Perjantai, 18. elokuu 2017
Leevi

Ostoskalikka kuuluu omien ostosten jälkeen

12.08.201417:02
55
  • S- ja K-kauppojen kassojen mukaan ei ole olemassa sääntöä, mitä asiakkaan pitäisi noudattaa ostoskalikan kanssa. Kassat kehottavat toimimaan tavalla, joka tilanteessa on sujuvin. Kuva: Tiina Knaappila

Länsi-Savon nettisivuilla 7. päivä elokuuta julkaistu juttu ostoskalikan paikasta on kerännyt ennätysmäärän kommentteja. Valta-osa keskustelijoista piti kalikan asettamista jonossa edellä olevan asiakkaan velvollisuutena, jos kassalle on jonoa.

Jos jonoa ei ole, suurin osa keskustelijoista ei pitänyt kalikkaa tarpeellisena. 

Lue alkuperäinen juttu täältä.

Näin ostoskalikan oikeaoppista käyttöä kommentoitiin:

– Ehdottomastihan se laitetaan omien ostosten jälkeen merkiksi että tähän loppuvat minun ostokseni..... Ihan päivän selväähän tuo on !!!

– Oletan että jokainen laittaa omien ostosten jälkeen kapulan, mutta jos se edellä menevältä puuttuu laitan sen omien ostosten eteen JA taakse. Se kannattaa laittaa vaikka jonoa ei olisikaan perässä, tilanne saattaa muuttua jos ostoksia on paljon. Sïitä kannattaa tehdä rutiini. Tässä tapauksessa asiakas oli oikeassa että kapulan käyttö on hyvien tapojen mukaista (toisten ihmisten huomioiminen) mutta käyttäytyi myös itse yhtä tökerösti.

– Yleensä palikassa lukee seuraava asiakas. Edellinen asiakas antaa luvan suraavalle asiakkeelle laittaa ostoksensa hihnalle. Olen testannut sen, jos edellinen asiakas on nainen eikä laita kapulaa, minä laitan ensimmäiseksi kondoomi paketin, on siinä hienolle rouvalle selittämistä, että kyo. kortonki paketti ei kuulu hänen ostoksiin.

– Onkos vielä ihmisiä, jotka eivät laita omien ostostensa perään sitä palikkaa? Joissain kaupoissa niitä palikoita saa kurkotella, jos se edellä oleva ei ole viitsinit sitä pulikkaa siihen laittaa. Kohteliasta on laittaa siis se kapula omien ostosten perään.

– Todella ärsyttävää kaupassa kun ihmiset eivät käytä näitä merkkaamaan mihin ostoksensa päättyvät. Pahimpina esimerkkeinä ovat röökaajat, joilla ei ole hihnalla mitään vaan odottavat vuoroaan pyytää tupakkaa. Tällä välin takana olevana en tiedä yhtään voinko jo laittaa ostokseni hihnalle vai en kun tämä röökaaja vain katselee jalkoihinsa tai kassaneidin kaula-aukkoa. Se röökaajakin voisi ihan hyvin merkata kalikalla, että tässä on minun pieni pätkä hihnalta, jolle se röökiaskini tulee ja sinä voit alkaa lappaamaan tavaroitasi heti ja sujuvasti. Itse en yritä opettaa idiootteja yrittämällä maksattaa muilla ostoksiani, vaan paiskaan sen edellä olevan unohtaman kalikan sen verran lujaa siihen hihnalle, että tyhmempikin tajuaa mitä tulikaan (tai siis ei tullut) tehtyä. Laittakaa ne kalikat JOKA KERTA!

– Kaipa sitä voisi laittaa pulikan omien ostosten jälkeen, mutta jos siellä ei ole ketään niin en laita. Jos olet jo edennyt maksamaan tai pakkaamaan, niin kaipa sen sanoo maalaisjärkikin että seuraava laittaa erottimen. Paitsi jos yrittää viilunkia...

– Ostoksien taakse, ei koskaan eteen. Minun ostokseni katkee merkistä, jos edellinen ei ole laittanu merkkiä ostoksiensa taakse; en minä sitä korjaa, antaa hänen maksaa minunkin ostokset jos kerta haluaa. Ja kyllä laitan sen palikan vaikka ketään ei olisi takana. Toisissa kaupoissa hihnat on niin lyhyet että siihen mahtuu 4 maitopurkkia, takana olevalla on 3 purkkia ja minulla 1 purkki, kyllähän se merkki on silloin pakko laittaa, ettei toisen tarvitse suotta kannatella ostoksia. Seuraa kysymys: Menet tyhjälle kassalle, lataat ostokset hihnalle, laitoitko kalikan silloin? jos et niin kai sun se tarvii sinne taakse laittee kun siellä on 5 tyyppiä jonossa, vai oletatko ettö jokainen takana oleva laittaa ostoksiensa eteen kalikan. Herätkää ihmiset ennakoiviin tapoihin!

 

 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonyymi (kirjautumaton)
Voihan… sanonko mikä? No en sano, kommenttia kun ei silloin julkaistaisi. On sitä ihmisillä ongelmat. No, eihän siinä mitään, mutta kyseessä on tyypillistä mikkeliläisten toimintaa. Nimittäin, jos edellinen ei jostakin syystä laita palikkaa hihnalle, niin siinähän nämä jäävät pällistelemään ja ihmettelemään, että mitähän nyt pitäisi tehdä. Aivan samanlaista kuin liikenteessäkin, eli ei osata käyttää vilkkua, eikä ryhmittyä, painetaan kaasua tietyömaan kohdalla kun pitäisi hiljentää, yritetään ehtiä ajaa suojatien yli ennen kuin siihen ehtii tulla jalankulkija jne.. Eli toimitaan juuri niin kuin jotkut pösilöt, ei tiedetä, mitä tehdä, niin tehdään juuri päinvastoin kuin pitäisi. Olenkin ihmetellyt, miksi jotkut jäävät kauppajonossa seisoskelemaan niin sanotusti haavi auki ja hidastavat toiminnallaan muiden asiakkaiden toimintaa, mutta nythän tuokin selvisi. Se edellinen kun ei ole laittanut sitä pulikkaa hihnalle, niin mikkeliläinen ei voi laittaa sitä siihen, koska se pulikan laittaminen ei häneltä luonnistu eikä onnistu, aivan kuten nämä kommenttien kirjoittajat itsekin kommenteissaan toteavat.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut