yleisömääriä vuodesta toiseen saadaan.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mutta eikö meidän veronmaksajien pidä laittaa rahaa tuottaviin juttuihin. Esimerkiksi St Michelissä kävijät jättävät melkoisesti euroja Mikkeliin. Eikö se ole meidän veronmaksajien etu?

Lähettänyt käyttäjä Kartalla olija! (kirjautumaton)
Mikkelin Ravirata ja päätuote St Michel ovat niin merkittäviä ja tunnettuja tuotteita Suomessa ja maailmalla, että näissä asioissa ei saa tupeloida. Raviradan uusiminen ja siihen liittyvät asiat on hoidettava kerralla maksimaallisesti kuntoon. Älkää tehkö siitä poliittista souta. Remonttia on jo riittävästi viivytetty. Ravitoiminta on ollut Mikkelin paras markkinoija ja drändi. - Nyt tapahtunut raviradan rataongelma taisi johtua sitä, että nykyradan kunnostajat eivät panosta siihen niinkuin ennen. Toimitusjohtaja, milloin lopetti edellisen päivän ravikunnostaja työnsä? Olitteko edes tietoisia keskeisestä johtotehtävästänne? Ruvetkaapas hallitus ja toimitusjohtja johtamaan ja ottamaan vastuuta näistä hommista. Näitä töppäyksiä on ollut jo ihan tarpeeksi. Toivottavasti tämä viivästys ei aiheuta imagovaurioida, vaan vaikuttaa siihen, että kaupunki ja muut taustaorganisaatiot hoitavat resusrssit ja radasta tehdään Suomen paras, edelleen!

Lähettänyt käyttäjä ravityttö (kirjautumaton)
" No eikös tuolla raviporukalla olekaan rahaa ".... Kyllä raviporukalla rahaa on ! Senteillä ei tarvitse elää. Maatalon lapsena tiedän, että edes yhtä raviheppaa ei pikkusummilla pidetä. Kyse on ollut huolimattomuudesta. Oletko kateellinen ? Sosialistit ovat sitä kovin usein.... Turvallisuus on kaiken a ja o, joten hyvä kun rataa korjattiin , vaikka yleisö joutui odottamaan. Kyllä ravikansa sen ymmärtää. Nyt yleisölle tuon asian laidan siellä radalla olisi voinut kertoa hieman tarkemmin, että ei tulisi pelkkiä olettamuksia juoruista. Mikkelin pitää nyt satsata ensi vuoteen kunnon nimillä : kovia nimihevosia ja uutta maailman ennätystä hakemaan ! Mitä ne autot siellä radalla tekee talvella ???? Ne pois !!

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä