Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Aake Kalliala mukaan Rendel-elokuvaan

25.09.201521:00
10
  • Näyttelijä Aake Kalliala on mukana Rendel-elokuvassa.

Rendel-elokuvan näyttelijäkaartiin on liittynyt myös konkarinäyttelijä Aake Kalliala. Elokuvan mikkeliläinen ohjaaja Jesse Haaja sanoo olevansa todella iloinen, kun sai kaikille tutun kasvon mukaan remmiin.
– Mielestäni edelleen paras suomalainen komediaelokuva on Spede Pasasen Pölhölä pusukoneineen. Siitä muistan Aaken ensimmäisen kerran nähneeni. Olen enemmän kuin otettu, että Aake lähti mukaan tähän.
Ensimmäisen suomalaisen supersankarielokuvan kuvaukset alkavat lokakuun 5. päivä Kajaanista. Edessä on reilun 40 päivän rutistus: Kajaanin lisäksi kuvataan Helsingissä, Tampereella, Varkaudessa ja Mikkelissä.

Täyspitkän elokuvan tekemisen vaikeudet yllättivät Haajan. Reilun vuoden aikana ruutuvihkopiirroksesta 1,2 miljoonan euron elokuvatuotannoksi kasvaneen projektin ei pitänyt olla edes mahdollista. Elokuvan piti olla aluksi vain pieni lyhytelokuva, jonka avulla hahmolle olisi saatu luotua vankka pohja.
– Koko prosessi on aivan käsittämättömän laaja ja isotöinen. Valehtelisin, jos sanoisin, ettei olisi yöunet mennyt useampaan otteeseen. Olen urani aikana tottunut tekemään 2-6 kohtauksen tuotantoja ja meillä on niitä Rendelissä 174. Tuosta saa aika hyvin osviittaa, että millainen työmäärä on kyseessä, Haaja sanoo.
– Lisäksi rahoitusasiat ovat yksi sellainen energiasyöppö, että siinä on hankala pitää fengshuit tasapainossa. En usko että katson enää koskaan elokuvia väheksyn.
Elokuvan kasvaessa työryhmä on vahvistunut. Lopullisesta käsikirjoituksesta vastaa Pekka Lehtosaari, jonka käsialaa ovat mm. Pahat Pojat, Dark Floors ja Syvälle salattu. 

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tästä elokuvasta on jauhettu jo aivan liikaa vaikka yhtään otosta ei ole saatu purkkiin. Trailereita piti tehdä kaksi, jotta saataisiin huomiota enemmän ja joukkorahoituskampanja lässähti todella pahasti. Toivottavasti ei lässähdä koko elokuva...nyt pois tuosta tarkoitushakuisesta julkisuudesta ja hommiin...sitten lisää uutisia kun edes jotain on enemmän näytettävää tai oikeaa kerrottavaa.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut