Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Mikkelissä seitsemän koulua lakkautuslistalla

Päivitetty: 23.09.201314:30
54
  • Hiirolan koulu.

    Hiirolan kyläkoulu on yksi lakkautettavaksi esitetyistä kouluista. Sen lakkauttaminen olisi esillä jo ensi vuonna.

Kaikkiaan seitsemää mikkeliläistä koulua uhkaa lakkauttaminen lähivuosina, jos Mikkelin kouluverkkotyöryhmän raportti toteutuu maanantaina julkistetussa muodossa.

Kouluverkkotyöryhmän esityksen mukaan jo vuonna 2014 eli ensi vuonna lakkaisi Hiirolan koulu. Sen oppilaat siirrettäisiin Rämälän ja Haukivuoren kouluihin.

Vuonna 2014 esitetään lakkautettavaksi myös Harjumaan ja Vanhalan koulut. Näiden koulujen oppilaat siirtyisivät Kalevankankaan kouluun.

Peitsarin koulun toiminta on lakkaamassa nykymuotoisena. Peitsariin jäisivät luokat 1-3, minkä lisäksi koulu remontoitaisiin niin, että sinne siirtyisi myös Peitsarin päiväkoti sekä esiopetusta. Päiväkoti siirtyisi tiloihin vaiheittain vuosina 2014-2016 ja päiväkodin tiloista luovuttaisiin. 

Peitsarin koulun luokat 4-6 siirtyvät esityksen mukaan Lähemäen, Launialan ja Tuppuralan kouluille. Peitsarin koulussa olevat autististen oppilaiden tilat sijoitettaisiin Kalevankankaan kouluun. 

Vuosina 2015-2016 lakkaisi esityksen mukaan Pellosniemen koulu. Oppilaat siirtyisivät Ristiinan yhtenäiskouluun. 

Vuonna 2017 tai myöhemmin lakkautettaisiin myös Rämälän ja Rahulan koulut. Rämälän ja Rahulan koulujen oppilaat siirtyisivät Sairilan kouluun, joka pitäisi peruskorjata ja laajentaa.

 

Uutiseen on täsmennetty tietoja, mihin kouluihin oppilaat siirtyisivät sekä Peitsarin koulun suunnitelmaa. 

 

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä onko järkeä? (kirjautumaton)
Ei voi olla totta, että kaupungin ainoa terve koulu, Rämälän koulu on myös listalla. Tälläkin hetkellähän Rämälään tulee lapsia Tupalasta sekä Hiirolan puolelta, jatkossa koko Hiirolan oppilasmäärä. On ajanmukainen ja hyvässä kunnossa oleva koulu, jossa kunnon liikuntasali, keittiö/ruokala ja teknisen työn, atk:n ym. tilat.

Lähettänyt käyttäjä Anonyymi (kirjautumaton)
Kaupunki maksaa sitten aika monelle koulukyydit tulevaisuudessa! Eikö noita päiväkoteja ole jo Peitsarissakin, miksi koulun yhteyteen päiväkoti? Halvinta olisi maksaa kunnon kodinhoitotuki/kuntalisä vanhemmille ja lasten hoito onnistuisi parhaiten kotona!! Pahasti näyttää siltä, että kymmenen vuoden päästä suomessa ei ole ilmaista perusopetusta!

Lähettänyt käyttäjä Anonyymi (kirjautumaton)
On tainnut jollain karata mopo käsistä. Hurja on lakkautuslista, vaikka kaikista ei edes näyttäisi tulevan säästöjä... Kyllä niitä säästöjä pitäisi etsiä muualta.

Lähettänyt käyttäjä Nipa (kirjautumaton)
Nyt sitten Länsi-Savo tutkivan journalismin edustajana selvittää kuinka paljon laskelmat näyttävät säästöä nykytilanteeseen verrattuna ja julkaisee siitä jopa uutisen?

Lähettänyt käyttäjä Anonyymi (kirjautumaton)
Maaseutukaupunki Mikkeli aikoo näin pitää huolta kylien elinvoimaisuudesta. Eiköhän samantien rakennettaisi sen verran iso pulju, että samaan mahtuisivat kaikki Mikkelin koululaiset. Tehokkuus on tärkeintä! Lapsista viis! Näin Mikkelissä.

Lähettänyt käyttäjä Anonyymi (kirjautumaton)
Läsäkoskelta lapset Kalevankankaalle!?! Tulee pienille koululaisille pitkät päivät!!! Miksei maaseudun lapsien anneta kasvaa maaseudulla? Eikö Harjumaan koulu ole terve? Harjumaahan voisi koota kaikki Jyväskyläntien lapset.

Lähettänyt käyttäjä Ryyd (kirjautumaton)
Hienoa! Vielä kun saataisiin se järjetön taksiralli loppumaan, ja jokainen huolehtimaan itse koulukyydityksistään. On aivan järjetöntä että haja-asutusalueiden lapsiin panostetaan koulutuksen ja kyyditysten osalta lähes kaksinkertainen määrä euroja,verrattuna taajamassa asuviin lapsiin. Ei tässä taloustilanteessa, eikä tulevaisuudessakaan ole mitään järkeä pitää yllä alle 10 hengen luokkakokoja syrjäkylillä.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut