Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Museo syventyy sisällissotaan Mäntyharjussa — näyttelyä tukee salainen lahjoittaja: ”Hän haluaa auttaa ahkerassa työssä”

12.08.201717:04
20
  • Mäntyharjun museon kesänäyttely on Iso-Pappilan päärakennuksessa. Kaksi kesää on esitelty paikallista teollisuutta. Kuva: Tanja Rihu

Mäntyharjun museolla sukelletaan ensi kesänä vuoden 1918 sisällissotaan.
Paikallismuseon näyttelyssä käsitellään sodan tapahtumia Mäntyharjussa, jossa käytiin merkittäviä taisteluita esimerkiksi rautatien hallinnasta. Tapahtumapaikkoja olivat muun muassa aseman seutu, kirkonkylä ja Mouhun ympäristö.
Sisällissodan tapahtumia, syitä ja vaikutuksia käsitellään monesta näkökulmasta inhimillistä näkökantaa unohtamatta.

Näyttelyn rakentaminen alkaa hyvissä ajoin, sillä paikallismuseo on saanut yksityiseltä ihmiseltä merkittävän lahjoituksen tutkimustoimintaan.
Kulttuurisihteeri Anu Yli-Pyky ei voi kertoa lahjoittajan nimeä, koska tukija ei halua nimeään julkisuuteen.
— Hän halusi auttaa, koska on seurannut paikallismuseon toiminnan kehittymistä ja ahkeraa työtä museon ympärillä, Yli-Pyky kertoo.
Museo toivoo näyttelyyn apua jälleen myös paikallisilta ihmisiltä ja ottaa vastaan sukupolvelta toiselle kulkeneita muistoja, tietoja, valokuva-aineistoa ja kaikkea sisällissotaan liittyvää materiaalia.
Syksyn aikana järjestetään tilaisuuksia, joissa tietoja voi kertoa ja materiaaleja toimittaa museolle.

Viimeiset kaksi kesää Mäntyharjun museolla on esitelty paikallista teollisuutta. Näyttely on avoinna vielä maanantaihin 14. elokuuta kello 17 saakka.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Suomi vapautui Venäjästä. Siksi sodasta käytetään ja on sodasta lähtien käytetty nimeä vapaussota. Sotien vakiintuneitten nimien muuttaminen on turhaa ja tarpeetonta. Vai pitäisikö talvisodan nimi muuttaa talvi- ja kevätsodaksi? Entä Lapin sota, pitäisikö nimi muuttaa Länsi-Lapin sodaksi, koska taistelut käytiin enimmäkseen Länsi-Lapissa? Toinen maailmansota voisi nimimuutoshurmassa muuttua jatkosodaksi, koska toisen maailmansodan siemenet kylvettiin ensimmäisen maailmansodan rauhanprosessissa? Olkoon siis vapaussota vapaussotana.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
”Milloin vapaussodasta on tullut sisällissota?” -kommentoija, kertoisitko minulle milloin kyseessä on sisällissota? Eli, ole hyvä ja kerro, mitkä ovat termin ”sisällissota” tunnusmerkit. Kun nyt siis näytät asiasta tietävän.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Osa Suomen historiaa. Aikaa tapahtumista jo se 100 vuotta joten eiköhän meidän ole aika jo rauhoittua ja katsoa tapahtumia kaikkia osapuolia kunnioittaen. Rakas Isänmaamme Suomi on itsenäinen oma valtiomme jota asuttaa rauhaa rakastava kansa. Olkaamme ylpeitä maastamme ja kansastamme.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut