Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Järvipelastajien kausi käynnistyi Etelä-Savossa

18.05.201720:16
  • Länsi-Saimaan järvipelastajien pj Harri Kerkelä. Täydellinen pintapelastajan varustus: puku, liivi, räpylät, maski ja köysi.

    Vapaaehtoisten pelastusalukset päivystävät hälytysvalmiudessa 24 tuntia vuorokaudessa avovesikauden ajan. Arkistokuva. Kuva: Taru Hokkanen

Vapaaehtoisten järvipelastajien päivystyskausi on käynnistynyt Etelä-Savossa. Alueella päivystyksestä huolehtivat Mikkelin ja Savonlinnan järvipelastajat.

Mikkelin Järvipelastajat tulee Saimaalla apuun Mikkelin, Juvan ja Puumalan alueella etelässä Liittokiven selälle asti, tarvittaessa kauemmaksi.

Savonlinnassa kauden ensimmäinen avustustehtävä oli torstaina, kun konevikainen alus tarvitsi hinausta kotisatamaan. Savonlinnan järvipelastajien puheenjohtaja Esa Hirvonen kertoo, että ensimmäinen tehtävä tuli tänä keväänä poikkeuksellisen myöhään, sillä yleensä avustaminen alkaa huhtikuun lopulla tai toukokuun alussa.

Vapaaehtoisten pelastusalukset päivystävät hälytysvalmiudessa 24 tuntia vuorokaudessa avovesikauden ajan.

Viime vuonna Etelä-Savossa päivystävät vapaaehtoismiehistöt lähtivät hälytys- tai avustustehtävään 121 kertaa. Apua sai yli 260 ihmistä ja yli 100 alusta.

Suomen Meripelastusseuran kaikki yksiköt suorittivat viime vuonna 1595 tehtävää. Avun kohteena oli 3467 ihmistä ja 1316 alusta.

Useimmin avun tarpeeseen johtaa aluksen tekninen vika tai veneilijälle sattunut haveri. Myös pelastuslaitoksen kautta tulevat tehtävät työllistävät vapaaehtoisia jonkin verran.

Vapaaehtoisille meri- ja järvipelastajille tulevista avunpyynnöistä valtaosa tulee huviveneilijöiltä ja johtuu veneen teknisestä viasta, huollon laiminlyömisestä tai kuljettajan merimiestaidollisesta virheestä. Usein ongelmilta olisi vältytty veneen asianmukaisella huollolla ja varusteiden tarkistamisella.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut