Sunnuntai, 23. heinäkuu 2017
Olga, Oili

Julkisen tilan taide syynissä Mikkelissä

16.06.201723:00
2
  • Kevyen liikenteen väylää pitkin voi Mikkelissä kulkea rantaa pitkin esimerkiksi satamasta Launialan uimarannalle saakka. Kuva: Vesa Vuorela

Eveliina Könttä työskentelee yleiskaavoittajana Mikkelin kaupunkisuunnittelussa ja on mukana hankkeessa, jolla tähdätään kaupungin julkisen taiteen ohjelman laatimiseen. Könttä on suunnitteluun sopiva henkilö, onhan hän koulutukseltaan kuvataiteilija ja arkkitehti.
— #TaideMikkeli -hankkeessa on mukana myös museotoimen ja kulttuuritoimen väkeä. Tavoitteena on, että saisimme kaupungin sisäistä yhteistyötä parannettua ja sen pohjalta luotua taideohjelman. Siinä on tarkoitus määritellä, mihin suuntaan Mikkelin julkista taidetta halutaan kehittää ja mitä periaatteita siihen liittyy.
Hanketta koordinoi Maija Kovari, arkkitehti ja kuvataiteilija hänkin, julkisen taiteen ja kaupunkitilan yhdistämiseen erikoistuneesta Public Art Agency Finlandista.

Ohjelman laatimista varten kaupunkilaisille tarjotaan mahdollisuuksia kertoa mielipiteitään siitä, mikä on hyvää julkista taidetta, mihin kaivattaisiin parannusta, tai mikä on sellainen paikka, mihin ei missään nimessä pitäisi sijoittaa taidetta.
Netistä kysely löytyy täältä. Jaossa on myös #TaideMikkeli-postikortteja. Niitä löytyy esimerkiksi kirjastoista ja virastotalolta. Ota kortti, kirjoita viestisi ja pudota se postiin. Mikkeli maksaa postimaksun.
Torstaina 15. kesäkuuta kaupunkilaisille järjestetään työpaja lastenkulttuurikeskus Vekkulassa. Työpajalla kerätään kaiken kaupunkilaisten näkemyksiä, kokemuksia, ja tunnelmia Mikkelin rannoilla sijaitsevista paikoista. Työpaja alkaa kello 18 ja kestää noin kaksi tuntia. Osallistujille on luvassa kahvitarjoilu.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Velkainen kunta ! Ensin velat, sitten muut toisarvoiset. Miksi pitää olla monta ihmistä mukana tässä yleiskaavoituksessa ja sitä paitsi, eikö hommaa voi kokonaan yhdistää johonkin toiseen pestiin, sillä hallintoa on ohennettava, kuten tarkastuslautakunta ilmoittaa ja siihen on myös valtuustossa lupauduttu. Minun mielipiteeni on, että nämä tuottamattomat hankkeet jäihin, koska rahaa ei ole !

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Taidemuseon taulut voitaisiin "ripustaa"maaherran virka-asunnon seinille, koska museovirasto huolehtii ja valvoo jo tilojen kunnost. Tällöin taide olisi arvoisessaan rakennuksessa. Tästä saimme lukekea muutama aika sitten. Monta miljoonaa säästettäisiin.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

20.07. 10:48

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä