Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Antti Häkkänen: Turvapaikanhakijoiden oikeusavusta tehdään perusteellinen selvitys

11.08.201722:52
23
  • Antti Häkkänen

    — Oikeusvaltion periaatteisiin kuuluu myös se, että jokaiselle taataan mahdollisuus saada asiantuntevaa oikeudellista apua asiansa hoitamiseen elämäntilanteesta ja varallisuudesta riippumatta, Häkkänen toteaa tiedotteessa. Kuva: Jussi Lopperi

Turvapaikanhakijoiden oikeusavusta tehdään perusteellinen selvitys, kertoo oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.).

— Oikeusvaltion ytimessä on jokaisen oikeus saada asiansa käsitellyksi viranomaisessa ja tuomioistuimesta asianmukaisesti. Oikeusvaltion periaatteisiin kuuluu myös se, että jokaiselle taataan mahdollisuus saada asiantuntevaa oikeudellista apua asiansa hoitamiseen elämäntilanteesta ja varallisuudesta riippumatta, Häkkänen toteaa tiedotteessa.

— Viime vuosien poikkeukselliset tapahtumat ja sen takia tehdyt muutokset sääntelyssä edellyttävät, että teemme huolellisen selvityksen toimien vaikutuksista, ministeri sanoo.

Viime syyskuussa voimaan tulleen oikeusapu-uudistuksen on sanottu heikentäneen turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa ja mahdollistaneen lakimiehille helpon rahastamisen.

Nyt käynnistettävää selvityksen tekemistä on valmisteltu oikeusministeriössä jo ennen kesää, ja oikeusministeriö on esittänyt sen ottamista valtioneuvoston yhteiseen tutkimusohjelmaan.

Tarkoituksena on selvittää esimerkiksi sitä, miten turvapaikanhakijat ovat saaneet tietoa oikeusapupalveluista, löytäneet palveluja tarjoavat tahot ja ovatko palvelut olleet riittäviä.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Oikeusministeri... (kirjautumaton)
Nyt on oikeusministeri Antti Häkkänen mies paikallaan. Ensin on asiat perusteellisesti selvitettävä ja vasta sitten ryhdyttävä lakeja laatimaan. Muutoin tulee taas hallitukselta hutiloituja esityksiä.

Lähettänyt käyttäjä Sissu (kirjautumaton)
Onhan se epäoikeudenmukaista, jos turvapaikanhakija ei saisi kahden negan ja HO:n kielteisen päätöksen jälkeen aloittaa turvapaikkahakuprosessia uudelleen, kun ne elämänolosuhteet muuttuvat kuten naimisiinmenon, homouden tai kristinuskoon kääntymisen takia ja palaaminen omaan kotimaahan olisi sitten riskialtista. Totta kai Suomeen pitää saada jäädä, koska olosuhteet siellä kotona ovat toivottomat, kun kaikki pitäisi aloittaa alusta, kun täällä on jo käytetty paljon rahaa kotouttamiseen ja kaikki tämä kaikki raha menisi sitten kuin Kankkulan kaivoon. Me suomalaiset olemme tottuneet elämään sellaisessa yltäkylläisyydessä, että on varaa kiristää vyötä ja antaa uusi alku näille nuorille miehille, jotka ovat paenneet vainoa halki Euroopan ja menettäneet kaiken. Pakolaisneuvontaan vain lisää rahaa, koska heidän resurssinsa ovat riittämättömät, vaikka ohjeita on käännetty arabiaksi, somaliaksi, dariksi jne, mutta niitäkin voi olla toisesta kulttuurista tulleen vaikea ymmärtää ja uskoa, kun ei ole totuttu uskomaan viranomaisiin.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Valituksien voimalla toimiva lakimiesten rahastusgeneraattori pitäisi romuttaa ja siirtyä selvissä tapauksissa pikamenettelyyn. Nyt asiakas voi valittaa, valittaa ja valittaa, vaikka tapaus on täysin selvä jo alusta lähtien.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Matkalla katosivat henkkarit sekä passi, mutta onneksi kännykkä ja rahat säästyivät. Heitä ei ole muutama vaan yllättävän ja uskomattoman monta. Suomalaisille lakimiehille riittää rahakkaita töitä, koska lakimiehet itse niitä itsellensä junailevat valitustehtaissaan.

Lähettänyt käyttäjä Humanisti (kirjautumaton)
Oikeusministeri Häkkäsen olisi syytä lukea IL:stä Pauli Vahteran blogi "Kaikkien tulee olla yhdenvertaisia lain edessä", mikä selventäisi, miten turvapaikanhakijoita ja suomalaisia veronmaksajia kohdellaan lain edessä ja miettiä, meneekö kaikki niin kuin pitäisi.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Politiikkaa pitkään seuranneena arvelen "perusteellisen selvityksen" tarkoittavan asian siirtämistä seuraavalle hallitukselle. Usein se tarkoittaa asian hautaamista. Tuskinpa Kokoomuksella oikeasti on mikään hinku lopettaa lakimiesten helppoa rahastamista. Lakimiehissä on erittäin paljon Kokoomuksen kannattajia.

Lähettänyt käyttäjä Ymmärrys (kirjautumaton)
kun kulttuurimme monipuolistuu. Se avaa vihdoin kansainvälisen politiikan Suomessa. Myös työnantajat saavat nyt tarvitsemaansa työvoimaa ilman kitinöitä palkasta ja työolosuhteista.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut