Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Blogi: Hyvä nippuhan sieltä tuli

27.04.201617:36
5
  • Suuret ja pienet pelit - Ville Niskanen

Jukurien joukkueen julkaisuajankohta ei olisi sopivampi voinut olla, kiitos eilen ratkenneen Liigan finaalisarjan. Eiväthän nämä salassa tänä päivänä pysy. Jos joku siirtohuhu vielä parikymmentä vuotta sitten tiedettiin paikallisen huoltoaseman asiantuntijaparlamentissa, tulevat ne nyt viimeistään keskustelupalstojen ja sosiaalisen median kautta yleiseen tietoon ja uutisiin. Ne helpottivat kovasti myös tämän tekstin luonnostelua.

Stellassa julkistettu joukkue on aika lailla sellainen, kuten liiganousijan pitää ollakin. Kokemusta liigajäiltä on riittävästi ja keskeisille pelipaikoille on hankittu laatua. Maalivahti Sami Rajaniemi näytti tasonsa Kärpissä. Maajoukkuedebyytin tehneen Turo Asplundin, JYPissä ilman kunnollista mahdollisuutta jääneen Topi Nättisen ja Lappeenrannasta siirtyvän kokeneen Ville Hämäläisen myötä keskushyökkääjäosasto on hyvässä kunnossa.

Puolustuskalustoon on saatu hyvä miehitys. Kokoa ja sopivissa määrin potentiaalia löytyy. Ja tulihan sinne se huhuttu Karalahtikin. Keni Karalahti on todella mielenkiintoinen tapaus: toissa kaudella HC Vissyn paidassa kolmosdivaria ja ensi talvena Liigaa! Tarinoiden mestari, kuten Jukurien kakkosluotsi Ville Nieminen viime kauden joukkuettaan KeuPa HT:tä kuvasi.

Maakunnallinen kattavuus on muuten aika hyvä. Savonlinnan Pallokerhon kasvatti Jesper Piitulainen palaa maakuntaan, puolustaja Antti Jaatisen synnyinkunta on Mäntyharju ja Jokerien A-nuorista siirtynyt Ville Leskinen taas on Pieksämäen Pallo-Seppojen kasvatti. Ja kotikaupungin mies Marko Kauppinen tottakai.

Vaikka mikkeliläisyleisö ei ehkä pääsekään nauttimaan samanlaisesta dominoinnista kuin Mestiksessä, ei Jukurit jää Liigassakaan jalkoihin. Miten ylös se riittää sarjataulukossa, sen ratkaisee maalinteko. Jakelu kyllä pelaa, mutta kuka nousee ykköstykiksi? Sen näemme syksyllä. Ja ei olisi pahitteeksi, että mikkeliläisyleisö tekisi Kalevankankaasta samanlaisen hornankattilan kuin se parhaissa Mestis-finaaleissa ja liigakarsinnoissa oli.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Eze (kirjautumaton)
Ensin KalPa hylkäsi Kauppisen, sitten JYP sanoi ei kiitos ja nyt Jukurit lähtee Liigaan keulakuvanaan eli kapteeninaan sama mies, pari vuotta vanhempana. Tuota tuota... Tätä voisi joku sanoa muiden laarien pohjien tonkimisena.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Topi Nättinen sen verran hänen kunnon mahdollisuudesta näyttää JYPssä, näytti kuitenkin sen verran että Sai ja Teki jo helmkuussa kahden vuoden sopimuksen JYPiin eli kait hän jotenkin onnistui ja itse oli tyytyväinen kun pani nimen jatkosopimukseen, vaikka nyt ensi kausi meneekin Jukureissa, täällä pelaa kärkiketujussa kohtuullisella peliajalla ja palaa sitten kypsempänä pelaajana JYPn kärkiketjuihin mihin nyt vain ei paukut vielä riitä

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut