Torstai, 27. heinäkuu 2017
Heidi

Ministeri Leppä suitsutti puurakentamista Asuntomessuilla — puinen tornihotelli voisi edistää Etelä-Savon matkailua?

16.07.201718:33
6
  • Asuntomessut Mikkelissä. Kirkonvarkaus. Rantasauna. Ranta. Saimaa.

    Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä puhui Mikkelin Asuntomessuilla puurakentamisen puolesta. Puurakentaminen on vahvasti esillä Mikkelin Asuntomessuilla. Kuva: Taru Hokkanen

Mikkelin Asuntomessuilla puhunut pertunmaalainen maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä totesi puheessaan, että puisessa talossa asuminen on merkittävä ilmastoteko, sillä rakennuksissa vuosikymmeniä säilynyt puu sitoo itseensä merkittävät määrät hiiltä.

—Siksi olemme hallituksessa halunneet edistää puurakentamista, esimerkiksi purkamalla liiallista paloturvallisuuteen liittyvää sääntelyä. Puisista taloista on tulossa myös yhä merkittävämpi vientituote Suomelle.

Lepän mielestä Etelä-Savon tulisi metsäisenä maakuntana pohtia, miten puurakentamista voitaisiin hyödyntää maakunnassa aivan uudella tavalla.

—Rakentamalla puusta maakuntaamme jotain ainutlaatuista, voisimme samalla myös vauhdittaa maakuntamme matkailua. Esimerkiksi korkea, puusta rakennettu tornihotelli voisi tuoda puurakentamisen ystäviä tutustumaan maakuntaamme myös kauempaa.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tehkää niitä puisia tornitaloja sinne Pertunmaalle. Siitähän voisi tulla KEPULAISTEN matkailuvaltti. Tornitaloihin voisi laittaa säännön,että siellä voisi liikkua ainoastaan tuohivirsut jalassa.

Lähettänyt käyttäjä Yrjö Yrisevä (kirjautumaton)
Mikkelissä vallitsee luovuttamisen henki. Voi vain kutistua ja köyhtyä. Mikkeli nukkui aikoinaan, kun naapureihin, Jyväskylään, Kuopioon ja Joensuuhunkin perustettiin yliopistoja. Mikkeli nukkuu yhä, kun esim. Kuopioon puuhataan suurta teollisuuslaitosta. luulin, että systeemi muuttuu kuntaliitosten myötä, kun kunnan johtoon tulee useampia puolueita ja kun ne alkavat keskustella keskenään. Dialogi on hedelmällistä. Mutta kun ei.... On niin helppoa seurata katseella.

Lisää uusi kommentti

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä