Lauantai, 29. heinäkuu 2017
Olavi, Olli

Pursialan voimala uudistuu

04.05.201310:01
1
  • ESE

    Voimalaitosjohtaja Timo Leppänen sanoo hankkeen edelleen suunnitellusti. Kuva: Antero Teittinen

Pursialan voimalaitoksella hitsataan ensi kesänä yötä päivää. Etelä-Savon Energian (Ese) uudemman voimalaitosyksikön Pursiala 2:n muuttaminen pelkästään puuta polttavaksi on tarkka ja aikataulultaan tiukka projekti.
– Konepajavalmistelut ovat loppusuoralla, ja itse asennustyöt alkavat 3. kesäkuuta. Uudistetun yksikön koekäytön on tarkoitus alkaa 2. syyskuuta, kertoo voimalaitosjohtaja Timo Leppänen.
Puun käytön lisääminen kohdistuu lähinnä metsähakkeeseen. Sitä tarvitaan noin 300 000 irtokuutiota nykyistä enemmän.
Määrä tarkoittaa noin 3 000:ta täysperävaunurekkaa. Turverekkojen ajot puolittuvat, sillä vanhempi Pursiala 1 jatkaa molempien polttoaineiden käyttöä.

Pursiala 1 on jo huoltotauolla. Se palautetaan tuotantoon kesäkuun alussa.
Huollot ja remontit tehdään voimalaitoksilla tavallisesti kesällä, jolloin lämmöntuotantoa tarvitaan vähemmän. Tämänkertainen kesätauko Pursialassa on poikkeuksellinen. Noin 10 miljoonan euron investointi tuo työmaalle 30–40 ulkopuolista työntekijää. Kattilauudistuksen laitteet toimittaa Foster Wheeler Energia Oy.
Pursiala 2 on vasta kahdeksan vuotta vanha yksikkö. Se rakennettiin Pursiala 1:n tapaan sekä puuta että turvetta polttavaksi laitokseksi. Silloin turve oli halpaa. Nuoresta käyttöiästään huolimatta muutostyö on laskettu taloudellisesti kannattavaksi.
– Kannattavuustarkastelu perustuu turpeen hinnan nousuun, ja takaisinmaksuajan on arvioitu jäävän alle 10 vuoteen.

Kommentit

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut