Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Mikkelin asuntomessujen pysäköinti maksaa kympin — kaupunki saa pysäköintitulot kokonaan itselleen

16.11.201609:09
17
  • asuntomessut 2017, pysäköintialue, lentokentänkatu, tusku, maanrakennustyöt,

    Mikkelin kaupunki on rakentanut asuntomessuvieraita varten pysäköintialueen Tuskun teollisuusalueelle. Kuva lokakuun alusta. Kuva: Vesa Vuorela

Mikkelin kesän 2017 asuntomessuvieraat saavat pulittaa pysäköinnistä kympin. Asiasta päätti Mikkelin tekninen lautakunta tiistaina.
Mikkelin kaupunki on rakentanut pysäköintialueen Tuskun teollisuusalueelle, Lentokentänkadun ja Vuolingonkadun väliselle alueelle. Pysäköintialueelta järjestetään maksuton edestakainen linja-autokuljetus keskustan kautta messualueelle Kirkonvarkauteen.
Pysäköintialueelle tulevia autoja ei pysäytetä pysäköintilipun ostoa varten, vaan messuvieraat voivat suoraan siirtyä busseihin ja edelleen messualueelle. Messualueelta vieraat ostavat sekä messulipun että pysäköintilipun.
Jos pysäköintilippua ei osta messualueelta, vaan vasta poistuessaan pysäköintialueelta, sen hinta on 15 euroa.
Mikkelin kaupunki saa pysäköintimaksutulot täysimääräisenä itselleen.


 

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Hienoa! Mikkelin kaupunki saa parkkirahat täysimääräisenä takaisin. Nyt ei tarvitse ottaa lisälainaa Asuntomessuja varten, eikä veroprosenttia korottaa! Vielä kun saadaan Areenan parkkipaikan rahat kuntalaisille, niin sitten voidaankin maksaa kaupungin loput velatkin pois. Kiitos viisaat päättäjämme. Tätä olemme odottaneet.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
No jo ehti joku vetovoimaa vastustava nälväisemään, mutta se ei haittaa. Pääasia on että saadaan areena ja sen avulla paljon ihmisiä käymään Mikkelissä jättämässä vuosittain melkoisen kasan euroja koko talousalueelle, eikä areenan parkkipaikalle.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Voihan sitä utopiassa ajatella että joku tänne toiselle puolelle kaupunkia autonsa jättää ja vielä kympin siitä maksaisi. Moision alueella kuka peltoja omistaa, nyt bisneksen paikka: 5 eurolla auto parkkiin ja kyyti alueelle. Ilmoitus ABC:lle

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Aika noloa tekniseltä lautakunnalta, "pysäköintirahat kaupungille täysimääräisenä". Kuten jo edellä kirjoitettiin, ei linja-autot kulje tuota väliä ilmaiseksi. Ja aikaa messuvierailta kuluu kuljetukseen ja ylimääräisiin kiemuroihin kohtuuttoman paljon.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ihmeellinen on joidenkin kommentoijien ajatuksenjuoksu. He nimittäin ihmettelevät sitä, että kaupunki saa pysäköintirahat täysimääräisenä ja samaan hengenvetoon alkavat höpöttää jotakin bussiliikennöitsijöiden ja bussikuskien ilmaisuudesta tai kustannuksista. Eli kaksi mitenkään toisiinsa liittyvää asiaa sotketaan keskenään. He eivät tajua, että jos kaupunki ei saisi pysäköintirahoja, niin liikennöitsijät veloittavat kuitenkin busseista ja päinvastoin, eli vaikka kaupunki saa pysäköintirahat, niin bussifirmat laskuttavat palveluksistaan yhtä lailla. Miten ihmeessä jotkut osaavat saadakin erilaiset asiat sotkettua aina keskenään? No, tällaiset puheensekoittajat ne ovatkin juuri niitä, jotka aiheuttavat sekaannusta oli asia mikä tahansa, vaikkapa pakolaiset, maahanmuuttajat, kaupungin verotulot, lastenpäivähoito tai ihan mikä vaan, ja toiset samantasoiset alkavat sitten sotkea asiaa lisää.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
16. marraskuu 2016 - 15:06 kommentoijalle: nii-in, mitähän se kysymysmerkki mahtaa oikein tarkoittaakaan? Vastaisitko itse kysymykseesi, koska kysymysmerkkejä näytät käyttävän päivän selvässä asiassa. Jos kaupunki kerran saa pysäköintimaksut täysimääräisenä, niin miksi sitä pitää erikseen kysellä tai jotenkin ehdollistaa? Jos messuista tulee, ja ihan varmasti tuleekin vaikka minkälaisia, vaikkapa nyt bussikuljetuksista aiheutuvia, kustannuksia, niin niillä ei ole mitään tekemistä pysäköintimaksujen ”täysimääräisyyden” kanssa. Kaupunki saa pysäköintimaksut täysimääräisenä ja sillä selvä. - - - P.S. Sinun muuten kannattaisi googlettaa, miten suomen kielessä käytetään eri välimerkkejä, vaikkapa nyt kysymysmerkkiä. Ei niitä välimerkkejä tungeta tekstiin kolmea peränjälkeen, yksi riittää. Mitä lisäarvoa luulet johonkin tekstiin tulevan, jos käytät esimerkiksi kolmea kysymysmerkkiä? Varaankin ehkä luulet, että kirjoituksesi on jotenkin painavampi arvoltaan tuollaisella tyylillä. Mikset muuten laittanut saman tien kymmenen tai sata kysymysmerkkiä peränjälkeen? Silloinhan se kirjoitus vasta painavaa ja arvokasta olisikin, eikös vaan? - Terveisin ”Ihmeellinen on joidenkin…” -kommentoija.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut