Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

He ovat Etelä-Savon parhaat 2014

07.05.201414:30
2
  • maakunnan parhaat 2014

    Heino Lipsanen, Jarkko Kaartilanmäki, Riikka Kaartilanmäki ja Heikki Skyttä ovat Etelä-Savon Parhaat 2014. Kuva: Vesa Vuorela

Etelä-Savon parhaat -palkinnot on jaettu tänä vuonna Etelä-Savon liikunnan aluejohtaja Heino Lipsaselle Mikkelistä, muotoilija Riikka Kaartilanmäelle ja seppä Jarkko Kaartilanmäelle Sulkavalta sekä Big Wheels -tapahtuma ja sen tuottaja Heikki Skytälle Pieksämäeltä.
 
Etelä-Savon maakuntaliitto myönsi palkinnot neljännen kerran tänään maakuntapäivässä Mikkelissä.
 
Aluejohtaja Heino Lipsasen palkitsemista perustellaan sillä, että hän liikuttaa Etelä-Savoa kohti terveempää tulevaisuutta sekä viestittää omalla esimerkillään liikunnan ilosta ja verkostoitumisen merkityksestä. Palkintoraadin mukaan Lipsanen tekee merkittävää, rajat ylittävää ja ennaltaehkäisevää työtä terveyden ja hyvinvoinnin puolesta. Lisäksi hän on liikuntajärjestöjen yhteistyöelimessä Valo ry:ssä tekemässä Suomesta maailman liikkuvinta urheilukansaa.
 
Palkintoraadin mukaan muotoilija Riikka Kaartilanmäki ja seppä Jarkko Kaartilanmäki ovat esimerkillisiä uuden polven eteläsavolaisia, maaseudun asuttajia ja itsensä työllistäjiä. Kaartilanmäet ovat osallistuneet aktiivisesti maakunnan taidekäsityö- ja muotoilutapahtumiin. Useiden vuosien ajan he ovat tehneet aluetta tunnetuksi myös kansainvälisesti Rautasulka-tapahtumassa. Kaartilanmäet asuvat ja työskentelevät vuonna 1907 rakennetussa jugend-tyylisessä vanhassa Kaartilanmäen kansakoulussa Sulkavalla.
 
Tapahtumatuottaja Heikki Skyttä taas on aktiivisella työllään, yhteistyötaidoillaan ja Big Wheels -harrasteajoneuvotapahtumalla nostanut Pieksämäen ja koko Etelä-Savon tunnettuutta. Big Wheels -tapahtuma oheisohjelmineen kokoaa kaiken ikäiset alan harrastajat Pieksämäelle viihtymään ja samalla tuomaan matkailutuloja alueen yrittäjille. Heikki Skyttä ansaitsee raadin mielestä kiitokset vuosien pitkäjänteisestä tapahtuman kehitystyöstä ja sinnikkyydestä.
 
Etelä-Savon parhaat -palkinto on tunnustus toiminnasta, joka on merkittävällä tavalla kohentanut Etelä-Savon maakunnan yhteishenkeä, identiteettiä tai imagoa. Palkinto jaetaan vuosittain 1–3 yritykselle, yhteisölle tai henkilölle. 
 
Etelä-Savon parhaina palkittiin viime vuonna kirjailija Reijo Honkonen, toimittaja Kimmo Ohtonen ja Etelä-Savon urheiluakatemia. Edellisinä vuosina palkinnon ovat saaneet pieksämäkeläinen Ilkka Seppä ja Sylvi Symposiumi, Savonlinnan taidelukio, SaimaaHoliday-yritysverkosto, mikkeliläinen jääpalloseura Kampparit, mikkeliläinen toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen ja pieksämäkeläinen lastenkulttuurivaikuttaja Mervi Riikonen.
 
Palkintoraadin muodostivat Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen, kauppakamarin, yrittäjäjärjestön, Mikkelin ammattikorkeakoulun, Etelä-Savon rahaston, taidetoimikunnan ja maakuntaliiton edustajat. Myös suuri yleisö sai jättää ehdotuksia palkinnon saajiksi maakunnan verkkosivuille.
 
Etelä-Savon maakuntapäivä on maakuntaliiton järjestämä tilaisuus, jonka tavoitteena on kohottaa maakunnallista identiteettiä ja itsetuntoa. Tänä vuonna Stellassa järjestetty tilaisuus oli ensimmäistä kertaa avoin kaikille. 
 
Tämän vuoden teemana maakuntapäivässä oli valtiopäivätoiminnan 150-vuotisjuhlavuosi. Merkkivuotta juhlistamassa olivat maakunnan entiset kansanedustajat pieksämäkeläinen Raimo Mähönen (sd), mikkeliläinen Olli Nepponen (kok.) ja savonlinnalainen Pekka Nousiainen (kesk.) Myös uusi maakuntajohtaja Pentti Mäkinen esittäytyi asukkaille. 

Kommentit

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut