Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Katuvalot sammuvat sivukyliltä

13.09.201310:28
3
  • Pieksämäkeä valaisee ensi vuonna yhä harvempi katuvalo.

Pieksämäen tekninen lautakunta sorvaa säästöbudjettia, joka pimentää kaupunkia.
Katuvalot sammuvat ensi vuonna todennäköisesti ainakin Haapakosken ja Montolan kylistä sekä Kangasniementien risteyksistä. Myös osa kaupungin taajamista hämärtyy, kun katuvaloista joka kolmas ei enää sytykään.
Tiepätkiltä, joissa on uusimistarpeita, katuvalaistus puretaan kokonaan.
– Jos ei käyttöpuolelle riitä tahaa, tuskin sitä löytyy uusien valojen hankintaan, uskoo tekninen johtaja Tapani Mähönen.
Talousraamien mukaan teknisellä lautakunnalla on käytettävissä 200 000 vähemmän rahaa kuin tänä vuonna, mikä näkyy auttamatta palvelutasossa.
Henkilökuntaa ei voi enää vähentää, ja turvallisuusnäkökulmalla esimerkiksi auraus ja hiekoitus menevät viihtyvyyden ohi.
– Saavutettujen etujen poistaminen on kipeä asia, mutta vaihtoehtoja ei ole, Mähönen sanoo.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonyymi (kirjautumaton)
Tuo on hyvä pointti. Kun ei ole varaa korjata valoja niin puretaan ne pois. Teitä ei kannata korjata, joten ne muutetaan sorateiksi. Losseja ei kannata ajaa, joten seiskoot yöllä. Onneksi meillä on vielä varaa edustajien lentolippuihin tekemään tärkeitä päätöksiä ja varaa polttaa kehäkolmosen sisällä valoja vaikka kallion kupeessa.

Lähettänyt käyttäjä Anonyymi (kirjautumaton)
VOI VOI Pieksämäellä on jo nyt pimeetä kaupungissa niin että yötyöläiset saavat ajaa pitkät valot päällä keskustassa..Järki käteen.Kyllä näin kylä saadaan hiljentymään. Menkää katsomaan joskus yöllä miten mustaa kaupungissa on .Turvallista vai ??

Lähettänyt käyttäjä Anonyymi (kirjautumaton)
Miksi ?? Risteys alueet pimennetään ?? siellä ne valot olisi tärkeimmät kuin suorilla tie pätkillä.Kaupunki alueella suojatiet ja risteys alueet on jo nyt vaarallisia yö aikaan..Valoa pimeyteen.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut