Sunnuntai, 23. heinäkuu 2017
Olga, Oili

Mikkeliläisten makumuistot pääsivät televisiosarjaan — torilta löytyi tapauksia Hulluimmat herkut -osioon

19.06.201721:00
  • Makukuistoja tv-ohjelman kuvaus Mikkelissä.

    Sanja Alisicin ja Kari Lumikeron keskustelu makumuistoista kuvattiin Alisicin perheen puutarhassa Laajammella. Kuva: Taru Hokkanen

Mikkeliläinen ruokablogisti Sanja Alisic muistelee MTV3:n Makumuistoja sarjassa ensi kohtaamistaan suomalaisen riisipuuron kanssa. Sarjaa kuvattiin Mikkelin torilla ja Laajalammella maanantaina. Tiistaina tuotantoryhmä on jo Suonenjoella ja keskiviikkona Ruokolahdella.  

Tultuaan pakolaisena Suomeen vuonna 1996  Alisic oli työharjoittelussa päiväkodissa. Aamupuurot olivat uusi kokemus. Eräänä aamuna hän ilahtui. Tarjolla oli tuttua herkkua, riisipuuroa. Maistettuaan sitä hän ihmetteli, miten kiltisti lapset olivat syöneet annoksensa. 
— Kauhistuin, että keittäjä oli sekoittanut suolan ja sokerin. Bosniassa riisipuuro on kylmänä syötävä makea jälkiruoka, Alisic naurahtaa muistolleen.
Sittemmin hän on tottunut syömään suomalaista riisipuuroa runsaan sokerin ja kanelin kera. Pelloksen vaneritehtaalla työskentelevä Sanja pitää harrastuksenaan ruokablogia ja sai tiedon vinkin ohjelmasta netistä.

Ohjelmaa kuvattiin Sanjan ja hänen miehensä Jasmin Alisicin puutarhassa Laajalammella. Sanja jutustelee juontaja Kari Lumikeron kanssa muun muassa bosnialaisesta ruuasta ja  tottumisesta suomalaiseen ruokakulttuuriin. Ohjelman toinen juontaja on Jenni Kokander.  

Jokaisessa jaksossa on kolme päätarinaa. Niitä täydentää Hulluimmat herkut -galluptyyppinen osio. Tuottaja Samuli Sainio kehuu Mikkelin toria hyväksi kuvauspaikaksi.
— Sieltä löytyi kaveri, joka syö ryynimakkaraa ja mämmiä yhdessä ja eräs mikkeliläinen nainen pitää yhdistelmästä silli ja Domino-keksit.

Sarjan ensimmäinen osa esitetään 19. heinäkuuta. Mikkelissä kuvatut osuudet esitetään todennäköisesti elokuussa. 
MTV3:lla esitettävän ohjelman tuottaa Warner Bros. International Television Production Finland.

 

Lisää uusi kommentti

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä