Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Asuntomessuilla 100 000 kävijää — rajapyykki rikkoutui lauantaina iltapäivällä

05.08.201715:04
8
  • Harri Tuomaala ja Ari Liikanen onnittelivat Minna Kurvista ja Mari Ronkaista. Kuva: Suomen Asuntomessut.

Asuntomessuilla Mikkelin Kirkonvarkaudessa ylitettiin 100 000 messukävijän raja tänään, Suomen Asuntomessut kertoo tiedotteessa.

Sadastuhannes kävijä astui sisään messuportista noin kello 13.30. Hän oli helsinkiläinen Mari Ronkainen, jonka Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala ja Mikkelin kaupungin hallintojohtaja Ari Liikanen kukittivat.

Mikkelissä viikonloppua viettämässä ollut Mari Ronkainen saapui messuille mikkeliläisen serkkunsa Minna Kurvisen kanssa.

Serkukset saivat lahjakassin, joka sisälsi sisäänpääsyjen lisäksi myös ruoka- ja juomaliput sekä keittiötarvikkeita. Molemmat vierailivat Asuntomessuilla ensimmmäistä kertaa.

Asuntomessut ovat käynnissä ensi viikon sunnuntaihin saakka.

Viimeinen messuviikko käynnistyy maanantaina teemalla yhdenvertainen asuminen. Keskiviikkona yhdenvertaista asumista puidaan SuomiAreena Goes Asuntomessut -tilaisuudessa kello 12., jossa asiaa nostetaan erille monista eri kulmista.

Messut avoinna joka päivä kello 10—18 välisen ajan. 

Kommentit

Käyttäjän Moraalijeesus kuva
Lähettänyt käyttäjä Moraalijeesus
Alkaa Suomi olla kierretty asuntomessujen suhteen, joten hiipumista estämään olisiko järjestävän seuran järkevä miettiä jatkossa bileitä vaikka joka toinen vuosi... Ainakin 2019 Kouvolan messuista on kuulunut huolestuneita kuulumisia. Toisaalta voihan se vika olla myösn Kouvolassa...

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kun mikkeliläiset ovat onnistineet messujen jätkestämisessä nä Mikkeliläiset ovat näyttäneet tekemisen mallia muulle Suomelle. Kyllä täällä osataan, se on aina tiedetty mutta tulipahan taas kertaalleen todistetuksi. Ja media on ollut hyvin mukana, positiivista julkisuutta on tullut valtavasti.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Moraalijeesus, mitä tarkoitat ”hiipumisella”? Tarkoitatko kävijämäärien hiipumista? Jos, niin sinun kannattaisi perehtyä asiaan vähän tarkemmin. Nimittäin esimerkiksi kymmenen viimeisen vuoden messujen kävijämäärä on ollut seuraavanlainen: 2007 yli 195000, 2008 yli 140000, 2009 yli 142000, 2010 yli 158000, 2011 yli 127000, 2012 yli 145000, 2013 yli 131000, 2014 yli 114000, 2015 yli 138000 ja 2016 yli 130000. Ei noissa kävijämäärissä ainakaan minun mielestäni ole tapahtunut minkäänlaista hiipumista, onko sinusta? Ja sitten ” Kun mikkeliläiset ovat onnistineet messujen jätkestämisessä nä Mikkeliläiset ovat näyttäneet tekemisen mallia muulle Suomelle.” (8. elokuu 2017 - 20:16) kommentoijalle: No enpä minä nyt usko, onko nämä Mikkelin-messut mitenkään sen mallikkaammat kuin muidenkaan paikkakuntien messut, ihan samanlaiset, eli sen puolesta on ihan turha röyhistellä jotakin ”Ottakaa mallia meistä, me olemme hyviä” tai mitään muutakaan vastaavaa. Mutta toisaalta ymmärtäähän tuon, mikkeliläinen on aina mikkeliläinen, ja vain ulkopuolinen voi sen huomata - ja nopeasti.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
8. elokuu klo 20:16 - No kyllähän nuo asuntomessut todellisuudessa suunnittelee ja toteuttaa Osuuskunta Suomen Asuntomessut. Paikkakunnilla, jotka antavat puitteet messuille, on luonnollisestikin oma osuutensa tapahtumien onnistumiseen esimerkiksi kaavoituksen, maankäytön jne. osalta mutta kyllä itse messut toteutuvat ympäri Suomea toimivien arkkitehti-, rakennus- jne. yritysten toimesta eikä niillä ole useinkaan mitään tekemistä isäntäpaikkakunnan kanssa. Sama on tänäkin vuonna eikä Mikkelillä eikä mikkeliläisillä ole juurikaan tekemistä tapahtuman lopullisen toteutuksen kanssa, vaikka kuinka kaupunkia hehkutettaisiin ja omaa itseään kehuttaisiin.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Moraalijeesuskselle. Syy miksi huolestuneita juttuja kuuluu 2019 asuntomessujen järjestäjästä, Kouvolasta, johtuu ihan yksinkertaisesti siitä että paikkakunnalla ei ole vetovoimaa, ei ole ollutkaan, eikä tulevaisuudessakaan ole. Olisin eritäin huolestunut jos olisin Kouvolaan järjestämään mitään. Jos katsotaan hiukan pitemmällä aikajanalla noita yleisömääriä, niin ei ne ole pelkästään laskeneet, vaan romahtaneet. Tilanne riippuu siitä minkä tyyppistä rakentamista alueilla on ollut, ja missä messut on pidetty. Lappeenrannassa aikanaan järjestetyt messut keräsivät yli 270 000 katsojaa. Alueilla missä on ollut myös kerrostalorakentamista, on yllättäen yleisömäärät vähän erilaisia.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Mikkelin messut oli talojen ja sisustukseen suhteen pettymys. Monet talot oli hutaisemalla tehty, siis keskeneräisiä ja monet Makuuhuoneet jääneet kalustamatta. Miksi näitä messuja järjestetään? Ei ainakaan laadun takia.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
”Jos katsotaan hiukan pitemmällä aikajanalla noita yleisömääriä, niin ei ne ole pelkästään laskeneet, vaan romahtaneet. - - -Lappeenrannassa aikanaan järjestetyt messut keräsivät yli 270 000 katsojaa.” - No ei nyt mistään romahtamisesta voida puhua, holkkuma on ollut puoleen ja toiseen muutamia tuhansia tai enintään kymmeniä tuhansia kävijöitä. Ja muuten, Lappeenrannan-messuilla yleisöä kävi 228 000. Eli aika kaukana on siteeratun kommentoijankin tieto todellisuudesta. Tiedä, mistä sitten tuollaisen luvun on tempaissut, mutta tuo hänen toteamansa ”romahduskin” on juuri samanlaisella arvioinnilla päätelty.

Lisää uusi kommentti

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut