Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Allergia esti juopottelun pitkälle keski-ikään — yksi 75 vuotta täyttävän Dannyn kovan kunnon salaisuuksista?

10.08.201719:23
8
  • 030708 DANNY: Musiikkineuvos Ilkka Danny Lipsanen huvilallaan Raumalla. KUVA: RONI LEHTI.

    Danny kertoi kuulumisistaan puhelimessa kesäasunnoltaan Raumalta, jossa tämäkin kuva on otettu. Kuva: KUV@TEHDAS Roni Lehti

Ilkka Danny Lipsanen on kiitollinen monesta asiasta elämässään. Yksi kiitollisuuden aiheista on hiukan yllättävästi allergia.

Nuorena miehenä Lipsanen yritti lipittää alkoholijuomia muiden mukana, mutta suoritus jäi usein vajaaksi, koska niistä tuli hänelle järkyttävän huono olo.

Vasta 50-vuotiaana hän meni ystävänsä Heikki Saresvirran patistelemana testeihin. Silloin selvisi, että pahoinvoinnin syynä oli tanniiniallergia.

Kaamea krapula tuli, kun Lipsanen joi sekä rypäle- että viljatuotteita. Sittemmin hän on pitäytynyt viljatuotteissa, eikä ongelmia ole ollut.

— Ehkä allergia on suojellut minua kuolemasta alkoholiin, hän sanoo.

Vaikka kommentissa on annos huumoria, on siinä myös vakava puolensa.

Lipsanen törmäsi äskettäin amerikkalaistutkimukseen, jonka mukaan muusikoitten elämä on keskimäärin merkittävästi lyhyempi kuin muiden ihmisten. Turvattomuus ja stressi syövät ihmistä.

Danny pitää itseään onnekkaana muutenkin kuin allergiansa perusteella. Hän on terve, kovassa kunnossa ja onnellinen ja on saanut harjoittaa rakastamaansa ammattia yli 50 vuotta.

— Olen kiitollinen siitä, että suomalaiset antavat minun mellastaa vieläkin.

Danny täyttää 75 vuotta syyskuussa.

Irma Jäppinen

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä JV (kirjautumaton)
Ilman muuta kirkas viina ja nuoret naiset ovat miehelle pitkän iän salaisuus, kunhan vain muistaa pitää sen mielessä, että kohtuus kaikessa. Onneksi Danny riittävän ajoissa omaksui nämä "terveet" elämäntavat.

Lähettänyt käyttäjä juho-ney
Valkoviineissä ei ole tanniineja, sillä valkoviinirypäleistä poistetaan kuoret ennen käymisprosessin alkamista. Puutynnyreissä kypsytetyissä valkoviineissä saattaa tosin olla pieniä määriä tanniineja

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut