Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Elokuva-arvio: Ensitreffit

17.02.201714:43
1
  • Tarmo (Marko Nurmi), Markus (Frans Isotalo) ja Taneli (Eino Heiskanen) toilailevat kotimaisessa indie-komediassa. Kuva: Rainy Day Entertainment

Savon oma Luokkakokous

Ensitreffit (Suomi, 2017). Ohjaus: Jere Koistinen. Käsikirjoitus: Jere Immonen ja Jere Koistinen. Rooleissa: Frans Isotalo, Eino Heiskanen, Marko Nurmi, Elina Anttikoski,Katriina Lilienkampf, Jessica Edström. Kesto: 74 min. K-7.

Kuopiolainen Rainy Day Entertainment on lähtenyt levittämään uutta elokuvaansa ihan elokuvateattereihin saakka. Kyseessä on kunnianhimoinen amatöörituotanto. Tuntuu että sitä tehdessä on ollut hauskaa. Hieman tunnelmasta välittyy ihan katsomoon saakka. 

Tarina keskittyy kolmen kaveruksen toilailuihin. Lähinnä naisrintamalla. Markuksella (Frans Isotalo) on mennyt parisuhde nurin. Taneli (Eino Heiskanen) on parantumaton naistenmies. Tarmo (Marko Nurmi) on povipommiin ihastunut neitsyt.

Luvassa on kevyttä komediaa. Vitsit rakentuvat paljolti seksille ja pienille kerronnallisille kikoille. Tunnelma on yhtä ailahtelevaa kuin hahmojen päämäärät. Itse tarinakaaret hahmottuvat hyvin myöhään elokuvan aikana.

 

Ensitreffien suurin ongelma on sen epätasaisuus. Teknisesti elokuva liikkuu todella hyvän näköisestä kotivideomaiseksi. Pääosin mainosrahoin toteutettu elokuva tuotesijoittelee näyttävästi. Kohtauksien tunnelmat töksähtelevät kainalopieruista vakavaksi draamaksi ilman selkeitä aasinsiltoja.

Ensitreffit ei jää substanssiltaan Luokkakokous-elokuvista. Ehkä jopa ylittää ne. Kengännauhabudjetti on kuitenkin asettanut rajat joita on vaikea ylittää. Varsinkin kun kuvakieli ja kerronta havittelee isompien elokuvien tyyliä. | Timo Alho

*

Hyvää: Hauskoja juttuja. Mukana pari hyvää näyttelijää.

Huonoa: Pyrkii rakentamaan suurta pienestä.

Erityistä: Kuvattu paljon Kuopion kapakoissa.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Ensi-illassa käyneet (kirjautumaton)
Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa! Meidän porukkaan kyllä kolahti, hyvät vitsit, sai nauraa koko leffan ajan ja jäi hyvä fiilis loppuillaks!

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut