Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Blogi: Hyvässä vaiheessa

07.12.201619:32
  • Suuret ja pienet pelit - Ville Niskanen

Vaikka Jukurien avauskausi liigassa ei ole edes puolessa välissä, on hyvä vilkaista jo tulevaakin. Ensi kauden sopimusten määrä siirtyi jo toiselle kymmenelle, ja listassa on hyviä nimiä. Sivunmennen on todettava, että Jukurien tapa julkaista pelaajat joulukaleterissa on oivallinen. Kannattajien, kuin ehkä muustakin näkökulmasta kiekkoa seuraavien, mielenkiinto pysyy jatkuvasti yllä.

Mikkeliin kiinnitetystä puolustajaseitsikosta löytyy paljon edellytyksiä kehittyä. Moni pelaaja on liigavauhtiin päästyään harpannut eteenpäin jo tällä kaudella. Keni Karalahden avausmaalissa Jyväskylässä oli fiilistä! Se oli jälleen yksi askel pelaajan tarinassa, joka jatkuu Mikkelissä.

Puolustuspäässä tilaa näyttää olevankin enää täsmähankinnoille. Paljon ratkeaa siihen, mikä on maajoukkueessa ensi viikolla debytoivan Miika Koiviston tulevaisuus. Koivistosta Jukurit on saanut hyvän kiekollisen ja liikkuvan puolustajan, jonka jatkaminen päämajakaupungissa olisi iso juttu.

Sami Rajaniemelle tämä kausi on ensimmäinen kokonainen liigajoukkueen ykköstorjujana. Kaksivuotisen sopimuksen ansiosta ”Raju” vartioi jukurimaalia ensi vuonnakin.

Henrik Koiviston jatkosopimus oli tärkeä hyökkäyspään kannalta. Koiviston ohella ensi vuodeksi Jukureihin kiinnitetyt Jesper Piitulainen ja Miika Roine ovat tärkeitä hyökkääjiä. Ilouutinen jukurikannattajille olisi varmasti ilmoitus siitä, että optiot ensi kaudesta käytettäisiin. Turo Asplund on laadukas kahden suunnan sentteri ja Zach Budish on osoittautunut myös hyväksi hankinnaksi.

Ensi kaudeksi Mikkeliin siirtyviä pelaajia ei tietenkään tässä vaiheessa voida Jukurien taholta kertoa. Huhuja en ole ainakaan minä kuullut, mutta jokainen voinee itse etsiä liigakokoonpanoista ”Jukurien näköisiä” pelaajia, joilla ei ensi kaudeksi sopimusta ole. Avainasia ensi kauden joukkueen kasaamisessakin lienee tunnistaa pelaajien potentiaali. Tälle kaudelle Jukurit on siinä onnistunut melkeinpä täydellisesti.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut