Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Mikkelin kaupunginorkesterilla hienot kokemukset Etelä-Koreassa

01.08.201308:03
  • Mikkelin kaupunginorkesteri vierailulla Pyeongchangissa.

Mikkelin kaupunginorkesterin ja Fantasia-puhallinkvintetin vierailu Etelä-Koreaan Great Mountains Festivaalille on sisältänyt kaupunginorkesterin Nikke Isomöttösen mukaan menestyksekkäitä konsertteja, kiinnostavia vierailukohteita ja yhteistyötä musiikkimaailman ykkösnimien kanssa.

Festivaalin 10-vuotisjuhlavuoden teemana on ollut Northern Lights – revontulet ja teema sai näyttävän alun Mikkelin kaupunginorkesterin esittäessä Griegin, Rautavaaran ja Wirénin musiikkia avajaiskonsertissa täydelle salille Alpensian konserttitalossa Chuncheonissa.

Alpensian 1300-paikkaisessa musiikkiteltassa suomalaismuusikot esittivät puolestaan Sasha Mäkilän johdolla osana festivaalin sinfoniaorkesteria muun muassa Poulencin Glorian Korean kansalliskuoron ja sopraano Hyunah Yun kanssa sekä Marcellon oboekonserton. Oboekonsertin solistina soitti Amsterdamin Concertgebouw-orkesterin soolo-oboisti Alexei Ogrintchouk.

Festivaalin keskuspaikan, Alpensia Resortin, lisäksi Mikkelin kaupunginorkesterin ja Fantasia-kvintetin esiintymiset ovat suuntautuneet lähiseudun kaupunkeihin Pyeongchangiin, Gangneungiin, Yangyangiin sekä Donghaeen.
 
Festivaalivierailun ohjelmassa on vielä Mikkelin kaupunginorkesterin Sibelius-ohjelma, sekä Mozartin Sinfonia Concertante -teoksen esittäminen legendaarisen korealaisviulisti Kyung-Wha Chungin ja alttoviulisti Maxim Rysanovin kanssa.

Mozart-esityksessä kaupunginorkesterin rivit täydentyvät lahjakkaimmilla nuorilla korealaissoittajilla; mukaan liittyvät mm. moninkertaiset kilpailuvoittajat, Stradivarius-viuluilla soittavat Clara-Jumi Kang ja Paul Huang.

Omien esiintymisten lisäksi suomalaismuusikot ovat päässeet nauttimaan festivaalin ainutlaatuisen korkeatasoista konserteista. Näitä ovat olleet esimerkiksi kolmen huippusellistin Gary Hoffmanin, David Geringaksen ja Jian Wangin Bach-konsertit.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut