Lauantai, 29. heinäkuu 2017
Olavi, Olli

Kakkapökäle ajoi uimarit ylös vedestä

Päivitetty: 24.07.201412:30
86
  • Savonlinnan Pikku Kakkosen uimaranta 23.7.2014. ranta, uimaranta, puisto, kesä, uida, uijat, uimari, uimarit, lämmin, uimavesi

    Pikku Kakkosen puiston ranta on lapsiperheiden ja auringonpalvojien suosiossa Savonlinnassa. Idylli rikkoutui keskiviikkona iltapäivällä. Kuva: Petri Vanhanen

  • Savonlinnan Pikku Kakkosen uimaranta 23.7.2014. ranta, uimaranta, puisto, kesä, uida, uijat, uimari, uimarit, lämmin, uimavesi

    Pikku Kakkosen puiston ranta on lapsiperheiden ja auringonpalvojien suosiossa Savonlinnassa. Idylli rikkoutui keskiviikkona iltapäivällä. Kuva: Petri Vanhanen

Pikku Kakkosen puiston uimarannassa koettiin keskiviikkona inhon ja ällötyksen hetkiä. Savonlinnassa hienolla paikalla olevalla uimarannalla havaittiin iltapäivällä vedessä jätettä, joka paljastui siksi itsekseen.
Jätös kellui laiturin vieressä lapsiperheiden ja auringonpalvojien suosiossa olevalla rannalla.
Paikalla ollut mies kertoo olleensa rannalla kahden lapsen kanssa. Toinen lapsista tuli kysymään, että onko tuo sitä mitä luulen.
Mies totesi että on, ja lapset poistuivat äkkiä vedestä. Samoin tekivät kaikki juuri sillä hetkellä uimassa olleet.
– Kaikki lähtivät livakasti, mutta väki rannalla vaihtuu äkkiä, ja pian sinne meni jo uutta porukkaa, mies kuvaa.
 
Mies arvelee, että pökäleen, joka näytti selvästi ihmisulosteelta, on saattanut tehdä joku lapsi.
– Toivottavasti ei ainakaan aikuinen. Aika pöyristyttävää tällaisellä paikalla.
Mies, joka on pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva ja oopperassa töissä, sanoo, ettei ole nähnyt vastaavaa missään päin maailmaa.
– Monille erilaisilla uimarannoilla olen käynyt, mutta vastaavaa ei ole tullut vastaan koskaan.
– Joskus olen taistellut välinpitämättömien koiranomistajien kanssa.
Mies kertoo tapauksesta toisella paikkakunnalla viime kesänä.
– Olen itsekin koiranomistaja, mutta en toisi koiria yleiselle uimarannalle. Kun huomautin asiasta rannalla, jossa oli kieltotaulu, jouduin melkein käsirysyyn. 
 
Keskiviikkona hän yritti ottaa yhteyttä Savonlinnan kaupunkiin ja soittaa kahteen puistojaoksen numeroon, jotka on ilmoitettu rannalla olevassa taulussa.
Häntä harmitti, ettei kummastakaan numerosta vastattu, vaikka kello ei vielä ollut neljää iltapäivällä.
– Eihän se niiden syy ole, mutta toivoin, että joku olisi vastannut ja tullut siivoamaan.
 
Siivoukseen ei lopulta tarvittu kaupungin apua, vaan luonnon oma puhtaanapitolaitos piti siitä huolen. Pökäle ajelehti kauemmas uimarannasta, ja sorsat söivät sen.
 
Lue oheisesta jutusta, miten kaupungin terveystarkastaja kommentoi tapausta. 
Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonyymi (kirjautumaton)
"Keskiviikkona hän yritti ottaa yhteyttä Savonlinnan kaupunkiin ja soittaa kahteen puistojaoksen numeroon, jotka on ilmoitettu rannalla olevassa taulussa. Häntä harmitti, ettei kummastakaan numerosta vastattu, vaikka kello ei vielä ollut neljää iltapäivällä. – Eihän se niiden syy ole, mutta toivoin, että joku olisi vastannut ja tullut siivoamaan." Voi hellantuutelis sentään. Puistojaoksen olisi siis pitänyt sännätä siivoamaan yksi pökäle vedestä, varmaan olisi myös pitänyt vesikin vaihtaa? Etkö itse osannut sitä siivota, jos häiritsi? Järvissä kun on kaikenlaista jätettä!

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut