Torstai, 27. heinäkuu 2017
Heidi

Mikkelin Asuntomessujen avajaisviikonloppu houkutteli lähes 10 000 kävijää — ”Alussa käynnistellään moottoreita, loppua kohden kiihtyy”

17.07.201710:27
11
  • asuntomessut 2017 yleisöä, kävijät, messuvieraat,

    Mikkelin Asuntomessuilla oli sunnuntainakin vilinää, mutta viikonlopun vilkkaimmat päivät olivat perjantai ja lauantai. Kuva: Vesa Vuorela

Perjantaina alkaneilla Mikkelin Asuntomessuilla vieraili avajaisviikolopun aikana hieman vajaa 10 000 kävijää.
Vilkkaimpia päiviä olivat perjantai ja lauantai, kertoo Suomen Asuntomessujen communications manager Leena Honkajuuri.
— Sunnuntai oli pikkuisen hiljaisempi. En tiedä vaikuttiko siihen se, että se oli ensimmäinen todella lämmin päivä, ja ihmiset halusivat jäädä mökeilleen, Honkajuuri pohtii.
Viikonlopun kävijäsaldo vastasi hänen mukaansa odotuksia.
— Meillä ei ole virallista kävijätavoitetta, mutta viime vuosina messuilla on käynyt keskimäärin 130 000 ihmistä. Alku on aina vähän sellaista, että käynnistellään moottoreita, ja loppua kohden kiihtyy, Honkajuuri kertoo.

Tänään maanantaina Mikkelin Asuntomessujen ohjelmassa oli aamupäivällä vuoden 2021 messupaikkakunnan julkistaminen. Osuuskunta Suomen Asuntomessut on myöntänyt vuoden 2021 messut Lohjan kaupungille.
Keskiviikkona messuilla pidetään Luonto osana asumista -keskustelupaneeli. Paneelin vetää Saimi Hoyer.
— Vähän eri kulmista katsellaan, miten luonnon saa osaksi omaa kotia, Honkajuuri sanoo.
Torstain tärppeihin kuuluu Jari Sillanpään keikka Asuntomessuilla kello 18. Illan aikana musisoi myös Sakari Kuosmanen.

 

Uutista on päivitetty kello 10.52: Lisätty tieto, että vuoden 2021 messupaikkakunta on Lohja.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Se siitä superviikonlopusta. Varmasti järjestäjä odotti huomattavasti korkeampaa lukua yleisön suhteen. Mikkelissä vietettiin todellisuudessa normaalia heinäkuun puolenvälin viikonloppua, ehkä jopa hiljaisempaa, yleisömäärissä. Ehkä ensivuonna saadaan jo ravehinkin joku superhevonen yleisömagneetiksi joka tuo enemmän yleisöä koko kaupunkiin, kuin tämä "superviikonloppu" toi. Siinäpä on pohdittavaa miksi turistit eivät täyttäneet Mikkeliä. Onko matkalaislla rahat lopussa, vai mikä mätti.

Lähettänyt käyttäjä TTV (kirjautumaton)
Sunnuntaina tuli kierrettyä perusteellisesti messutalot ja koko messualue. Paikkakuntalaisena ei voi muuta kuin olla ylpeä. Messualue on uskomattoman hieno ja järjestelyt tuntuivat pelaavan wc- ja ruokailusysteemejä myöten hyvin. Yhden seikan huomasin kyllä mihin toivoisin parannusta. Penkkejä missä voisi levähtää voisi olla huomattavasti enemmän.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Olisikohan st Michel ravit eilen vaikuttaneet asuntomessun kävijämääriin. Voihan se olla kyllä eri porukka, joka näissä käy. Ei ole näkynyt vielä ihmisiä kaupungilla liikkuvan ämpäri käsivarressa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Luulisi että tässä muutaman vuoden aikana olisi saatu moottori jo siihen tikkiin ettei tarvitse käynnistellä sitä kiihkeimpänä viikonloppuna, milloin moottorin pitäisi vetää täysillä kierroksilla. Taitaa olla konevikanen moottori näillä messuilla. Taitaa olla yksi Guggenheimi tämä asuntomessu vouhkaus, lypsetään hölmöläiskunnilta kilpailuttamalla rahat pois, ja luvataan valtavia asioita ja mielettömiä tuloja kuntaan, ja lopputulos on vaan se yskivä moottori joka ei lähde käyntiin. Sellaista se bisnes on, hölmöläisten etsimistä.

Lähettänyt käyttäjä majoituksesta (kirjautumaton)
"Se siitä superviikonlopusta. Varmasti järjestäjä odotti huomattavasti korkeampaa lukua yleisön suhteen. Mikkelissä vietettiin todellisuudessa normaalia heinäkuun puolenvälin viikonloppua, ehkä jopa hiljaisempaa, yleisömäärissä. Ehkä ensivuonna saadaan jo ravehinkin joku superhevonen yleisömagneetiksi joka tuo enemmän yleisöä koko kaupunkiin, kuin tämä "superviikonloppu" toi. Siinäpä on pohdittavaa miksi turistit eivät täyttäneet Mikkeliä. Onko matkalaislla rahat lopussa, vai mikä mätti." Mikkelistä loppui viikonloppuna majoituskapasiteetti monin paikoin. Hankala oli useamman tulla, jos ei ole yösijaa. Ravit täyttivät osan hotelleista, jolloin asuntomessutulijoille ei ollut niin paljoa tilaa. Osa matkaajista varmaan pyrkii ajoittamaan tulemisensa sellaiseen ajankohtaan, että jossain voi nukkuakin. Ei-oota myydään esimerkiksi Cumuluksessa myös tälle päivälle ja tämän viikon keskiviikolle ja lauantaille. Muille päiville saa vielä huoneen. Yhden hengen huoneen saa tiistaille vielä hintaan 148,50 euroa yhdeltä yöltä.

Lähettänyt käyttäjä Työmies (kirjautumaton)
Olin tapahtumissa mukana. Aivan loistava tunnelma ja väkeä kaupunki täynnä iltamyöhään asti. Kaikki toimi loistavasti. Iloinen kiitos hyvistä palveluista. Sensijaan nuo ikuiset valittajat voisivat vaieta ja pitäkää suunsa kiinni, kun kaikki toimii ja väkeä riittää. Kiitos vielä kerran oikein hyvistä palveluista Mikkelissä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kuten kirjoitit, niin moninpaikoin loppui majoitustilat viikonloppuna, mutta hei, ei suinkaan kaikki loppuneet. Moninpaikoin olisi ollut yksittäisiä majoitustiloja myynnissä, mutta ei ollut kaikkiin asiakkaita. Tämä on karu fakta. Tämäkin päivä oli erittäin rauhallinen asuntomessuilla, siis erittäin rauhallinnen. Ajatellaanpa tätä yksikertaisella matematiikkalla, jos avausviikonloppuna(kolme päivää) päästiin vain yhteensä 10 000 kävijään, eli noin 3333 kävijää per päivä. Kyseessä oli ns. superviikonloppu, ja selvää on että väki vähenee samaan tahtiin kuin lomalaisten rahatkin, niin millähän ilveellä moottori saadaan sellaiseen käyntiin että 30 päivään(kokonaisaika messuilla) saadaan lähellekkään 200 000 kävijää alueelle? Todellisuus tulee olemaan todella karu, messuissa ei tulla missään tapauksessa pääsemään edes lähellekkään 100 000 vierasta. Elokuussa voi olettaa että 2 000 maksajaa per päivä on utopiaa. Olisiko aika siirtyä realielämään ja asettaa maksajien määrän oletusarvot uusiksi. Olisikohan tuollainen 50 000- 60 000 realistisempi, vai onkohan sekin ylioptimistinen? Samoissa luvuissa on normaalin heinäkuun lomalaisten määrä Mikkelissä, ja he tulevat tänne vaikka ei olekkkan mitään messuja. Mikkelihän on tunnettu kesäkaupunkina.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä