Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Veturinkuljettajat lakkoon — mielenilmaus pysäyttää VR:n lähi-, kauko- ja tavarajunat ensi maanantaina

10.08.201714:00
28
  • Pendolino, VR, Juna

    Veturinkuljettajat palaavat töihin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Kuva: Lukas Pearsall

Veturimiesten liitto aikoo pysäyttää junaliikenteen ensi maanantaina 14. elokuuta kello 18 alkaen.
Mielenilmaus koskee kaikkia VR:n ja HSL:n lähijunia sekä VR:n kauko- ja tavarajunia.

Tiedot vaikutuksista täsmentyvät täsmentyvät ja niistä tiedotetaan VR:n nettisivuilla vr.fi sekä Twitterissä @VRpalvelu ja Facebookissa VRYhteisellämatkalla, VR Group tiedottaa.

Veturinkuljettajat palaavat töihin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.
Junaliikenne pyritään käynnistämään normaalisti keskiviikkoaamuna 16. elokuuta.

Vielä tämän jälkeenkin junaliikenteessä voi olla muutoksia parin päivän ajan, esimerkiksi kalustomuutoksia ja vuorojen perumisia.
VR tiedottaa näistä nettisivuillaan ja Twitterissä sekä Facebookissa.

Mielenilmauksen ajalle etukäteen ostetut VR:n liput voi kuluitta joko peruuttaa tai vaihtaa toiselle ajankohdalle.
Korvaavat matkat tulee kuitenkin tehdä lokakuun 2017 loppuun mennessä.

Veturimiesten liitto tiedottaa, että se ei voi hyväksyä tapaa, jolla rautateiden matkustajaliikennettä ollaan kilpailuttamassa. Se ei vastusta kilpailun avaamista, mutta katsoo, että se tulee tehdä samoilla periaatteilla kuin muillakin toimialoilla.

 

Piia Kaskinen

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Apu (kirjautumaton)
Tämä hallitus yksityistää kansallisomaisuutta, jonka tuotot menevät sitten ulkomaisille firmoille. Edellinen hallitus myi sähköyhtiö Carunan, joka maksaa veroja Suomeen 0,23 prosenttia ja sama tapahtuu muillekin kuten takseille, joita on jo satoja myyty ruotsalaisomisteiselle yritykselle ja moni suomalainen yrittäjä lopettaa toimintansa, kun ei pärjää kilpailussa; alkuun hinnat voivat olla halvempia, mutta vähitellen kilpailijoiden karsiuduttua hintataso nousee. Ruotsissa rautateiden kilpailuttaminen maksoi veronmaksajille miljardeja, mutta heillä ei ole samanlaista velkataakka kuin Suomella, jonka valtion velka on jo 111 miljardia euroa ja koko ajan vain kasvaa.

Lähettänyt käyttäjä Anette (kirjautumaton)
käyttäjä 15:21: Sähköverkkoyhtiö Caruna nosti sähkönsiirtohintoja ja omistukset ja rahavirrat kulkevat veroparatiisissa toimivien holding-yhtiöiden kautta. Eli siinä on esimerkki siitä yksityistämisestä ja kilpailusta.

Lähettänyt käyttäjä Linja-autoon (kirjautumaton)
Näin kaivetaan maata omien jalkojen alta. Samalla tavalla yksityistenkin veturit tarvitsevat kuljettajia. Vai olisiko vasemmisto-opposition voimattomuuden tunnetta. Yksityistämisen vastustaminen ei ainakaan ole raideliikenteen käyttäjien etu.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Raidealan ammattilaiset olivat tukemassa kansanedustajamme Satu Taavitsaisen vaalityötä ( julkinen asia ) . Pitäisikö rouvan nyt jotenkin älähtää, kun rahalle yleensä saadaan / annetaan vastine....

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut