Sunnuntai, 23. heinäkuu 2017
Olga, Oili

Purkutalo täyttyi taiteesta, nyt on yleisön vuoro

16.06.201719:11
1
  • Asunnossa numero 18 on Arto Kettusen ja Kake Randelinin yhteinen kokonaisuus.

  • Tiina Lamminen ja Helena Junttila ovat vuoranneet huoneiston sarjakuva-aiheella.

  • Reijo Kärkkäinen, Riikka Viinikanoja, Arttu Viinikanoja ja Varpu Viinikanoja tekivät huoneistostaan yhteisen taidematkan.

  • Purkutalo purkutalon sisällä on imatralaisen taidekeskus Krimin tuotantoa.

  • Runoilija ja graffititaiteilija Jarko Manninen on jättänyt kädenjälkensä käytäville ja ulkoseinään.

Pikainen kierros kuraattori Veikko Halmetojan kanssa Katajainen kansa -taidetta purkutalossa -näyttelyssä kestää puolitoista tuntia. Mäntyharjun Keskustiellä olevan punatiilisen, kaksirappuisen kerrostalon asuntoihin on 26 taiteilijaa ja taiteilijaryhmää luonut omat teoskokonaisuutensa. Ympäristön vaikutus tekijöihin on ollut niin voimakas, että entuudestaan tuttujenkin taiteilijoiden työt yllättävät kävijän monin tavoin. Mukana kokonaisuuden toteuttamisessa on ollut myös mäntyharjulaisnuoria.

- Kun kuratoi näyttelyä maaseututaajamassa tyhjentyneeseen asuinkerrostaloon, ei voi välttää sitä, että näyttely kantaa mukanaan rakennemuutoksen teemoja, Halmetoja sanoo. Hän ei halunnut teemoittaa näyttelyä, vaan halusi siitä mahdollisimman monipuolisen.

- Muistan, miten innoissaan lapset olivat Mäntän kuvataideviikoilla vuonna 1995 samanlaisessa ympäristössä. Sellaiset kuusivuotiaat taaperot, jotka Ateneumissa kyllästyvät hengiltä, juoksivat portaita ylös ja alas ja kurkkasivat joka asuntoon ja komeroon.

Suomen tämän kesän suurimmaksi installaatioksi nimettyyn näyttelyyn kannattaa sukeltaa ennakkoluulottomasti, lapsen tavoin.

Katajainen kansa, Keskustie 19, Mäntyharju. Avoinna 17.6.—13.8. päivittäin kello 12—18.

Lue myös: 

Kommentit

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

20.07. 10:48

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä