Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Mikkelin asuntomessuilla melkein 120 000 kävijää — tuleeko yleisöä enemmän kuin Seinäjoelle ja Hyvinkäälle?

10.08.201721:01
20
  • Mikkelin messuilla on joka päivä vieraillut keskimäärin 4 000 kävijää alusta asti laskettuna. Kuva: Mari Koukkula

Mikkelin asuntomessuilla oli torstai-iltaan mennessä vieräillut hieman alle 120 000 kävijää. Asuntomessujen viestintäpäällikkö Leena Honkajuuri kertoo, että kävijöitä on ollut 119 898.

Jyväskylässä vuonna 2014 kävijöitä oli 114 941, joten sen Mikkeli on jo ylittänyt.

Seuraavat "päänahat" viime vuosilta ovat viimevuotinen Seinäjoki, kävijöitä 130 661 ja vuoden 2013 Hyvinkää, jossa kävi 131 030.

Honkajuuri uskoo, että Mikkeli saavuttaa 130 000 kävijän rajan, sillä se vaatisi noin 3 300 kävijää päivittäin jokaisena kolmena päivänä.

Mikkelin messuilla on joka päivä vieraillut keskimäärin 4 000 kävijää alusta asti laskettuna.

Vuonna 2015 Vantaalla vieraili 138 756 ihmistä. Tampereella oli kävijöitä 145 510 vuonna 2012.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Valkeakosken messut voivat olla kiinnostavammat, koska siellä enemmän innovatiivisuutta. Asuntomessut ovat jäänne 1970- luvulta. Mielikuvitukseton ja tekemisen puutteessa oleva keskiluokka tulee messuille, koska ei rahan puutteen takia pysty matkustamaan ulkomaille tai kehittämään Suomessa mielekästä tekemistä. En ole vielä kuullut tai lukenut muita kehuja kuin että talot hyvällä paikalla, so what?

Lähettänyt käyttäjä Maria (kirjautumaton)
Onhan messut rakentamisen ja sisustamisen ammattilaisille yksi vuoden tärkeimpiä tutustumiskohteita. Lisäksi asunnon ostajat, rakentajat ja remontoijat saavat paljon uusia vinkkejä, vaikka messuja usein tavanomaisuudesta syytetäänkin. Ei tavis uudisasunnon ostaja tai remontoija ole vaihtoehdoista kovinkaan hyvin selvillä siinä vaiheessa kun alkaa projektia suunnitella, joten ihan hyvä tapahtuma käydä kuvaamassa ja tutustamassa asioihin. Lisäksi käydään me muutkin tietenkin kun on noin lähellä, alue todellakin kiinnostaa paljon. Se varmaan on yksi kauneimmista asuntomessualueista ainakin mitä on Porrassalmen suunnalla tullut ajeltua ja golfattua tai käynyt kahvilla.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Jopa alkoi tavanomainen savolainen valitus kun saadaan ihmiset käymään Mikkelissä. Voi hyvä tavaton. Olisiko pitänyt vain myhäillä? Tuleeko paha olo, jos pitkälti yli 100 000 ihmistä haluaa tutustua hyvin järjestettyynja ja ainutlaatuiseen rakentamisalan tapahtumaan?

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Asuntomessualue on kyllä hieno. 5 minuutin ajomatka keskustaan ja kuitenkin asutaan ihan luonnon keskellä Saimaan rannalla tai ihan sen lähellä. Ainoa, mikä hieman hämmästytti, oli tonttien pieni koko suhteessa isoihin taloihin. Nythän kaupunki voisi alkaa kaavoittamaan lisää Saimaan rantatontteja tuolla alueella, kun iso infra sinne on jo tehty. Kaupungille tulisi mukavasti tuloja tonttien myynnistä, tuo alue on hyvinkin kiinnostavaa tavallisenkin rakentajan mielestä.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut