Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Hillittyä ja tyylikästä, arvioi Viherympäristöliitto Mikkelin asuntomessupihoja

11.08.201711:55
1
  • kuntta, asuntomessut,

    Asuntomessualueen rakentaessa rikkoutunut metsänpohja on korvattu kuntalla eli metsänpohjamatolla. Kuva kesäkuulta, jolloin viherrakentajat Tuomas Poranen ja Markku Kela Piiraisen Viherpalvelusta asensivat kunttaa messualueelle. Kuva: Vesa Vuorela

Viherympäristöliitto antaa kiitosta Mikkelin Asuntomessujen piharatkaisuille.
— Yleisesti voidaan todeta, että Kirkonvarkauden asuntomessualue ei koostu moni-ilmeisistä rakennetuista pihoista vaan luontevasti olemassa olevaan luontoon rajautuvista, hillityistä ja tyylikkäistä pihoista, liitto summaa tiedotteessaan.
Viherympäristöliitto kiittää myös sitä, että upeat järvimaisemat on osattu hyödyntää taloja ja pihoja suunniteltaessa.


Alueen korkeuserot tuovat haastetta hulevesiohjailuun, joka on liiton mielestä hoidettu tehokkaasti ja tyylikkästi.
— Myöskään piha-alueet eivät lätäköidy, vaikka vettä läpäisemätöntä asfaltti- ja kiveyspintaa on todella paljon. Jopa niin paljon, että osalla yläpihoista on vaarana, että ne alkavat muistuttaa parkkialuetta.


Liitto kiinnittää huomiota myös siihen, että piha-aluetta leimaavat suuret terassit ja patiot, joita on varusteltu poreammein ja kesäkeittiöin.
— Hiekkalaatikot ja lasten keinut ovat harvassa, mutta se selittyy sillä, että kaupunki on tehnyt puistot ajoissa valmiiksi ja niissä on todella monipuoliset leikkivälineet. 
Perennaistutuksia on suhteellisen vähän, mutta laajat terassit antavat mahdollisuuden ruukkupuutarhoille, Viherympäristöliitto havainnoi. 


 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tylsät pihat, jotka eivät erotu toisistaan. Koko alueella vain yksi piha jäi mieleen talossa 21. Kunttaa ja terasseja riittää, mutta kuntta ei kestä liikkumista ja terassit täyttyvät talvella lumesta :(.

Lisää uusi kommentti

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut