Torstai, 27. heinäkuu 2017
Heidi

Ainejärjestöt: Haluamme opiskella Savonlinnan kampuksella

16.03.201610:48
6
  • Itä-Suomen Yliopisto ,OKL , Savonlinnan Kampus

    Ainejärjestöt vaativat opettajankoulutuksen säilymistä Savonlinnassa. Kuva: Soila Puurtinen

Savonlinnan kampuksen ainejärjestöt haluavat, että opettajankoulutus säilyy tulevaisuudessa Savonlinnassa.

Ainejärjestöt kehuvat kannanotossaaan Savonlinnan opiskelijaystävällisyyttä. AInejärjestöjen mukaan opiskeluviihtyvyyttä ylläpitävät opiskelijoiden sekä henkilökunnan välinen yhteisöllisisyys ja koulutusalojen aktiivinen moniammatillinen yhteistyö.

Yliopiston hallituksen ehdottaman koulutuksen keskittämisen myötä opiskelijat ovat huolissaan laadukkaan ja monipuolisen opetuksen tason säilymisestä etenkin lastentarhanopettajakoulutuksen osalta, jolla on vahvat perinteet Savonlinnassa.

Koulutuksen keskittämisessä opiskelijoita huolestuttaa myös aineenopettaja – luokanopettaja -yhdistelmän opiskelemisen mahdollisuuden katoaminen.

Kannanoton mukaan Savonlinnan kampuksella opiskelijat voivat valmistua jopa tavoiteaikoja nopeammin, sillä opetus järjestetään opiskelijalähtöisesti ja joustavasti.

 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Ville- Veikko Valjus (kirjautumaton)
Tänään Savonlinnan opettajankoulutusta tukeva adressi luovutetaan ministeri Sanni Grahn - Laasoselle klo 17. Saa nähdä onko arvioimanani 10000 adressin allekirjoittajaa täyttynyt. Voiko ministeri sivuuttaa Savonlinnan olankohautuksella? Pidetään peukkuja!

Lähettänyt käyttäjä Santapää (kirjautumaton)
Ahkerasti kommentoiva nimimerkki "Kantapää-säätiö" voisi edes joskus ottaa selvää asiasta ennen kuin julistaa tuomionsa bittiavaruuteen. Savonlinnan lahtaaminen ei säästä yhteiskunnan kustannuksia vaan kasvattaa niitä. Koulutus Savonlinnassa ei ole tehonta, vaan erittäin tehokasta ja myös kustannustehokasta. Savonlinnassa koulutetaan opettaja 30-40% halvemmalla kuin Helsingissä.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut