Torstai, 27. heinäkuu 2017
Heidi

Mikkelin kaupunginorkesteri siirtyy kahden kapellimestarin malliin — taiteellisiksi partnereiksi Erkki Lasonpalo ja Daniel Raiskin 

20.03.201714:15
8
  • Erkki Lasonpalo

    Erkki Lasonpalo. Kuva: Vesa Vuorela

  • Daniel Raiskin Dirigent/conductor
Photo: Marco Borggreve

    Daniel Raiskin. Kuva: Marco Borggreve

Mikkelin kaupunginorkesteri on nimittänyt Erkki Lasonpalon ja Daniel Raiskinin taiteellisiksi partnereikseen. Sopimuskausi kestää syksystä 2017 kevääseen 2019. 
Lasonpalo ja Raiskin vastaavat taiteellisesta suunnittelusta yhteistyössä orkesterin taiteellisen toimikunnan ja intendentin kanssa. Molemmat johtavat orkesteria kahden vuoden sopimuskauden aikana yhteensä vähintään kuusi viikkoa. 

Erkki Lasonpalo on vieraillut lukuisten suomalaisten orkesterien kapellimestarina, viime vuosina toistuvasti myös Mikkelissä. Tällä hetkellä hän toimii myös Kemin kaupunginorkesterin ja Heinäveden musiikkipäivien taiteellisena johtajana sekä vasta perustetun Helsingin Koomisen oopperan pääkapellimestarina.
Daniel Raiskin toimii tällä hetkellä Belgradin filharmonisen orkesterin päävierailijana. Hän on toiminut vuosina 2005–2016 saksalaisen Rheinische Philharmonie -orkesterin sekä vuosina 2008–2015 puolalaisen Arthur Rubinstein -filharmonisen orkesterin pääkapellimestarina. 

Molemmat kapellimestarit nähdään Mikkelin kaupunginorkesterin edessä jo kevätkaudella 2017. 
Raiskin johtaa orkesteria jo kuluvalla viikolla Mestarit ja kisällit -konsertissa torstaina 23. maaliskuuta. Lasonpalo nähdään Soiva pääsiäinen -konsertissa keskiviikkona 12. huhtikuuta.


 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Mikko Lehikoinen (kirjautumaton)
Eli konserttimestari Jyrki Lasonpalon poika nimitetään rahakkaaseen kapellimestarin virkaan. Haisee sisäpiirinkaupoilta. Ihmettelen myös suuresti Mikkelin kaupungin halua käyttää rahojaan tähän orkesteriin. Orkesteri soittaa tyhjälle salille samaan aikaan kun muu kulttuurikenttä näivettyy tukien puutteessa.

Lähettänyt käyttäjä Juha Rinkinen (kirjautumaton)
Toivoisin suuresti että paikallinen lehti nostaisi ihmisten tietoisuuteen tämän orkesterin toiminnan. Orkesteri konsertoi lähes tyhjille saleille, käyttää kalliita ulkopuolisia kapellimestareita sekä soittajia, palkkaa itselleen uusia työntekijöitä hallintoonsa ja nyt hännänhuippuna alkaa maksaa palkkaa konserttimestarinsa pojalle. Orkesterin toiminta maksoi kaupungille vuonna 2014 yhteensä 767000 euroa eli jokainen mikkeliläinen joutuu maksamaan pussistaan 15 euroa tästä klassisesta jousimusiikista. Nostetaan kissa vihdoin pöydälle ja mietitään yhdessä voisiko tämän rahan käyttää tasapuolisimmin koko kaupungin kulttuuritoiminnan tukemiseen.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tämä on erikoinen työ ja vaatii kyllä vahvaa keskittymistä, naurahtaa orkesterin konserttimestari Jyrki Lasonpalo kun Mikkelin kaupunginorkesteri oli viikon Levillä korkean paikan leirillä. Herätkää kuntalaiset ja kyseenalaistakaa kyseinen touhu.

Lähettänyt käyttäjä Eero Aho (kirjautumaton)
Kirjoitin 29.10.2016 Länsi-Savoon Mikkelin kaupunginorkesterin järjettömän suurista kustannuksista(http://www.lansi-savo.fi/mielipide/lukijoilta/mielipide-jarjettoman-kallis-konserttilippu-354309 ). Avasin kirjoituksessani veronmaksajille koituvia kustannuksia, sekä kävijämääriä. Kirjoitus johti palautetulvaan, joka täytti henkilökohtaisen sähköpostini. Lisäksi sain valtaisan määrän puheluita ja tekstiviestejä jotka tukivat näkemyksiäni kohtuuttomista kuluista suhteessa kävijämäärään. Palaute tuli kuntalaisilta; veronmaksajilta. Kyllä veronmaksajien tulisi voida päättää miten julkisia varoja käytetään! Jatkossa kun SOTE-palveluiden siirtymisen myötä kunnan päätäntävallassa olevat rahat vähenevät n. 60%, haukkaa kaupunginorkesterin tukemiseen käytettävät rahat entistä merkittävämmän osuuden kunnan käytettävissä olevista varoista. Orkesteri on kevään aikana petrannut kulkuaan. Esiintymisiä on ollut kuntalaisille avoimissa tilaisuuksissa esimerkiksi kauppakeskuksessa. Lisäksi orkesteri on esiintynyt muun muassa jääkiekko-ottelussa. Nyt julkistettu uutinen kahdesta kapellimestarista olisi kaivannut lukuja. Mikä kustannusvaikutus ratkaisulla on? Orkesterin kokoa voidaan kasvattaa puolestani aivan kuinka suureksi tahansa, kunhan kuntalaiselle koituvat kulut eivät kasva! Ihminen elää leivällä ja vedellä, ei taiteella!

Lähettänyt käyttäjä Malttia (kirjautumaton)
Lukekaahan se uutinen nyt huolella. Tottakai orkesterilla täytyy olla kapellimestari. Ja kyseinen sopimus ei tarkoita, että maksettaisi tuplapalkkaa, vaan kahden vuoden aikana molempien tulee johtaa orkesteria yhteensä kuuden viikon ajan. Ei tästä mitään lisäkustannuksia synny entiseen malliin verraten, ja etu on taiteellisella puolella.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut